Annons
Användarnamn: od_foto
Bor: Saltsjöbaden, Stockholms län
Kategori: Frilansfotograf
Medlem sedan: 2006-05-10
Senast inloggad:

Jag fick min första kamera när jag var åtta år. Jag böjde knä samtidigt som jag tryckte av och "halshögg" alla personer på bilderna. Trots detta var det kul. Min första "riktiga" kamera var den Pentax ME som jag köpte när jag fått mitt första sommarjobb. Jag tycker mycket om att fota macro-bilder i naturen, men jag försöker också fånga ögonblick och sport. Fortfarande är jag ingen bra porträttfotograf, trots att mina motiv numera får huvudet med i bilden, men det är ju kul att ha något att jobba för att lära sig! En och annan turistbild slinker också med förstås.
Bilden av mig är tagen av Janne Arleklint.

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Nattbild, Macro, Action / Äventyr, Arkitektur

Mitt bästa fotominne:
Såna där bilder när jag haft med kameran av en slump och motivet bara infann sig, eller när jag lyckats fånga något som bara var ett ögonblick. Har kryssat i stilla motiv ovan, men att fånga rörliga är på uppåtgående.

Mitt sämsta fotominne:
Oj, det är väl alla bilder man hoppats på som visat sig vara skräp. Med den digitala världen går det dock snabbare att upptäcka och oftast går det att ta om bilden. Sen var det så klart på ett fotojobb i somras när mitt kort gick sönder. Stort tack till Kameradoktorn som räddade det som fanns gratis!

Min största inspiration:
Mitt verkliga intresse för foto förutom turistbilder fick jag av en amerikansk fotograf som heter Chad Ehlers. Han var och föreläste och visade bilder när jag gick på gymnasiet. Sen träffade jag honom sådär 15 år senare och kunde berätta att det han väckte då blivit ett stort intresse för mig. Sånt är alltid kul. Kan rekommendera hans bok från Sarek "I snigelns spår".

Jag fikar helst:
Svart te, gärna Earl Grey med extra bergamot, bryggt i kanna.

I kameraväskan har jag alltid:
Vaddå kameraväska? Efter 25 års fotande har jag fortfarande bara en vanlig rygga. Men jag försöker att ha med kameran med en normalzoom så mycket som möjligt oavsett väska, för man vet aldrig... Övrig utrustning åker i och ur.

Drömbilden är:
Om jag kan förmedla det jag känner för en plats så att andra spontant säger/skriver samma sak som jag upplevt. Tillägg till Övrigt ovan: jag tycker att just bilder i forum är kul, eftersom de oftast är i samband med någon utflykt, därför är den frågan svår att svara på. Angående maskinutrustning så har jag väl pc under protset, men drömmer fortfarande mac-drömmar.

 
Vårblom
Vanligt
10 bilder
 
 
ANNONS