Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Minolta AF 100 f/2 Maxxum

Betyg


(5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



christian hylse
2007-04-19 christianhylse
PLUS: Allt
MINUS: Svårt att hitta, något dyrt på grund av detta.

Känns kul att veta att man är en av 7 i Sverige som har detta objektiv. Visst, en sanning med viss modifikation då alla minoltaägare i Sverige sannolikt ej är medlemmar på Fotosidan, men ändå...
--
Hur som helst, köpte det här via L-Foto nyligen. Var något skraj för att jag skulle bli besviken då jag betalade 4000 kr (inkl. frakt), vilket är en del pengar för ett 20 år gammalt objektiv. Men gluggen var i toppskick och har en prestanda av sällan skådat slag. Hade till och med betalt en tusenlapp mer för det om jag vetat detta.
Rakt igenom grym skärpa (från F/2 (!) och framåt) och klassiska Minoltafärger. Till detta bra konstruktion, "lagom" vikt - känns perfekt att gå omkring med tillsammans med en Dynax 7D.
Plus också för filtergänga 55mm.
Men allra bäst är skärpan. Den är..obeskrivligt bra. Nästan för bra i porträttsammanhang. Ser varenda por, varenda detalj i ansiktet, bara för att nämna ett exempel.
Köp om ni hittar det i bra skick till rätt pris.
Jag lovar. Ni kommer EJ bli besvikna.
--
Är dessutom ett YPPERLIGT konsert-objektiv. I synnerhet på konserter/arrangemang i mindre lokaler, på små klubbar och så vidare. Är väl inget man släpper med sig till Nya Ullevi, men för en småstadsbo som mig (som ofta går på konsert i mindre lokaler och då kan ställa mig långt fram) är detta ett perfekt objektiv.

Liknande produkter: Minolta 100 F/2.8 soft focus

Köpt hos: L-Foto

Pris: 4000
Calle Sigrell
2003-04-28 epa
PLUS: Massor
MINUS: Nej

Tillhör den optik jag gillar mest i min kameraväska. Toppklass på denna optik!!
ANNONS