Annons

Nikon D4


Summering

Nikon D4
En professionell systemkamera med en 16,2 miljoner pixlars sensor i FX-format. Uppbyggd från grunden för att spränga alla gränser och ta till vara på varje fotomöjlighet med kvalitet, ...

Läs mer


Artiklar om produkten

Betyg


(4.94/5)
(4.41/5)
(5/5)
(baserat på 17 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Ninni Österholm
2022-10-04 Mechanical

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb, stabil, trevlig ergonomi.
MINUS: Jag kan inte riktigt komma på något av betydelse.

Jag gick från Nikon D750 till D4 främst för att komma åt fler bilder per sekund, jag behöver det när jag fotograferar mina snabba tävlingshundar och liknande. Än så länge är jag inte besviken och de missade bilderna beror tveklöst på mina brister som fotograf, inte på kameran. När jag väl hänger med och faktiskt tänker på vad jag gör med kameran, då blir bilderna fantastiska. Tillsammans med ett 70-200/2,8 blir den otroligt mångsidig och jag tycker att den är otroligt trevlig att hålla i och använda rent fysiskt också.

Det är mycket möjligt att det skulle bli ännu bättre osv med tex en Nikon D5, men när jag testade den så kändes det som att prisskillnaden var större än den faktiska skillnaden mellan kamerorna. Självklart finns det tekniska skillnader mellan de två, men om man inte vet med sig att man måste ha de funktioner som D5 har och D4 saknar, då finns det nog ingen direkt anledning att köpa en D5. Dock gillar jag att ha en ISO-knapp på kamerans ovansida så som D5 har, men jag klarar mig tydligt utan den också. Skillnaden mellan D3 och D4 upplever jag som betydligt större.

Liknande produkter: D3, D4s, D5.
Kent Helgesson
2021-10-03 Kent Helgesson

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: ISO-egenskaperna samt 11 bilder p sek.
MINUS: Har inte hittat några minus ännu.

Nu har jag tagit 4-500 exponeringar och kan konstatera att kameran är helt fantastisk.
Det jag främst reagerar på är färgåtergivningen som är så nära fototillfället du kan vara.
Sen så som någon sa i en test....Kameran hittar ljuset. Och det gör den. ISO 12800 är inga som helst problem att använda...dvs bilderna.
Bygget och placeringar av reglage och knappar är klockrent , och du känner igen dig om du använt Nikon förut.
Men.....se till att inte betala för mycket för kameran. Jag hittade min för 7500:- , och där gick väl gränsen.

Kundtjänst: En gång i tiden var Nikon's kundtjänst bra , men inte nu längre.

Pris: 7500
Kent Helgesson
2021-08-12 Kent Helgesson

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Känns proffs rakt igenom. Snabbheten , ISO-egenskaperna och färgerna i bilden.
MINUS: Inga ännu

Har i skrivande stund just hämtat min D4 som gått 120t exp. Testade lite med en normaloptik hemma hos säljaren. Tog ett par bilder på hans gedigna bokhylla med 6400 ISO. Helt fantastiskt! Vilken skärpa och i stort sett brusfritt. Kameran sitter bra i händerna och Nikon har lyckats fixa till en del vad det gäller dels funktioner och placering av knappar. Bara en sån sak som att slippa gå in i menyerna för att ställa in ISO!
Det här känns bra! Letat länge efter beg D4 men har backat då de flesta vill ha fantasipriser för sin D4.

Kundtjänst: Som många säkert erfarit....Nikons kundtjänst/service är inte vad det varit en gång i tiden.

Pris: 7500
martin andreasson
2020-07-10 rikitikitavi

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Pålitlig, robust, fantastisk sensor.
MINUS: Tung, något "högljudd". Men är du medveten om detta finns inga andra minus i mitt tycke.

Satt och läste igenom lite olika recensioner för kameror både gamla och nya och kom förbi D4an och insåg att fast jag är inne på min tredje har jag aldrig sagt vad jag tyckte om den.
Kan börja med att berätta att jag tidigare inte använt varken D850 eller D5 som är nyare, men har haft D810 och Nikon Df och innan dess kört med Nikon i form av D700 etc. Jag skaffade min första D4a då jag bytte in min D810 mot en. Tanken var att jag ville ha ett proffshus och redan då började D4an bli lite "gammal" i modern tids pryl hysteri. Så det var en avvägning mot den modernare kameran men jag ångrade mig inte en sekund då jag väl höll den i handen. Jag hade dessutom redan förälskat mig i sensorn från min Df och visste vad den kunde prestera utseendemässigt och för mig är det den bästa sensorn jag har haft i någon kamera för porträtt och liknande.
Nu har jag aldrig kört en D4s eller D5 så jag kan inte jämföra med någon snabbare autofokus, men för mig är den bra för allting som jag behövt göra. jag fotar mestadels events och porträtt men även en hel del rörligt i form av sport etc även om det inte är prioriterat i mitt fotograferande. Hade jag varit en renodlad sport fotograf så hade jag kanske försöka att uppgradera till det vassaste som fanns när det gäller den senaste AF tekniken, men i mitt fall kommer detta nog alltid kännas mer än tillräckligt.
Vid sidan om har jag även kört Fuji( X-T3 etc) och Leica, men Nikon och framförallt mina D4or känns så otroligt tryggt och bra att återvända till vad jag än ska fota. Ergonomin och byggkvalitet har allt jag önskar av en professionell kamera. Känns otroligt robust och alla knappar sitter där jag är van och där jag vill ha dom. Jag filmar i stort sett aldrig, så jag säger inget om video funktionerna.
Jag kände redan efter Nikon D700 kom att jag förmodligen aldrig komma behöva något mer från en kamera, och med Df D4a så hoppas jag dom håller en lång tid framöver. För jag kommer aldrig att behöva något mer än de jag har nu.
När dom nu går att få tag på för ett otroligt bra pris skulle jag aldrig tveka att slå till på en som har lite lägre shutter count, och sedan har man en dröm kamera på alla sätt och vis.
Den ända kamera jag eventuellt skulle kunna tänka mig att "uppgradera" till är en D4s som fortfarande har varit lite dyra jämförelsevis.Men för att få behålla den här otroliga sensorn men bara få lite mer avancerad Af.
Så en kort sammanfattning efter denna kärleksförklaring efter all den tid jag använt kameran.
Robust, pålitlig, perfekt ergonomi. fantastisk sensor för porträtt. Snabb, träffsäker. Kanske hade kunnat vara lite tystare då man står i en kyrka och fotograferar. Ska säga också att jag använt Nikon länge och kanske känns också därför ergonomin och layouten på knappar så rätt för mig. Men allt känns ändå väldigt intuitivt planerat så jag tror ändå att som nybörjare av Nikon kommande från en annan kamera så kommer man tycka att den känns "lätt" att använda.
Tung såklart, men jag upplevde nästan min D700 värre att släpa runt på, D4an känns så fint balanserad i handen trots tyngden. Speciellt då du har ett lite större objektiv på den.
Kan inte rekommendera en kamera varmare.

Liknande produkter: D810, Df

Pris: 10000
sten-åke nilsson
2019-05-24 bländarnisse

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: grym af som hänger med i svängarna,tyngden, ligger bra i händerna..inlärningen gick lätt men det mesta sitter från min d3:a..bildkvaliten..
MINUS: har inte hittat några

det lilla jag hunnit testa den så är det svårt att
säga något negativt ännu...

Liknande produkter: inga

Kundtjänst: inga

Pris: 21000
Calle Camp
2018-02-23 Calle Camp

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb
MINUS: Kunde vägt något hg mindre

Valde mellan d800 och d4, valde dock d800 och ångrade mig grymt efter någon månad så den blev bara liggandes tills den såldes efter ett par år.
Köpte då en d4 begagnad och det är en kamera som bara känns rätt direkt.
Ergonomin är fantastisk, bildstorleken är för mig helt perfekt.
Inget trams med inbyggda blixtar som skuggar.
Bra menysystem som är lättarbetat.
Bra gafflingsmöjligheter.
Denna kameran gillar jag.
2017-03-11 ThomazK

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra iso egenskaper,välbygd,snabb seritagning
MINUS: hittar inget dåligt

Känslan när man utlöser slutaren, att det är en rejäl kamera .stort lyft från förra kameran d300s

Liknande produkter: d500

Kundtjänst: mycket bra

Köpt hos: hegetorns foto

Pris: 16500
Linda Andersson
2016-03-20 MyBeauty

Att använda: 2 Hållbarhet: 5
PLUS: snabb seriebildtagning, bra navigering av inställningar
MINUS: Hade önskat större bildfiler. När man är van med d800 så blir dess mkt små.

En riktigt grym kamera. Passar utmärkt för sportfoto vilket var anledningen till mitt köp. Är hur nöjd som helst. Riktigt bra service från cyberphoto varifrån jag köpte denna begagnad med enbart 9000 expo. D4an är riktigt vass men ingenting för nybörjaren.

Kundtjänst: Bra kundbemötande och service

Pris: 29990
Frode Wendelbo/BF
2015-03-09 frwe

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Hantering, bildfiler, känsla, snabb och enkel att arbeta med. Många egenskaper jag inte har provat. Mycket bra batterikapacitet. Stor och ljus sökare, bra grepp, mycket bra bildbuffert mm mm
MINUS: Om man jämför med D8xx så är ju inte upplösningen i världsklass men å andra sidan är inte de lika snabba heller.

En fantastisk kamera där allt sitter som det skall för oss Nikonister. Fantastiska bildfiler, mycket bra hög-iso-egenskaper, AF är snabb och säker även i dåligt ljus.

Liknande produkter: Med ett stort Nikonsystem är annat inte aktuellt.
Roland Bergström
2014-06-10 Rolleberg

Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Trots högre ISO går bilderna att använda. Stor buffert. Snabb smidig. Bred bildvinkel.
MINUS: Mycket att lära om allt i kameran. Saknar vridbar/vinkling på skärm samt skärmskydd. Klumpigt med GPS och fjärrstyrning. Mitt i allt gick inte objektivet att ta lös. Skickat kameran till Nikon för reparation. Det påstår att det är en skada på kameran och inge garanti. Nu råkar det vara så att vi är 5 stycken som har D4 på samma ort och alla har haft det felet på D4 och men aldrig på andra modeller av kamera. Konstigt.

Det blev ett rejält kliv från D7100 till D4. Jag upplever skillnaden som så himla stor på många sätt. En helt underbar kamera att ta bilder med. Det blir fler bra bilder med denna kamera som klarar lite sämre ljusförhållande. Nu är det roligare när bildvinkeln är så mycket större.

Liknande produkter: Canon 1D X Sony A7S Nikon D4s

Kundtjänst: CyberPhoto vägra hjälp till vid tillfälle när garanti anspråk var i frågan med en kamera som det har sålt 5 månader tidigare. Mycket besviken blev jag och kommer nog inte att besvära dem något mer. Nikon är inte det företag som har det bästa bemötande. Synd bara att jag hade fått goda vitsord om dem innan köpet av kameran.

Pris: 27000
Joakim Oscarsson
2014-05-13 jockeo

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Superkvalitet rakt igenom, från fysiskt bygge till kvaliten på bilderna
MINUS: Återkommer om jag hittar nåt.... Priset? Njae, inte ens det

Holy... Ja, det här är vad man letat efter i bildkvalitet och funktion. Absolut inget fel på min D300s som jag använt flitigt, men det här är en helt annan grej!
Ja, den kostar en del pengar, men här får man helt klart vad man betalar för
Larz Karlsson
2013-07-19 Lazzeman69

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Belysta knappar, äntligen. Tyst läge och en klart förbättrad LV.
MINUS: Priset är inte det roligaste men man förstår att det kostar när man inser vilken kamera det är. Finska instruktionsböcker medföljde fast den är köpt i Sverige, lite galet men saker kan nog gå snett ibland :)

Tog klivet upp från D700 till D4, man förstod snabbt varför en D4 kostar som den gör, kärlek vid första klicket.
Har alltid fotat med batterigreppet på 700:an så 4:an var rena njutningen i handen då ergonomin blev än bättre. Tycker vikten är klockren.
Man känner igen sig i kameran på direkten även om det tog en liten stund att finna allt.

Efter några dagars nyttjande av D4 kan jag bara säga, ren kärlek. Huset levererar bilder som är sjukt skarpa, af funkar som rena drömmen. Man finner sig snabbt i det som är nytt.
Kan bara säga sjukt nöjd!

Liknande produkter: D3s

Kundtjänst: Vi får se hur lång tid det tar att få svenska instruktionsböcker. Från köp till hem gick det hela blixtsnabbt, funkar alltid bra med Cyberphoto
*Böcker på svenska kom i brevlådan tre dagar efter att jag skickat mail till Cyberphoto, ruggigt bra service..*

Pris: 50000
Thomas Burman
2013-02-07 Bubbaneze

Att använda: 5
PLUS: Belysta knappar :-) smartare reglage!
MINUS: Mycket sämre battreitid!!!

Nästa allt känns trevligare med den nya D4:an jämfört med min gamla D3s,

Liknande produkter: D3s

Pris: 53000
Jimmy Ebbesson
2013-01-02 Jimmy.E

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
Bästa kameran från Nikon

Pris: 49990
Magnus Johansson
2012-06-29 kendoka

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Stabil, välbyggd och snabb. En kamera som man kan lita på i alla förhållanden. Hanterar dåligt ljus (fokuserar och levererar).
MINUS: Irriterande att den inte går att ställa in som man vill. De flesta knappar/reglage går att programmera om - men då bara till ett fåtal förutbestämda funktioner. Frustrerande att man bara kan välja "Min meny" *eller* "Inställningshistorik". Menysystemet är extremt svårnavigerat (svårt att hitta) och vissa val (typ "Information om uppovsrätt") kräver helt andra handgrepp för att ändra.

Efter att ha bränt iväg lite drygt 100.000 exponeringar på min D200 så satsade jag på en D4. Främst för att plåta snabb inomhussport i dåligt ljus.
Hittills har jag inte gjort detta - men har ivarjefall tagit festbilder på disco och gillar resultatet. Försumbart brus vid ISO3200.

Fantastisk skärm där man bland annat kan zooma ut och visa 8x9 bilder i taget och ändå identifiera foton.

Vissa saker känns inte bra (som ändrade reglage för AF etc.) men jag gissar att man lär sig gilla detta så småningom. Har hittills bara ofrivilligt råkat slå om till MF en enda gång - vilket ju är ett lyft gentemot D200.

Bäst hittills är ljuskänsligheten - och då kanske främst "Auto-ISO" vilket gör det möjligt att köra på "M" i betydligt större omfattning. Bara att ratta in det skärpedjup man vill ha och den slutartid man känner att man behöver - så kan kameran dribbla med ISO.
Grymt skönt.

Tydlig (automatisk) maskning av DX-objektiv (fast det har jag nu valt bort och låter bilderna få vinjettering istället. Jag beskär oftast i datorn ändå - och nu har jag mer att ta ur (särskilt vid fyrkantig beskärning).

Kul med innovativa saker som ansiktsigenkänning på redan tagna foton (med möjlighet att snabbt hoppa mellan och kolla skärpan när man förstorat bilden).

Hade varit grymt om Nikon infört ytterligare ny funktionalitet, typ:
- kunna betygsätta bilder
- gruppera serietagna bilder på samma motiv (kanske lågga de skapaste överst?)
- kunna ta bilder (med annan inställning) även med Record-knappen
- enkelt kunna skapa sina egna Presets (för sport, porträtt, natur etc.) utan att använda "Anpassade inställningar"
- etc.

Manualen är ibland förvirrande alt. saknar info. Vad händer till exempel om man tar en HDR-bild (som endast sparas som jpg) och har primär lagringsplats RAW. Var hamnar filen?

Smått irriterande är de redigeringsmöjligheter som finns, typ om man hittar en bild som man tycker kan beskäras direkt i kameran - då blir resultatet en kopia, som läggs sist på minneskortet med helt nytt bildnamn. Förvirrande när man sedan tar in allt i datorn.

Absolut sämst är i varje fall den patetiska bildnumreringen.
Bara "XXX_NNNN"...
Ganska länge sedan folk var begränsade till Windows "8+3"-filnamn. Eller?
10.000 bilder och sedan börjar den om!
Vem vill ha bilder med samma namn?
Helt idiotiskt på en kamera som är tänkt att plåta hundratusentals bilder!
Åtminstone "XXXXXXX_NNNNNN", så man kan ha "MJ_D4-1_010231" eller liknande.

Hmm. Känner att det blev mycket gnäll...
Kontentan är hursomhelst att jag hittills är väldigt nöjd - och att det är den härligaste kamera jag hanterat.

Liknande produkter: D800, rykten om D600 och D400.

Kundtjänst: Cyberphoto. Helt enkelt bäst.

Pris: 55000
2012-04-26 Tommylind

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Känsla Balans Allert
MINUS:

Fortfarande så ny att det är svårt att uttala sig, men så här långt har jag svårt att finna något som inte är på top.

Liknande produkter: Nej
Hamza Küçükgöl
2012-04-12 hamsi

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: AF-S, RGB-91K , ERGONOMI, D-MOVIE, ISO 12.800, 3D TRACK, FACE-TRACK,
MINUS: priset, färre pixlar än en sina konkurenter

Har testat kameran i 5 timmar i Nikon NPS inbjudan 30 mars.

Jag kan konstatera att det märks direkt när man håller i kamerahuset att de har blivit stora ändringar sedan Nikon D3,D3X & D3s.

Den sitter väldigt skönt i handen som det ska vara. Att reglera med joystiken med tummen har blivit perfekt tycker jag. Det var jätte viktigt att den kom på sin rätta plats.

Den har blivi snabbare i AF-S, RGB 91.000 det märker man när man e på mörkare omgivning då den focuserar helt rätt ända ner till -EV -2,

Tack vare den förbättrade brusreduceringen kan man nu ta klara bilder även med högt ISO. Typ 12.800

Skärmen är tydligt och ljust och reflekterar inte lika mycket längre som sina föregångare i serien .

Belysta knappar :)) är det absolut smartaste som till kom i nikon d4 !

FX som klarar 10b/s och 11 b/s i fast focus punkt
D-Movie den är marknadens bästa just nu där har Nikon sattsat mycket !!!

Tack Nikon.

Filmsekvenser kan spelas in i HD- upplösning 1 920 × 1080 med 30p (progressiv), 25p, 24p. 1 280 x 720, 60p, 50p, 20p, 25p. 640 × 424, 30p, 25p.

Kundtjänst: nikon.se

Köpt hos: Scandinavianphoto

Pris: 54990
ANNONS