Annons
Användarnamn: linnean
Ålder: 47 år
Bor: Brunskog, Värmlands län
Kategori: Yrkesfotograf
Började fotografera: 1990
Medlem sedan: 2006-03-30
Senast inloggad:

Bildskapare. Började fota på allvar i gymnasiet då jag köpte egen mörkrumsutrustning. Senare var jag dokumentör på Arvika Festivalen och lärde mig hur man egentligen skulle arbeta i ett mörkrum. Jag provade några andra vägar i livet men hamnade på James Cook University i Australien där jag tog en Bachelor of Visual Art i foto. Via praktik fick jag jobb som mörksumstekniker och blev en hejare på mörkrumsarbete. Men egentligen tycker jag att den digitala världen passar mig bättre. Är hemma i grafisk design, web-design och har redigerat film.
Jag har alltid en bok på gång i mitt huvud.

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Barn, Reportage / Situation, Studio, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i svartvitt. Jag hittar mina motiv mestadels inne, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Varje gång jag återupptäcker min kamera.

Min största inspiration:
Törs man säga mina egna bilder. Ibland förvånar jag mig själv, särskilt när jag går tillbaka till bilder jag inte sett på ett tag. Jag kan ju! I övrigt har Ansel Adams alltid varit min hjälte, han älskade verkligen foto.

Jag fikar helst:
White Lady och ötete.

I kameraväskan har jag alltid:
Kamera. Väskan är bara ett skydd, det är bara kameran med zoomen som behövs. Men i handväskan har jag alltid min lilla kompakt.

Drömbilden är:
Ett lekfullt, levande och personligt porträtt på mina barn, tillsammans.

 
Människor
Vanligt
8 bilder
Blandat
Vanligt
2 bilder
Platser
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS