Användarnamn: Eken-49
Ålder: 71 år
Bor: Boden, Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1966
Medlem sedan: 2006-07-05
Senast inloggad:

Foto-tokig fotoperiodare (60+), Värmlänning, som fotar med D70S och D80. Spegelreflexen rsslar ibland (periodare). Makro 105 VR och 70-300 VR inköptm samt 70-200 VR.
Den svartvita bilden på mig är den absolut bästa och mest rättvisande bild som någonsin tagits på migm (på den analoga tiden).

Vem är jag?


Mina intressen:
Macro, Barn, Svart-vitt, Digital efterbehandling, Husdjur / Tamdjur, Utrustning

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels inne, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När jag fotade en ngt äldre tjej på stan, 1964 (jag var 15 år då) och när jag sedan började sommarjobba på Landstinget - så satt hon i växeln... Marianne hette hon! Ohlalala...

Mitt sämsta fotominne:
En skolresa till OSLO 1964ca. Jag lånade pappas kamera (VOIGTLÄNDER) och plåtade på ett gäng stockholmtjejer som var med på samma tåg fr. Karlstad > Oslo. När jag kommer fram till Oslo, upptäckte jag att filmen hade fastnat på 1a bilden - Tji bilder på brudarna alltså!! Pust... När vi kom fram (17e maj) spöregnade det så det blev inga bilder då heller (vågade inte använda kameran i regnet..)

Min största inspiration:
Jag är otroligt svag för katter och barn i allmänhet och i synnerhet barnens och katternas "ansikten" - deras uttryck och färger.

Jag fikar helst:
I Täby C (Zanders) och inne i Sth City (Wienerkonditoriet) samt på Kardemumma i Väsby alt. Nya konditoriet i Väsby.

I kameraväskan har jag alltid:
Min D70s och nya D80! + Mikron Nikkor VR 105,: den gluggen är suverän! Jag använder den som "porträttobjektiv". Se Bengalbilderna.

Drömbilden är:
Vet inte än! Men ett vackert katt-"ansikte" i rätt belysning skulle sitta bra. Har dock litet problem med blixthanteringen så jag får hålla mig till dagsljuset än så länge. Skulle också vilja lära mig att nyttja dels WB, dels HISTOGRAMMET mera!!

Pascal - Ärliga blå ögon
Pascal - Ärliga blå ögon
3 kommentarer
Bengal - Vacker också!
Bengal - Vacker också!
0 kommentarer
Bengal - vild eller inte?
Bengal - vild eller inte?
3 kommentarer
 
 
Katter
Vanligt
3 bilder
 
 

Elinchrom ELB 500 TTL