Annons
Användarnamn: Frankenstein
Bor: Mjölby, Östergötlands län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1966
Medlem sedan: 2006-03-30
Senast inloggad: 2023-12-11 10:26

Fotograf på Östgötateatern under många år.
Numera pensionär i Mjölby.Samlar på
fotoböcker, lyssnar på vinyljazz och kör stundtals lite
modelljärnväg. Trivs !

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Gatufoto, Mode, Reportage / Situation, Svart-vitt, Vilda djur, Sport / Motorsport, Arkitektur, Porträtt, Natur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Finns hur många som helst... Allt man har fått se, alla dörrar som öppnats, alla människor man mött!

Mitt sämsta fotominne:
När jag för över 30 år sedan gick i gymnasiet och extraknäckte på lokaltidningen. 20 farbröder i en mörk restaurang runt ett bord med kritvit duk. Gissa var jag mätte ljuset? Negativen blev väldigt genomskinnliga! Bläng på redaktionen! Pinsamt var bara förordet!

Min största inspiration:
Fotografer, konstnärer och filmare runt hela världen. Nya och gamla, proffs och amatörer. Allt spännande på nätet (t ex Fotosidan), på film (Bergman & Nykvist) och i gamla fina fotoböcker med djuptryck. Sune Jonssons "Byn med det blå huset" står fortfarande på hedersplats i bokhyllan bredvid Hans Hammarskiöld, Irving Penn, Georg Oddner, K W Gullers, Åke Mokvist ("De ovanliga") och många andra.

Jag fikar helst:
På gamla arbetarfik (ägg & sill på hålkaka) och tjusiga konditorier (Sachertårta med vispgrädde och ett litet glas portvin). Gillar nog ytterligheter!

I kameraväskan har jag alltid:
Så lite som möjligt!

Drömbilden är:
inte så viktig. Hellre då ett långt, lyckligt och spännande fotografliv med många fina möten och bilder!

 
Kratzens bilder...
Vanligt
10 bilder
 
 
ANNONS