Canon PowerShot S100

Betyg


(4.56/5)
(2.78/5)

Summmering2016-01-31 jkm


Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Får plats i jeansfickan. Bra bildkvalitet.
MINUS: Man får vara försiktig med det utfällbara objektivhuset! Skaffa ett reservbatteri

En kamera som får plats i jeansfickan och med överraskande bra bildkvalitet, som brukligt på Canons kompakter. Välbyggd i metall Made in Japan. Inte så vanligt nuförtiden...

Liknande produkter: Finns säkert lika bra men inte så små?

Köpt hos: E-bay UK

Pris: 1200
2013-11-01 matshonkamaa


Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: RAW, inställningsmöjligheter.
MINUS: Batteritid.

Bra kamera med mycket inställningsmöjligheter i en smidig förpackning.

Har upplevt mycket dålig batteritid med denna kamera tyvärr. Dessutom opålitlig batteriindikator. Ett ergonomiskt minus är att blixten sitter precis där man håller pekfingret vid tvåhandsfattning och kan alltså inte poppa upp som den ska utan att man byter grepp.

Använder kameran på jobbet och endast inomhus i kontorsmiljö och där är den klockren. Skulle nog inte ta med den på fjällvandring främst p.g.a. batteribegränsningen.
2013-06-18 Kanngard


Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Stor sensor, hög ljuskänslighet, RAW, två hjul för justeringar, bildkvalitén, liten (lätt att alltid få med sig), 24" i vidvinkelläget, GPS
MINUS: GPSen kan ta tid på sig att låsa in sig på rätt position

Mycket bra kompaktkamera med stöd för RAW och med hyfsat stor sensor och stor bländare vid vidvinkel. En kamera som lätt får plats i fickan! Går att få rätt bra bilder i många olika scenarion!

Liknande produkter: Canon S95, Canon S110 samt liknande modeller från andra tillverkare

Pris: 3990
2012-12-13 Peter Eskilsson


Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Liten. Pålitlig sikta-tryck.
MINUS: Tonomfånget, men det visste jag innan

Hade en S90 innan, och denna är ju minst lika bra. En kamera som man har i fickan och som levererar pålitligt. Gillar Canons jpegs. De träffar oftast rätt i färger.

Liknande produkter: LX7 kanske
2012-09-08 Anders P Hansson


Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Enkel, snabb och bra bildkvalitet. Fotograferar mest i RAW
MINUS:

Mycket bra kamera som komplement till min 7D. Köpte ett paket hos Rajala med gorillapod, stativ, minneskort.

Pris: 3500
2012-07-09 Lasse 1


Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Det lilla formatet gör att man alltid kan ha den i fickan,mycket hög kvalitet på bilderna,filmar i HD.
MINUS: Lite dålig batteritid.

Tar fantastisk bra bilder för att vara en så här liten kamera lite röriga menyer att lära sig men plus för många inställnings möjligheter.Tar mycket bra bilder i jpeg man behöver nästan inte använda raw bilderna

Pris: 2995
2012-05-26 Tims


Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: RAW-format, Bra bildresultat "out of the box", Liten, lätt, Många inställningsmöjligheter, Inbyggd GPS, Mycket bra resultat på höga ISO, Full HD filmning med stöd för zoom under filmning,
MINUS: Lite för lätt kanske. Ingen blixt hot-shoe, AutoISO är begränsad till max ISO1600, Fingret ofta ivägen för popup-blixten, Inget uttag för extern mikrofon.

Jag gick från en Canon EOS 5D Mk II och ett gäng L-objektiv till denna. Bara på grund av att jag nästan aldrig kånkade med mig systemkameraåbäket som allt som allt vägde runt fem kilo. Tre, fyra, kanske fem gånger om året tog jag med mig kameraväskan. En vän till mig sade att "Den bästa kameran är den jag har med mig" Hur den presterar? För en kompakt är den top of the line. Jag har bara gott att säga om den. Liten, smidig, sprängfylld med funktioner och manuella inställningsmöjligheter. Kanonkompakt med andra ord. Tipsar å det varmaste om denna.

Kundtjänst: +1 Rajala, som alltid. Kanonservice!

Pris: 2999
2012-03-13 Frocli


Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Ovanligt (för en liten kompakt) bra bildkvalitet,. Ingår en massa auto-finesser som faktiskt fungerar rätt bra (tex HDR) 8 bild/s, etc. slow-motion filmning etc. Men vill du göra själv så finns det raw också.
MINUS: Dåligt batteritid, speciellt om du filmar med. Köp 2 extrabatteri det gjorde jag, Kostar bara 30 kr/st hos www.banggood.com och lika bra som Canon originalen. Synd att wifi-funktionen (finns redan i några Canon kompakt-kamera) finns inte med. O andra sidan kräver wifi touch-screen, som jag inte tycker om.

Underbar kamera. Perfekt komplement, resekamera till min EOS 550.
Går att använde ända till ISO1600 det är 2 steg bättre än min Lumix L3
Gör riktigt bra video (med undantag av ljudet) faktist betydligt bättre än 550-an. Autofokus och zoom funkar vid video.

Liknande produkter: Lumix L5
Canon G12

Kundtjänst: Behövde inte.

Pris: 3508
2012-01-16 kennethvärmdö


Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Raw,Cmos,Bra ljusstyrka på objektivet,undervattenshus som tillbehör
MINUS: Meny systemet är väldigt svårt att förstå.Har haft Ixus tidigare har aldrig haft några problem med den. S100 är ologiskt uppbyggd ex behövs 3 sidor i manualen för att klargöra vilka funktioner som går att använda i olika lägen. Du kan inte köra i raw i gröna läget eller ex sportläget vilket är tråkigt då den med minst kunskap om fotografering behöver mest möjlighet att justera bilden. Eftersom man kan ställa in kameran på ett ISO intervall ex 100-500ISO så trodde jag att man sedan kunde låta blixten aktiveras men det fungerar inte(är det för mörkt så tas ingen bild)är det tillräckligt ljust lyfter den gärna iso iallafall.Om blixten är aktiverad och du vill ta flera bilder så tar kameran fler bilder (suddiga)utan att blixten hinner ladda upp. Långsam autofokus på lång brännvidd.Dålig bildkvalité på lång brännvidd.Emotser gärna info från någon som har lyckats förstå sig på programvaran.

Fantastiskt med cmos och raw. i en kompaktkamera.
Liten och smidig

Liknande produkter: Ixus 870
ANNONS
Lastolite HaloCompact