Användarnamn: bildkungen
Ålder: 65 år
Bor: Hagby, Skåne län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1976
Medlem sedan: 2006-10-01
Senast inloggad: 2020-07-20 18:55

Frilansande fritidsfotograf. Jobbar till vardags på ScandinavianPhoto i Malmö. Fotar helst vår vackra natur, men även händelser och ting från min omedelbara närhet. Förutom på min hemsida, hittar du mina bilder på bildbyrån pix gallery.

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Vilda djur, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Varje gång någon liten figur låter sig fotograferas är ett stort minne, oavsett om den tillhör någon rar liten art eller bara är en vacker gammal svartfågel. Det finns också stunder att plocka fram när det magiska ljuset visar sig, det är förstås något alldeles extra.

Mitt sämsta fotominne:
När jag en tidig morgon från mitt gömsle fick se ett gäng kronhjortar i varierande ålder, kön och storlek promenera förbi på 10 meters avstånd. Där satt jag med min 300:a som för säkerhets skull var försedd med telekonverter. Inga bilder, men en av mina absolut största naturupplevelser.

Min största inspiration:
Att få ströva runt i skog och mark, eller sitta i ett gömsle vid en liten tjärn där man bara hör ljud från naturens egna invånare är inspiration nog. När vädrets makter inte är tillmötesgående, kan man ju alltid sitta framför datorn och låta sig förstummas av bilder från alla duktiga medlemmar här på Fotosidan.

Jag fikar helst:
Varm choklad ska det vara. En tradition som man har med sig sedan barndomen. Komplettera med en macka med stekt ägg och lyckan är fullkomlig.

I kameraväskan har jag alltid:
Trådutlösare och på utsidan min stol. Så jag kan sätta mig ner och bara vara, om inspirationen dunstar. (Jag har ju ofta en kamera också, med optik)

Drömbilden är:
Alla bilder som för mig och betraktaren blir ett minne för livet. Jag älskar att plåta djur i miljö, där djuret bara är en liten, men ack så viktig del av motivet. Jag önskar att jag ska finna många motiv där ljus, djur och miljö bildar en oslagbar kombo.

Plogat och klart
Plogat och klart
0 kommentarer
Dö då
Dö då
0 kommentarer
Inte så nära
Inte så nära
0 kommentarer
Bara lite sol till
Bara lite sol till
0 kommentarer
Fru snappare
Fru snappare
0 kommentarer
Bocken
Bocken
0 kommentarer
Det kliar
Det kliar
0 kommentarer
Ubåt
Ubåt
0 kommentarer
 
Tålamod
Vanligt
10 bilder
 
 

Lastolite HaloCompact