Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Martin Wallgren
Ålder: 48 år
Bor: Torslanda, Västra Götalands län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2006-10-07
Senast inloggad:

Egenföretagare med många järn i elden, konsult med huvudinriktning elektronik och trådlös kommunikation. Kameran finns nästan alltid med både i arbetet och på fritiden. Fotografering är min största hobby men har också börjat bli en del i min verksamhet då jag dokumenterar mycket tekniska detaljer och står till tjänst med produktfoto och bilder för reklamutskick etc.

Fotograferar till vardags med en Canon G9 (alltid med) eller en Nikon D300/D80 med diverse gluggar. Naturfoto är för mig en bra anledning att komma utanför husknuten. Jag brukar passa på att inhandla objektiv och annat när jag är i Taiwan och arbetar. På senare tid har jag börjat laborera med IR-foto också, där är det G9:an eller D40:n som briljerar.

Jag är en inbiten teknikfreak som plöjer igenom alla menyval och finesser de första dagarna med en ny kamera. Nyfiken på allt. Jag finner mycket glädje i fotografering, första systemkameran var nog en vändpunkt då jag bestämde mig för att lära mig fotografering på allvar. Har nog varit intresserad av foto sedan skoltiden men det är först på senare år som intresset "hittat hem".

Jag läser fototidningar mer än något annat och gick endagskursen D-School Basic från Nikon strax efter att jag köpte D40:n. Därefter har jag gått kursen "Digitalfoto för vana fotografer" på Folkuniversitetet i Göteborg. Det kommer nog bli fler kurser...

Har registrerat mig här på fotosidan för att komma vidare i mitt fotointresse och för att dela åsikter och tankar kring ämnet.

Väl mött!

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Nattbild, Macro, Barn, Svart-vitt, Vilda djur, , Arkitektur, Digital efterbehandling, Produkter, Husdjur / Tamdjur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Min största inspiration:
Andra fotografer, amatörer såväl som proffs. Finner mycket inspiration i andras bilder på fotobloggar och i stockfoto databaser etc.

I kameraväskan har jag alltid:
Ett Tamron SP AF 90mm 1:1 makro, min D40 med Nikkor 18-200mm VR, pol-filter, UV-filter, liten Lastolite vit/silver reflektor, en Nikon SB-400 liten smidig extern blixt, min lilla 12" laptop, linsvätska och putsdukar, blåsbälg, några minneskort, massa sladdar och adaptrar, TTL-förlängningskabel för blixten, extra batteri till kamera och blixt, motljusskydd, IR-fjärris, etc...

 
Norge
Vanligt
1 bilder
Taiwan
Vanligt
1 bilder
Stilleben
Vanligt
0 bilder
Barn
Vanligt
0 bilder
Natt
Vanligt
2 bilder
Västkust
Vanligt
0 bilder
IR-foto
Vanligt
4 bilder
Experiment
Vanligt
1 bilder
Svartvitt
Vanligt
0 bilder
Sepia
Vanligt
0 bilder
Djur & natur
Vanligt
1 bilder
USA
Vanligt
0 bilder
Makro
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS