Annons
Användarnamn: ptrsn
Ålder: 71 år
Bor: Hisings Kärra, Västra Götalands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1970
Medlem sedan: 2006-03-17
Senast inloggad: 2024-02-09 16:46

Jag utbildade mig till förskollärare i början av 70-talet och arbetade med det i ca 20 år. Som förskollärare hade jag möjlighet att dokumentera min verksamhet med hjälp av mina kameror, vilket var uppskattat av föräldrarna då de fick se vad deras barn gjorde under dagarna. Jag har lltid älskat kameror och är en sådan där "köper-byter-säljer-typ" och har ägt ett otal kameror. Den kamera jag saknar mest är min svarta Nikkormat med en 35:a och en 105:a. Jag skulle aldrig sålt den! JAg har en gammal Kodak Retina IIc som min pappa köpte när jag var en liten pojke. Den tar fantastiska bilder, så den är jag väldigt rädd om, även om jag numera enbart använder min Sony Cybershot W12. Den är också bra.
Jag har labbat med svartvita bilder när jag var yngre.
Jag fotograferade även en hel del diabilder.
Jag är "ruinromantiker" och älskar att fotografera gamla saker och miljöer samt detaljer i naturen.
Numera skickar jag iväg mina digitalbilder till Fuji för att få dem på papper. Iband skriver jag även ut bilder på fotopapper i A4-format. Digitalbiler är ju så bra, då de lätt kan användas i många olika situationer.
Nu arbetar jag som IT-pedagog i Lundby stadsdel i Göteborg. Där försöker jag bl.a.inspirera framförallt förskolepersonal att dokumentera verksamheten med kamernas hjälp. Det är väldigt roligt. En av våra skolor har låtit barnen (2 - 5 år gamla) fotografera sin vardag. Deras bilder leder fram till en fotoutställning för föräldra och andra inbjudna gäster. Riktigt kul. Barnens bilder blir riktigt konstnärliga!!!

 
Street Photo
Vanligt
3 bilder
SV/V Leica-bilder
Vanligt
20 bilder
 
 
ANNONS