Annons
Användarnamn: martincarlsson
Ålder: 49 år
Bor: Floda, Västra Götalands län (visa på kartan)
Kategori: Yrkesfotograf
Började fotografera: 1992
Medlem sedan: 2006-08-04
Senast inloggad:

Som så många andra, intresserade av foto och film/video sen ung ålder. Tog mer fart i 18-års åldern i samband med resor och boende utomlands. Var tidigt involverad i digital video och videoredigering.

Runt 2002 då boendes i London sedan många år och jobbade som en "investment banker" på banker så som Chase Manhattan Bank, JPMorgan och DVD Bank med inriktning på företagsköp och företagssammanslagningar inom sjöfarts- och logistikindustrin så övergick fotointresset till en fullständig passion som outtröttligt fortsatt sedan dess. Runt 2003-2004 sa jag upp mig från min säkra, stabila och välbetalda bankkarriär, köpte ett stort vackert beläget hus på Skottlands västkust och påbörjade min professionella fotograf karriär.

Initial inriktning var på att jobba med tidningar och tidskrifter i Skottland (där vår då lilla familj bodde), men senare även bildlicensiering (stock photography) genom diverse bildbanker såsom Getty Images, Alamy och mitt egna bildbibliotek - då med ett brett fokus på både den kommersiella och redaktionella marknaden, något som fortsatt genom åren. Arbete med tidningar och tidskrifter i Skottland expanderade och jag jobbade med publikationer i hela Storbritannien - en spännande tid med mycket pendlande mellan höglandet på Skottlands västkust och främst London, England.

Även involverad i "fine art", prints etc. Gjort mängder av uppdragsfotografering, där jag har gjort allt mellan himmel och jord (personliga inställningen har alltid varit att utmana mig själv och åtminstone pröva allt minst en gång) - så gjort mängder av företags-, katalog- och andra reklamuppdrag.

Hursom, för att göra en redan lång historia kortare - nu tillbaka i Sverige med bas i Lerums kommun strax utanför Göteborg, där jag tillsammans med min underbara skotska före detta fotomodell fru Suzanne, våra två underbara barn Sophie och Lucas, så väl som en mängd husdjur - Bengalkatten Athena, Chihuahuan Chloe och två degus(ar) Puffy och Spotty,

www.carlssoninc.se

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Gatufoto, Nattbild, Mode, Reportage / Situation, Studio, Posering, Svart-vitt, Vilda djur, Action / Äventyr, Arkitektur, Digital efterbehandling, Produkter, Porträtt, Husdjur / Tamdjur, Utrustning, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto, Bilddagbok

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels inne, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Många, men senaste var hela familjen samlad på altanen mitt i natten för att försöka "fånga" meteoriter på bild (Perseiderna).

Mitt sämsta fotominne:
1) Längesedan innan man hade sett till att ha gedigen backup så förlorade jag nästan 300gb med bilder och videos. En del var "backupat" och kunde återfås, men mycket var förlorat. Blandning av personligt och "jobb" material - stressigt och ledsamt. 2) Bröllopsfotografering är inget för mig. Gjorde ett bröllop (uppdrag) och de var nöjda, men stressen den dagen var jobbig - inget för mig.

Min största inspiration:
Finner inspiration i nästan allt visuellt, intellektuellt eller litterärt. Ett intryck ger en idé som ger föder en annan idé som till slut leder till att jag "skapar" en bild.

Jag fikar helst:
Hemma samtidigt jobbandes med ena datorn och YouTube på den bärbara vid sidan av med fotorelaterad video/program som t.ex. The Grid eller nån fotografs vlog (t.ex. Craig McCormick "DestructivePixels")

I kameraväskan har jag alltid:
Kamera och nästan allt. Alltid med mig för mycket känns det som. Dock kan starkt rekommendera LowePros kameraväska "ProTactic 450AW".

Drömbilden är:
Nästa bild? De där som man flera år efteråt fortfande känner "j-kla bra bild".

ANNONS