Annons
Användarnamn: Rolf Weimarsson
Ålder: 82 år
Bor: Ljusterö, Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1963
Medlem sedan: 2006-09-04
Senast inloggad:

65 år yrkeslärare sedan 70 talet. jobbar numera som yrkesvalslärare (ett utdöende yrke)på särskolan,älskar mitt jobb och alla elever, Tycker om djur och natur,bor ute i Stockholms vackra skärgård.Tror på tomtar och troll som finns i vår skog på Ljusterö.Har fotat och labbat med svartvitt sedan ca 15 års ålder. Min första systemkamera var en EXATA som sonen fått överta till sina samlingar.

Vem är jag?


Mina intressen:
Barn, Arkitektur, Porträtt, Natur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Från min äldsta son Mats när han posserade i ca 2 års ålder på en stol med pekfingret rakt ut med orden (aja aj). När jag lyckades fånga en bild som blev publicerad på löpsedlarna i Expressen.

Mitt sämsta fotominne:
En bild på min förra svärmor.

Min största inspiration:
Att följa mina söners uppväxt till ca 12-15 år och att gå i naturen/skogen och känna doften, tystheten, fåglarna, höra trollen som fnissar bakom en sten/stubbe.

I kameraväskan har jag alltid:
Canon analog. och numera även en liten digetalkamera.

Drömbilden är:
Har inte hittat den än, kanske den jag har på min fotosida på hustrun i Skagen, eller någon svartvit bild på mina söner !!!

 
sökande
Vanligt
1 bilder
Två hav möts
Vanligt
1 bilder
Olivias tår.
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS