Annons
Användarnamn: carllarsen
Bor: MASPALOMAS, Spanien (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1963
Medlem sedan: 2006-05-22
Senast inloggad:

Jag började fotografera och filma som amatör när jag var 15 år och älskar bilder av alla slag, även t ex oljemålningar. Bilder sätter fantasin i rörelse och jag blir ofta inspirerad av andra fotografers bilder.
Fotografering är en mycket unik företeelse i tillvaron som står i en särställning. Alla människor är intresserade av fotografering. Det är nog mycket svårt att hitta en normal människa som på fullaste allvar säger att han/hon inte är intresserad, inte det minsta, av fotografier. Därför är fotografering ett helt naturligt intresse för mig.

De digitala kamerorna som finns idag är en gammal dröm som blivit verklighet och idag är det roligare än någonsin att ta bilder.

Jag hoppas kunna beröra människor med mina bilder och min uppgift som fotograf är att förmedla den verklighet som mina ögon ser och som hade funnits där oavsett om jag hade varit på platsen och fotograferat eller inte. Jag kallar det för att jag vill ge mina bilder ett etnografiskt värde. Min närvaro skall helst inte påverka bilden. Alla mina bilder följer inte denna strävan strikt men det är ett försök i alla fall.

Jag vill varna för att några av mina bilder förmedlar en nästan ofattbar misär och fattigdom, sjukdomar, död och elände. Vad mina ögon ser, ser också min kamera.

Det bör kanske tilläggas också att jag har en förkärlek till att ta gripande bilder som chockerar och upprör åskådaren. Det är främst en egenskap jag utvecklat och tagit efter från andra fotografer och deras bilder. En bild som berör känslorna går inte spårlöst förbi utan "bränns in" i hjärnbarken.

För övrigt är jag en mångsysslare, musiker (gitarr och bas), författare, målare, fotograf, schackspelare och naturvetare (fysik).

Jag fann mitt ursprung i Indien.
Det var som att resa tillbaka i tiden och jag fick en helt ny insikt i om hur det var att leva förr i tiden. Det var här i Indien det började för länge, länge sedan, i detta bördiga och rika land.

Jag kunde med egna ögon se att de europeiska folken måste härstamma härifrån, från de indiska folkvandringarna norr och västerut i förhistorisk tid. Det är en uppfattning som stöds av språkforskningen, dvs de så kallade indoeuropeiska språkens likhet. Som exempel kan nämnas den hinduiska urkunden "Vedda" som betyder "veta" eller "att veta".

Ha en bra dag!

Director of photography
Lars Erlandsson

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Reportage / Situation

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När jag tog en bild av lillbrorsan från tredje våningen med ett 13,5 cm objektiv. Han stod grensle över sin pojkcykel, tittade upp mot mig, satte fingrarna i mungiporna och drog ut sin mun och gjorde en grimas. Klick! Och jag fick bilden publicerad i tidningen FOTO!

Mitt sämsta fotominne:
Minns ej, det har jag förträngt.

Min största inspiration:
Andra fotografers bilder.

Jag fikar helst:
När det passar mig. Svart kaffe med mycket socker är godast.

I kameraväskan har jag alltid:
Jag har ingen kameraväska, höll jag på att säga. Men det stämmer inte. Jag har en kameraväska, men använder den sällan.

Drömbilden är:
Vad som helst, bara den blir utsedd till Årets Bild!

#3334932
#3334932
0 kommentarer
#3334934
#3334934
0 kommentarer
#3311390
#3311390
0 kommentarer
#3334938
#3334938
0 kommentarer
#3311388
#3311388
0 kommentarer
#3311389
#3311389
0 kommentarer
 
Malmö stad
Vanligt
7 bilder
homelessfighter
Vanligt
3 bilder
Bilder från Indien
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS