Annons
Användarnamn: hmoss
Bor: Vallentuna, Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1968
Medlem sedan: 2002-07-03
Senast inloggad:

Har arbetat med försäljning och utbildning i fotobranschen sedan den första anställningen efter skolan 1969, men mycket sällan med att fotografera.

De första åren jobbade jag i fotobutiker och senare som resande för några leverantörer, vilket förde mig in i yrkesfotobranchen. 1983 slutade jag resa och började hos Kameradoktorn där jag var kvar som säljare till 1989, då jag istället sökte mig till databranschen där jag kom att bli utbildningschef hos MacGruppen i Stockholm.
1992 - 2001 arbetade jag sedan hos Kentele Digital huvudsaklingen med att finna metoder att kombinera analog och digital teknologi, leda projekt för automatisk digitalisering i storlabsmiljö och utbilda på de färdiga installationerna.
2001 kom jag sedan tillbaka till Kameradoktorn AB där jag arbetade som driftsansvarig, fram till avvecklingen av företaget 2007.
Sedan dess hjälper jag, i egen firma, fotografer att välja rätt utrustning och att hålla systemen igång.

Den kreativa fotografin får tyvärr numera stå tillbaka en del för att ge tid för familjen, tekniken och arbetet, men de mjuka pastellerna under eller efter ett solregn någon morgon eller eftermiddag tvingar mig ut för att skapa bilder av verkligheten.

Favoritutrustningen är fortfarande Nikon som har följt mig sedan min allra första Nikkormat Ftn, men jag njuter den oförtjänta förmånen att kunna använda vilken som helst utrustning i yrkesfotografins sortiment och fotograferar gärna även i storformat då och då.

I datorn finns det mesta, men skall det göras så görs det i Photoshop, som jag använt sedan v. 2.0, och Macromedias produkter.

Med min närvaro på Fotosidan hoppas jag kunna bidra till att ännu mer popularisera foto som hobby och yrkesval liksom att medverka till att bredda intresset för bilder. Jag delar gärna med mig av de kunskaper jag lyckats förvärva för jag tror på att ju fler som kan dessto bättre, och roligare, blir det. I gengäld hoppas jag på att få lära mig många nya saker av resonemangen med er andra.

 
Utskärgård
Vanligt
5 bilder
Nästan enfärgat..
Utställning
4 bilder
Et urval på kul..
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS