Annons
Användarnamn: SM7ONZ
Ålder: 74 år
Bor: LUND (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1961
Medlem sedan: 2006-07-17
Senast inloggad:

Bilden på mig är tagen av en serviceinriktad kille på Mattsonss Foto, Lund. Efter att kameran varit på reperation.

Välkommen kul att du tittade in!

Efter en lång tid med sparsamt fotograferande, vaknade intresset igen efter köp av en Cannon 1000F -2005. Köpte sedan en Cannon 300 D, så var det kört, fotar helst natur / blommor / insekter mm

Min första kamera var en Agfa Click II som tog bilder i 6X6, inga konstiga inställningar här inte. Någonstans i en låda skall där finnas någon gammal bild och negativ.
Nästa var en Yasica Minister D 24x36, från denna finns det också material sparat.
Sommaren 1968 inköptes min första systemkamera, Yasica TL-Super med obj: 50mm/1,4. Tog många rullar med denna mest s/v, hade tillgång till mörkrum i källaren som min far byggt. Där jag tillbringade rätt många timmar. Deltog under ett par vintrar i foto- kurser anordnade av studiefrämjandet som ledes av en fd pressfotograf, betoning på mörkrumsarbete.
Fotograferade mest natur, och detaljer som man kan hitta i naturen vid t.ex. promenader.
Utrustning kompletterades med mellanringar och en bälgtillsats, för att kunna krypa riktigt nära.
Upptäckte att det svåra var ljuset, som inte var alldeles lätt att bära med sig i kameranväskan.
Efterhand införskaffades även ett litet 135 mm tele från Tamaron.
Åren går och karriär och skaffar egen familj som får gå förre fotograferandet, blev mest lite bilder till familjealbumet. Intresset för Data och amatörradio bidrar också att fotandet blir mindre.
I början av 2000-telet skaffade en inte alltför dyr digital kompaktkamera 2 mp. Tog väl bilder som en bättre Kodak Instamatik. Tyckte jag samlat på mig för mycket bra att ha grejor.
Hittade auktions-sajter på internet och började i liten skala, köpa och sälja. Såg att systemkamerer av bättre kvalite var oförskämt billiga. Köpte en Canon EOS 1000F + lite objektiv passade på att sälja min gammla Yasica med tillbehör. Tog en hel del rullar tyckte det var riktigt kul men dyrt (blir ju också en massa bilder som inte kommer till användning). Det hann dock bli både en EOS 500 och en EOS 650 innan jag köpte en 300D'en, nu kunde man klicka lite oftare utan alltför onödiga hål i plånboken uppstog.

Foto och till en del bildhantering har fått mig att hitta en plats där det går att stressa av, vill man fånga de små sköna ting runt omring min vardag går det inte att ha för bråttom.

Take care we care.
På den vägen är det (stavar som en kratta).

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Vilda djur, Digital efterbehandling, Natur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
En sommarpromenad med en kompis, med samtal om det stora runt omkring oss inte bara nära. Kul bilder på nära ting. Ja, det är mer än 40 år sedan. Kompisen som försvann är nu bort, tog sitt liv 2006. Kul hade vi så länge det varade.

Mitt sämsta fotominne:
En hel dag på travbanan, tror det var 1969. Efter framkallning och torkning insåg man att det inte blev en ända användbar bild.

I kameraväskan har jag alltid:
Önskat jag kunde ta med mig ljus (mycket ljus och rätt ljus).

Drömbilden är:
Kanske är min fantasi inte stor nog................

 
Bilder med....
Vanligt
1 bilder
1 nov 2006
Vanligt
4 bilder
Homo Sapiens
Vanligt
1 bilder
Kan detta kallas konstfoto
Vanligt
6 bilder
Bilder i gatumiljö
Vanligt
7 bilder
Vad kan vara ett möte?
Vanligt
1 bilder
Små kryp
Vanligt
11 bilder
Blommor / Natur
Vanligt
28 bilder
Samma Man
Vanligt
3 bilder
Djur
Vanligt
4 bilder
 
 
ANNONS