Användarnamn: Mattias Pettersson
Ålder: 47 år
Bor: Luleå, Norrbottens län (visa på kartan)
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 1984
Medlem sedan: 2002-05-25
Senast inloggad: 2017-11-16 22:18

Utbildad fotograf på Bergnässkolan i Luleå åren 1986 till 1988. Sedan blev det ett långt halt på femton år i mitt fotograferande. Digitaltekniken gjorde att jag till slut hittade tillbaks till kameran.

Sedan våren 2004 har jag varit BC Luleås matchfotograf. Bilderna används på lagets hemsida och i en del andra sammanhang. Utöver det gör jag enstaka uppdrag åt företag m m också.

I övrigt intresserar jag mig mycket för musik (främst av det hårdare slaget), utförsåkning, fysiologi, spel på dator och XBOX, film, bilar, lite filosofi och psykologi, samhället, whisky, hundar m m. Tyvärr medför det här med att vara multiintresserad ett problem; tid att kunna ägna sig åt alla intressen. Någon som har en bra lösning på problemet?

Medlem i grupperna

Vem är jag?


Mina intressen:
Gatufoto, Barn, Reportage / Situation, Svart-vitt, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Arkitektur, Produkter, Porträtt, Husdjur / Tamdjur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i svartvitt. Jag hittar mina motiv mestadels inne, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Ja du... Skulle väl vara den resa till Stockholm vi gjorde med skolan i slutet av ettan 1987. Möjligen. Är osäker.

Mitt sämsta fotominne:
Kan inte komma på något. Frågan är om det är positivt eller negativt att inte ha något "sämsta fotominne". Att man inte har något sådant kan ju helt enkelt bero på att man inte "varit runt" tillräckligt mycket...

Min största inspiration:
Vet faktiskt inte vem min favoritfotograf är riktigt. Har svårt att bestämma mig. Frilansaren Anders Alm (som också är en av anledningarna till att jag fortsatt med plåtandet) i Luleå är en av dem.

Jag fikar helst:
Kaffe och halvdegig kanelbulle.

I kameraväskan har jag alltid:
Åt skogen för mycket skrot som jag aldrig använder.

Drömbilden är:
Ingen aning. Tror inte jag har någon. En av favoriterna är den "in-your-face-bild" av mitt kusinbarn Elina som ligger ute på min hemsida.

Mina favoritbilder från andra fotografer

Hardcore Superstar
Hardcore Superstar
© Fyrdahl
Nu drar jag!
Nu drar jag!
© Thomas S
BezChef
BezChef
© danielstiller
Muztagh Ata III
Muztagh Ata III
© pasram
Hög WallRide
© Monty
 

Lastolite Ezybox SpeedLite 2 Joe Mc Nally