Användarnamn: Stengård
Ålder: 54 år
Bor: HÄGERSTEN, Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1974
Medlem sedan: 2006-08-07
Senast inloggad: 2019-02-18 18:42

Jag började fotografera när jag var en lite kotte. Min pappa var en hängiven amatörfotograf i Enskede Fotoklubb sedan 50-talet.

Jag började med olika "Instamatic"-kameror och fick min första Yashica när jag 13-14 år.

På den "gamla goda tiden" gällde svart/vit TriX film som jag framkallade hemma i köket. Pappa hade ett mörkrum i en klädkammare där jag tillbringade många timmar.

Nu är det digitalt som gäller, det bästa som hänt kamerautvecklingen tycker jag.

Jag vill "föreviga" allt som är vackert, någon speciell händelse och, inte minst, dokumentera vardagslivet så att mina barn kan, i framtiden, se hur det var när de var små.

Trots att jag älskar fotograferingens ädla ingenjörskonst (skarpa och välexponerade bilder) så vurmar jag inte för manipulering i Photoshop. Jag vill helst att mina bilder skall spegla verkligheten om det är möjligt.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Macro, Reportage / Situation, Studio, Svart-vitt, Arkitektur, Produkter, Porträtt, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.Du behöver Macromedia Flash 9 och ha Javascript påslaget för att kunna se bildspel.

Ladda ner Flash
 
Blandat
Vanligt
35 bilder
 
 

Miops Smart Trigger