Användarnamn: Johan Okker
Ålder: 45 år
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1980
Medlem sedan: 2002-07-15
Senast inloggad:

Jag definierar mig själv som oberoende fotograf och fotograferar både för min egen skull och åt kunder, beroende på tillgänglighet och tid. Mina favoritmotiv varierar men återkommande är: människor, arkitektur och landskap.

Min idag mest aktiva kanal där jag publicerar bilder hittas på http://www.flickr.com/photos/okker/

Jag är medlem i kulturföreningen Bildbunkern (http://www.bildbunkern.se) som är en skapande konstförening som arbetar med fotografi och rörlig bild. Föreningen har sin fysiska sammanträdespunkt vid Fridhemsplan söker nu fler aktiva medlemmar. För den som är intresserad så kan ni titta på www.bildbunkern.se

Jag blir alltmera trött på den teknikfokusering som tycks komma fram i fotosammanhang. Det frågas efter bästa objektiv, och krigas om märken och inte minst vilken teknik (digitalt/traditionellt) som är bäst och allenarådande. Bildkritiken tenderar att bli enkelspårig och teknikfokuserad och ibland också en efterfrågan av bildrecept utifrån bländare och slutartider.

Jag tycker mig se att många glömmer bort att fotografi handlar om ett personligt bildskapande där fotografens vision och betraktarens förförståelse möts. Det är alltså först vid betraktandet som bilden i dess emotiva form skapas och förmedlar känslor, väcker tankar och berör.

Jag är en övervintrad akademiker inom bland annat samhälls-, beteende-, religions- och ekonomivetenskaperna. Jag har ett brinnande intresse för människans drivkrafter och spärrar utifrån ett djuppsykologiskt perspektiv.

Jag reagerar då och då på den flora av billiga och tekniskt dåliga nakenbilder det periodvis verkar dyka upp här på fotosidan. Bilder där nakenheten har blivit ett självändamål i sig. Möjligen avspeglas min skepcis i att jag utsatts för olika diskurser under min studietid och på så sätt fått ett perspektiv som tar hänsyn till hur våra ideal, värderingar och andra åsikter formas.

Jag störs av den otroligt låga nivån på vissa av svaren i debatter där någon eller några (t ex utifrån ett socialisations- eller kanske ännu mera ur genusperspektiv) problematiserar nakenheten på bild. Det är tröttsamt att gång efter annat läsa hur ryggdunkarkollektivet går igång när någon ifrågasätter hudbilder alla shitz.

Medlem i gruppernaMinna
Minna
2 kommentarer
Centralhallen
Centralhallen
30 kommentarer
Maktmedel
Maktmedel
22 kommentarer
Träd i snödis
Träd i snödis
9 kommentarer
Höstdagar
Höstdagar
6 kommentarer
Fångad i en tanke
Fångad i en tanke
12 kommentarer
Mönster i blad
Mönster i blad
16 kommentarer
Kista Science Tower
Kista Science Tower
6 kommentarer
Marcas Registradas
Marcas Registradas
24 kommentarer
 
 
Närbilder
Vanligt
2 bilder
Personer
Vanligt
2 bilder
Arkitektur
Vanligt
3 bilder
Diverse
Vanligt
3 bilder
 
 

Elinchrom ELB 500 TTL