Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: AnnikaM
Ålder: 58 år
Bor: Stockholm, Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1985
Medlem sedan: 2006-04-20
Senast inloggad:

Jag har varit borta från Fotosidan i flera år - men nu ska jag komma igång igen! Reserverar mig för att gamla uppgifter kan hänga kvar tills jag städat...

Jag har i stort sett alltid varit intresserad av foto även om intresset går upp och ner litegrann.
Som för så många andra var första kameran en "Instamatic" men då min pappa köpte en Canon AE1 var det systemkameror som gällde. Den första egna "riktiga" kameran var en gammal, begagnad Practica för att sen när jag fick råd, ersättas av en Minolta X-300. Senare köpte jag en Canon EOS 1000FN och därefter har jag hållt mig till Canon. Numera fotograferar jag enbart digitalt.

När det gäller digitalkameror var min första en Canon Ixus V2. En väldigt behändig liten kamera att ha med sig men bilderna kan tyvärr inte få så hög upplösning som man önskar. Jag investerade sen i en Canon 350 D och därefter har jag följt samma spår med en Rebel XTi (400D), 450D och sen vidare till 70D som den kameran jag använder mest idag. Eftersom jag länge suktat efter en fullformatare så köpte jag en begagnad Canon 5D Mark II när jag fick tillfälle. Har dock inte blivit av att jag använt den speciellt mycket än eftersom jag trivs bra med 70-an.
Jag har också en liten Ixus som alltid hänger med i handväskan.

Jag använder Photoshop CS för efterbehandlingen av mina digitalbilder.

Mitt vanligaste motiv är nog mina katter men jag fotar också gärna blommor, natur, byggnader eller detaljer av sådana. När det gäller folk vill jag att det ska vara sådana jag känner och då är det inte fotografin i sig som är det viktigaste kanske utan minnet av händelsen & människan.

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Macro, Vilda djur, Husdjur / Tamdjur, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

 
Diverse
Vanligt
3 bilder
Natur
Vanligt
6 bilder
2022
Vanligt
1 bilder
Växter
Vanligt
2 bilder
Katter
Vanligt
7 bilder
 
 
ANNONS