Användarnamn: Torfa
Ålder: 54 år
Bor: Märsta, Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2005
Medlem sedan: 2006-10-13
Senast inloggad: 2020-05-02 17:03

Om jag summerar 2010 får det bli stort. Stora hajar i Bahamas och många stora mantor i Maldiverna, ett mycket givande år med många mäktiga möten.
Nu när det blivit 2011 och snön börjar sakta smälta är det dags att blicka framåt och i år skall det bli både stort och smått :) I april bär det av till mitt favoritland när det gäller dykning. Indonesien först några dagar i Lembehsundet som har det bästa av smått sedan vidare till West Papua och Raja Ampat på den södra turen med MY SeaHorse kliver då av i Ambon och vidare till Bali sedan hem igen förhoppningsvis lite mätt på dykning :)
Sedan det stora i oktober då det bär av till Galapagos, mina förväntningar är skyhöga! på både ovan och under ytan.

2010 åkte jag åter till Bahamas för tigerhajarnas skull, blev så biten 08 att jag bara var tvungen, jag som egentligen är en makro dykare som gillar smått och gått. Nu blir nästa grej Maldiverna igen, oktober bär det av till Hanu faru atollen och föhoppningsvis 100:tals mantor på plankton jakt :)

2009 blev Safarins år, var till det berömda Sardin run i Sydafrika men fick knappt doppa sig pga. så höga vågor att vinte kom ut förns på 6 dagen :( Som tur var bokade jag en Safari innan jag åkte hem och det var fantastiskt. Ja så bytte jag från DX till FX och det ångrar jag inte!

2008 Blev Hajarnas år, en oförglömlig tripp till Bahamas för att hoppa i med Tigerhaj utan bur! Det blev till och med nattdyk med hajarna och efter resan är det en självklarhet att man skall dyka utan bur med tigerhajar. Dom är väldigt nyfikna men visade aldrig några tecken på att vara agresiva!
Året avslutades med en favorit i repris. Indonesien och Lembeh strait i norra Sulawesi samt avslut på bali med det fantastiska Tulamben. Båda ställerna är något utöver det vanliga om man är intresserad av macro!

2007 blev investeringens år! D80 (nöjd) Hugyfot uv-hus (nöjd) Ikelite DS125 x 2 (nöjd) UW- Workshop augusti på Bali (lärorikt). nov-dec Lembeh/Sulawesi/Indonesien UW-fototävling Blir nog kul!

(2006)Jag är en glad prick som för det mesta fotar under vattenytan! Har hållit på med dykning sedan 1996 men köpte kamera först 2005. Känner att kombinationen dyka/fota har blivit som ett gift. Laddar för att byta upp mig i utrustning till systemkamera men de e ju DYRT!
Gillar resor som har med tropikerna att göra först och främst. Gjorde en för mig BIG trip våren 2006 till Vietnam, Maldiverna, Bali, Sulawesi och Papua Barat på 8 veckor. Sticker till Borneo 2 veckor i Jul.

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Barn, Vilda djur, Action / Äventyr, Natur, Undervattensfotografi, Resefoto

Mitt bästa fotominne:
När jag var i Lembeh Strait - Sulawesi, Indonesien. Min gode vän Per hade varit där ett år tidigare och hade med sig en top 10 lista med ovanliga djur som han ville se. Han var överförtjust att fått se 9 av 10 på listan. Efter lite påtryckningar talade han om till slut vad nummer 10 var för något. En Mimic octopus. Kort sag frågade vi vår guide efter första dagens dyk om det fanns någon chans att få se denna fantastiska bläckfisk. Han sa vi får göra ett försök i morgon. Dag 2 dyk 2 och så var hon där, det gick ilningar genom ryggraden, jag bara glodde på den kanske 20 sekunder sedan såg jag efter min rese och parkamrat, han höll på att fota en Frog Fish och förstod inte vad som var på g när jag viftade och skrek, jag brände av ett på bilder och simmade fram och slet i hans arm och pekade på undret lite längre bort. Nu blev inte bilderna speciellt bra men vi var otroligt glada ändå! Tillbaka till resorten snabbt fram med mobilen och ett sms till Per med texten no 10 done.

Mitt sämsta fotominne:
2008 Första dyket i Lembeh, kommer ner på ca 20 m och uppmärksammas av dykguiden som pekar på min kamera. Får se till min fasa att det är vatten på insidan av porten till kamera huset, konstigt nog funkade kameran hyfsat efter en torknings procedur :) 2003 Gans Baai, Syafrika. Vi skulle ut och skåda Vithajar, jag hade lånat en Nikonos V för att få bra bilder på dessa bestar när vi satt i buren. Vi hade tur, under de 5 timmar vi var ute med båten fick vi se 8 st Vithajar. Alla som ville fick hoppa i buren om man hade lust och de hade alla! Jag fick fantasiska möten på nära håll, för de lockar hajarna med tonfiskhuvuden fästa på rep och drar dessa mot buren så att säga. Efter dagen visade det sig att filmen inte hade fäst ordentligt så alla bilder hade blivit dubbel och trippel exponerade, nåja det var en superdag i alla fall. De bäste bilderna har jag ändå kvar i mitt minne!

Drömbilden är:
Späkkhuggare som jagar hammarhaj vid Galapagos! Om de nu gör det.

Röd Durex
Röd Durex
7 kommentarer
Valhaj intar sceenen
Valhaj intar sceenen
3 kommentarer
Zyncro
Zyncro
5 kommentarer
stim2
stim2
0 kommentarer
Mörkrets havsLejon
Mörkrets havsLejon
6 kommentarer
Fotografen och Mantan
Fotografen och Mantan
1 kommentarer
 
Galapagos 2011
Vanligt
4 bilder
Indonesien 2011
Vanligt
2 bilder
Maldiverna 2010
Vanligt
4 bilder
Bahamas 2010
Vanligt
0 bilder
Sardine Run 2009
Vanligt
0 bilder
Seraya - Bali 2008
Vanligt
0 bilder
Lembeh, Indonesien 2008
Vanligt
0 bilder
Bahamas 2008
Vanligt
0 bilder
Kevin!
Vanligt
0 bilder
Köln Domkyrka 2008
Vanligt
0 bilder
UV-WorkShop Bali Aug 2007
Vanligt
0 bilder
Djur ovanför vatten
Vanligt
0 bilder
Sol ned och uppgångar.
Vanligt
0 bilder
Blommor
Vanligt
0 bilder
Småkryp
Vanligt
0 bilder
Sipadan Dec 2006
Vanligt
0 bilder
Big Trip 2006 Papua Barat
Vanligt
0 bilder
Big Trip 2006 Sulawesi
Vanligt
0 bilder
Big Trip 2006 Maldiverna
Vanligt
0 bilder
 
 

Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar