Annons
Användarnamn: chronologie
Bor: Onsala, Hallands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1987
Medlem sedan: 2002-04-28
Senast inloggad:

Har varit intresserad av bildskapande mest hela livet. Tittade i fotoböcker när andra lästa Kalle Anka och förundrades av människorna som hade tagit bilderna.
Min första bild tog jag 1977, en suddig bild på mina föräldrar med min fars AGFA Instamatic. Redan då var jag fast och tjatade att få ta bilder igen och igen.
Min första kamera köpte jag i slutet på 80 talet och på den vägen är det. Nu fotar jag helst med min Hasselblad men även digitalt.

Ett tag jobbade jag som frilans fotograf, men upptäckte att passionen inte låg i yrkesrollen utan hörde till livet.
Numera fotar jag sällan reportage, utan ögonblick som är värda att spara.
Det viktigaste för mig i mitt bildskapande var att jag fick jobba som jag själv ville. Det är kanske inte alltid var lönande, men jag gjorde det i ren passion. Mitt fotande speglar människorna i min omvärld och händelserna. Att fotografera för mig är att delta i livsprocessen och vara delaktig.

--------------------------------------------------

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Gatufoto, Reportage / Situation, Svart-vitt

Jag fotograferar helst med analogkamera och då helst i svartvitt. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Alla! Man får bara mer och mer och allt bildar den passion som driver en vidare mot nya minnen!

Mitt sämsta fotominne:
När jag tagit in min Nikon F4 på en U2 koncert, står 5 meter ifrån Bono och grabbarna och filmen tar slut. Hade fem rullar liggande i kylskåpet hemma.

Min största inspiration:
Arne Sucksdorff med hans humanism och fotografiska sinne! Min Farfar, som med kameran i uniformsfickan fotade som officer under andra världskriget och hundratals negativ jag nu scannat i min dator och jobbar med när jag hinner .

Jag fikar helst:
På Café Orion i Borås! Där finns en enormt skön cafékänsla hembakta kanelbullar samt gratis påfyllning!

I kameraväskan har jag alltid:
Kameran samt anteckningsblock. Har lärt mig genom åren att man bör anteckna en del om motiven, folk man pratarmed, fotar m.m Då blir bilden en story.

Drömbilden är:
Om jag varit född 60 år tidigare och kunnat fota alla hisotiska ögonblick jag kikar på i mina hundratals dokumentära fotoböcker.

Mina favoritbilder från andra fotografer

 
Höst betraktelser i Berlin
Vanligt
0 bilder
Minnesbilder från Balkan
Vanligt
2 bilder
Soldat porträtt
Vanligt
1 bilder
Hasselblad foto
Vanligt
2 bilder
Romer på Balkan
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS