Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: F Graf
Bor: Helsingborg, Skåne län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1961
Medlem sedan: 2006-08-10
Senast inloggad: 2024-04-14 22:14

Senaste uppdatering: 2024-01-11.

Som Reality-fotograf använder jag mina kameror med mitt eget motto till vad de är avsedda för:
”-Fånga Verkligheten”.

"-Ingen kamera är bättre än den som är - där man själv är! ..o. varje tagen bild, varje taget foto, är att fånga verkligheten - som blir till en länk i en tidsmaskin."
/ Per Andersson

Att tänka på vid varje kameraval - se till att ha den med..
Mitt ordspråk avspeglas i innehållet i "Min kameraväska" (visas för inloggade)

Tankvärt från Francesco Condorelli, Fotosidan.se;
"..kameran är det medel som används för att stoppa tiden.."
Kunde inte sagt det bättre själv..

Redigerar mina foto så lite som möjligt med undantag för beskärning och ändring av ljus/kontrast.

Ett litet prov på vilken genomslagskraft Internet har; bilden "Kolla in det finstilta.." hade som mest 3 (tre) visningar - i sekunden!
I skrivande stund (uppdat; 11/1-2024) har den visats 12229 ggr..

Länk till bilden:

http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/998299.htm

Min STORA profilbild överst:
Me myself på en - småblåsig men varm - klippa på Smithska udden, Näset (Göteborg) augusti 2022.
Bilden är endast beskuren med justerade nivåer.

Min LILLA (runda) Avatar:
Broloppet (10 km-banan)
Plats: Kronprinsen, Malmö
Bilden speglar min bästa motståndare i tävling o. träning - mig själv.
Som bäst har vi 40.47 på milen (Broloppet) & 1.33 på halvmaran (2,19 mil, Veberöd) båda är officiella tävlingstider.
Foto: Drago P, Malmöbild

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Macro, Reportage / Situation, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Arkitektur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/838457.htm

Mitt sämsta fotominne:
VM-DELTÄVLING I ROADRACING FÖR MOTORCYKLAR, SCANDINAVIAN RACEWAY ANDERSTORP 19 JULI 1975. En dåvarande polare och jag cruisade omkring inne i depån (tillåtet på den tiden via VIP-biljett) på min, milt uttryckt - ombyggda och hyperventilerade hoj för att fota. Polaren bar på min kamera. Vi stannar utanför det då legendariska och i toppklassen helt dominerande Italienska MV Agusta-stallet (tot. tog detta stall 38 st VM-guld!) för att kolla in deras arbete med hojarna. Plötsligt får deras meckare syn på min turbo-hoj varpå de högljutt hoppar över staketet och formligen kryper över och under hojen för att riktigt kolla in den - tillika klädda i sina legendariska MV Agusta kläder. Det var uppenbarligen första gången dessa världens mest framgångsrikaste MC-meckare såg en turbo-hoj. Vilken syn att föreviga! Här var det dukat bord för riktiga kanonbilder med andra ord. Tänk er själva, för att omsätta det till en aktuell situation - du kör omkring i din egen bil inne i en Formel 1 depå under pågående träning, stannar utanför Ferraris box varpå deras meckare slänger verktygen när de får syn på din bil för att springa ut och kolla in den..! Undrar vad som skall till idag för att framkalla en sådan situation igen.. Raketdrift med utfällbara vingar..? Jag förutsatte självklart att även polaren insett det läckra fotoläget då det var han som hade hand om kameran. När jag efter en kort stund tittar bort mot honom står han som förstenad och bara tittar på tills jag skriker på honom: -Fota för heelvete! När han väl hämtat sig och fått upp kameran så var det för sent. Som minne fick vi bara en taskig bild på ett par av mekanikerna på väg därifrån där en av dem dessutom skymmer hojen. Söker mig fortfarande när jag tänker på det.. Foto på detta hittar ni i mitt album "Honda-4:an, Tidsmaskinen." Med namnet "VÄRLDENS MEST FRAMGÅNGSRIKASTE MC-MEKANIKER", eller via den här direktlänken: http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/839127.htm

Min största inspiration:
Fånga Verkligheten

Jag fikar helst:
Vid havet, kaffe & Keso under en bädd av vaniljvisp med blåbär o. clementiner ovanpå.

I kameraväskan har jag alltid:
Kameraväska.. vad är det? I fickan har jag min Fujifilm Finepix 900 EXR med starttid 0,05 sek, 20 x op, 16 MP, RAW; "-Ingen kamera är bättre än den som är - där man själv är!” /Per Andersson

Drömbilden är:
Min nästa bild

ANNONS