Användarnamn: sandholm
Ålder: 43 år
Bor: Schweiz (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1996
Medlem sedan: 2006-10-04
Senast inloggad:

Amatörfotograf som enbart arbetar svartvit och med mellanformat, har börjat scanna mina negativ för att kunna arbeta digitalt med dem. Men gillar fortfarande att jobba i mörkerrummet och skapa "riktiga" bilder.

Håller på att flytta till Lausanne, Schweiz, och ska blir mycket spännande att fotografera där nere.

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Gatufoto, Mode, Reportage / Situation, Studio, Posering, Svart-vitt, Mörkrum, Porträtt

Jag fotograferar helst med analogkamera och då helst i svartvitt. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När jag första gången fotograferade med en 500 C/M, vilken känsla, vilken otroligt lätt kamera att använda. När det gäller fotografering så var det efter mitt stora uppehåll, och jag började fotografera igen, helt underbart.

Mitt sämsta fotominne:
När jag insåg att jag inte tyckte om att fotograferad, hade pluggat foto i usa, och var helt insnöad i teknik/kemi och såg mest motivet/känslan som något som man var tvungen att ha för att börja jobba med filmen/pappert.

Min största inspiration:
naturen och människor omkring mig

Jag fikar helst:
i dagsljusrummet, samtidigt som jag titta på mina kontaktkator, i studion efter en avslutad fotosession, med kompisar på ett kafe osv

I kameraväskan har jag alltid:
kameran.. försöker hålla så rent som möjligt

Drömbilden är:
Ett perfekt porträtt samt ett landskapsfoto med dimmor där mystik möter verklighet


Miops Capsule360