Annons
Användarnamn: Kavitha
Ålder: 43 år
Bor: Tyresö, Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2005
Medlem sedan: 2007-04-10
Senast inloggad: 2023-11-22 12:54

Jag är en glad tjej som älskar att fotografera. Fotograferar mest djur och natur, men även annat också då och då.

Är sjukpensionär sedan 2013 på 100% pga Fibromyalgi och lite andra diagnoser, men Fibromyalgin är den som är värst.
Tyvärr tog Fibromyalgin över mer och mer, så både pluggande och försök till arbete har fått läggas ned.

Har dock lyckats plugga en grundkurs i Photoshop på komvux innan sjukdomen tog överhanden.
Jag kan mycket i Photoshop men hade inte något betyg på det, men nu har jag det. (fick MVG).
Jag vill även gå påbyggnadskurser inom Photoshop.

I övrigt fotograferar jag mycket och spenderar även en hel del tid, när jag orkar, till att redigera/bildhantera mina bilder i Photoshop.

Utrustning:
Använder i nuläget en Canon EOS600D.
Har sålt min Canon EOS 450D till en god vän.
Använde förut en FujiFinePix S6500fd och innan dess en Konika Minolta DiMage Z3, men den gick tyvärr sönder.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Nattbild, Macro, Svart-vitt, Vilda djur, Digital efterbehandling, Porträtt, Husdjur / Tamdjur, Natur, Fine Art Nude, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels inne, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Mitt bästa fotominne var nog när jag öppnade min 30-års present som visade sig vara en digital systemkamera, en Canon EOS 450D, som fd sambon i smyg hade lyckats ladda batteriet till så den gick att börja fotografera med på en gång när jag hade packat upp den ur förpackningen. Så bästa fotominnet var när jag för första gången fick ta en bild med en digital systemkamera.

Mitt sämsta fotominne:
När jag sommaren 2013 under semestern skadade båda benen och fötterna inne på Kolmårdens djurpark när jag stod och fotograferade Tigrarna. Jag skulle ta ett steg snett bakåt och där stod en låg skrinda i stål som en annan besökare placerat så den stod rakt ut i gångvägen. Jag själv fick enorma muskelskador, (Oktober 2013), som jag fortfarande kan känna av ibland. Kameran, min 450D som jag hade då klarade sig tack och lov med bara några repor på huset tack vare att den satt fast i min födelsedagspresent jag fått i förväg, en BlackRapid-kamerasele. Fick bra foton från djurparken, men skadorna och värken hade jag gärna varit utan.

Min största inspiration:
Min största inspiration är nog min far som fotograferade mycket och även framkallade själv då han levde. Han var den som fick mig att få intresse för fotograferande.

Jag fikar helst:
En kopp varm choklad eller ett gott te om det är vinter. Kylt vatten som INTE är kolsyrat om det är sommar. Detta ihop med en god smörgås så är fikat godkänt för min del.

I kameraväskan har jag alltid:
En putsduk, både till mina glasögon och ifall något objektiv behöver fräschas upp. Motljusskydd till de objektiv jag väljer att ta med mig. Extra kamerabatteri. Extra minneskort. Min BlackRapid-sele, såvida jag inte har den på mig redan. Fjärrutlösare Värktabletter En flaska med vatten.

Drömbilden är:
Att lyckas fånga ett riktigt vackert blixtnedslag.

 
Tavlor
Vanligt
1 bilder
Adobe Photoshop
Vanligt
0 bilder
Natur
Vanligt
5 bilder
Övrigt
Vanligt
1 bilder
Husdjur
Vanligt
3 bilder
 
 
ANNONS