Annons
Användarnamn: InfHarry
Ålder: 47 år
Bor: Landvetter, Västra Götalands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1993
Medlem sedan: 2006-10-14
Senast inloggad:

Fick en liten kompakt med fixfokus av min farmor när jag var 6-7 år. (Brorsan fick en silversked.) Med den tog man fyrkantiga bilder med kvalitet som dagens mobiltelefoner, så hightech var den. Tog gärna bilder men hade inte riktigt ekonomi att framkalla...

Ärvde sedan en Konica FS1 systemkamera. Slutar eller bländarautomatik men inte tillsammans lär man sig en del av (hoppas jag). Hade turen att jag fick flera gluggar och en rejäl blixt så experimenterandet var stort. Även här satte ekonomin käppar i hjulen.

Några år senare köpte jag mig en Nikon F50 med standardzoom 35-70. Kompletterade med en 75-300 zoom och en blixt, eftersom den inbyggda inte är så vidare värst om man vant sig vid annat. Tog en del bilder men mest blev det semesterbilder.

Kvinnan som kom att bli min fru påtalade att storleken har betydelse och önskade sig en kompaktkamera. Jag läste på och fann några få alternativ, våren 2004. Eftersom storleken var viktig fick det bli en kompromiss. Jag ville ha vissa manuella möjligheter och hon ville ha minimal storlek.

Det blev Sony DSC-V1. En trevlig kamera som jag nu på senaste tiden försöker pressa till lite mer än bara familjebilder. Har bl a börjat intressera mig för närbild/macro och detta leder tankarna mot en systemkamera igen.

Vi får se vad man kan hitta på i framtiden. Jag hoppas att ni som hittar hit vill vara en del av den och komma med er kritik på det som läggs ut. Det är ingen risk att ni är för kritiska för min del, så fram med sanningen!

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Vilda djur,

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

 
1-10
Vanligt
3 bilder
 
 
ANNONS