Annons
Användarnamn: Jock
Ålder: 38 år
Bor: Stockholm, Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2006
Medlem sedan: 2007-04-10
Senast inloggad:

Info om mig och lite tankar kring fotografering.


Jag är en 23-årig kille med fotografering som dominerande intresse. Stockholm är staden jag bor i, och det är mest där bilderna tas. Jag försöker att ha med mig kameran så ofta som möjligt, och även om det kan vara jobbigt att släpa på den ibland så är det skönt att ha den till hands om jag hittar ett motiv som jag vill fånga på bild.


Från början var fotograferingen ett sätt för mig att dokumentera min omvärld. Vad jag gjorde där och då. Sedan kom jag underfund med saker som var bra att tänka på när jag fotade, bildkomposition och när och var det är bäst att fota. Detta var runt 2004. När jag sedan växte ur min kompaktkamera två år senare (trampade på den av misstag), bytte jag till en digital systemkamera. Det kändes bra att kunna göra mer inställningar och styra alla detaljer.


Det tog tid att lära sig allt tekniskt runt kameran, och jag vet fortfarande inte allt. Jag hittar än idag saker som jag inte visste att man kunde göra.


För mig är en fotopromenad en avkoppling, en stund att koppla bort allting annat. Bildskapandet slukar upp alla tankar, och man blir helt fokuserad på att ta den bild du själv ser i huvudet, och hur man får kameran att ta den bilden. Jag läser alla fototidningar och böcker jag kan komma över för att få inspiration och lära mig mer.


Självklart gör jag annat än att fota också, men eftersom detta är en sida tillägnad fotografering så skriver jag mest om det.

Dessutom går det utmärkt att kombinera fotografi med vilken hobby som helst.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Nattbild, Macro, Reportage / Situation, Posering, Svart-vitt, Vilda djur, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Arkitektur, Digital efterbehandling, Produkter, Porträtt, Utrustning, Natur, Fine Art Nude, Växter, insekter, naturdetalj, Konsertfoto, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När jag fick min hittills bästa bild under västerbron när det var väldigt dimmigt.

Mitt sämsta fotominne:
När jag stod och väntade på söder på att halva stan skulle slockna under Earth hour. Tyvärr gjorde den inte det, och hela idén kändes dum.

Min största inspiration:
Fotosidan, tidningar m.m

Jag fikar helst:
Deja vu på swedenborgsgatan

I kameraväskan har jag alltid:
mina kameratillbeör som jag inte använder för tillfället...

Drömbilden är:
Alla som ger mig en skön känsla

 
Bilder
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS