Användarnamn: plusgiro
Bor: Höör, Skåne län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2007-01-01
Senast inloggad: 2021-06-15 14:30

Vem är jag?
Jag fotograferade en hel del under tonåren, men sedan följde en lång rad av år då jag i princip inte fotograferade alls, mer än de obligatoriska bilderna på julafton och barnens födelsedagar. På nyårsafton (!) 2005 köpte jag min första digitala systemkamera som jag utforskade med stort intresse.

Efter att under lång tid ha försökt uppnå teknisk perfektion i mina bilder tröttnade jag på fotograferandet och de sista åren har jag knappt fotograferat alls. Det gick t.o.m. så långt att jag sålde min systemkamera. Eftersom fotograferandet alltid varit viktigt för mig rannsakade jag mig själv och insåg att för mig personligen är känslan i bilderna betydligt viktigare än utförandet. Helt plötsligt blev det roligt att fotografera igen!

För tillfället fotograferar jag med en gammal Canon EOS M, som egentligen är en utmärkt kamera som levererar fantastiska bilder. Dock känner jag att kameran i vissa avseenden begränsar mitt fotograferande, framför allt med den väldigt långsamma och osäkra autofokusen. Trots att jag letar efter känslan i bilderna och inte det tekniska resultatet känner jag att jag nog ändå måste krypa till korset och köpa mig en ny spegelreflexkamera.

Några ord om kommentarer.
Jag anser att en av de främsta fördelarna med FS är kommentarsfunktionen. Kommentarer är ett utmärkt sätt att utveckla fotograferandet och få andras syn på ens ansträngningar, men det bygger på att man faktiskt kommenterar bilderna som man tittar på. Naturligtvis kan man inte kommentera varenda bild, men det är frustrerande att ha bilder med över hundra visningar utan en enda kommentar. Själv försöker jag leva som jag lär och kommenterar (nästan) alltid om en bild berör mig på något vis. Så snälla besökare, om du överhuvudtaget tycker något om någon av mina bilder så låt mig få veta det genom en kommentar.

Till sist några visdomsord...
If you want to make money with photography, sell your gear!

Medlem i grupperna 
P L A T S E R
Vanligt
0 bilder
INDIVIDUELLT
Vanligt
0 bilder
B I L D E R
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS