Nikon D3: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan
** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Recension / Test / Priser / Fakta

Nikon D3


Summering

Lcd på 3-tum med 922 000 pixlars upplösning
11 bilder per sekund
Fullformatssensor
12,1 Megapixel
Iso 200-25600
51 punkters autofokus
Plats för 2 stycken CF-kortBetyg


(4.97/5)
(4.43/5)
(4.94/5)
(baserat på 37 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Lcd på 3-tum med 922 000 pixlars upplösning
11 bilder per sekund
Fullformatssensor
12,1 Megapixel
Iso 200-25600
51 punkters autofokus
Plats för 2 stycken CF-kort

Tillverkare: Nikon

Recensioner

1 2 3 ... 4 Nästa 
Kasper Bergholt
2023-05-17 bergholt

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Meget robust, logisk/intuitivt at bruge, hurtigt til både at tænde og hurtigt at tage mange billeder, så dets målgruppe af sports- og pressefotografer ses.
MINUS: Meget tungt - særligt i samspil med tunge objektiver, selvom balance med tunge obkejtiver bliver bedre efter mine erfaringer. Nyere sensorer er bedre på mange parametre.

Det bedste DSLR-kamera, jeg til dato har haft, men jeg har heller ikke haft mange. Senest et Pentax K-5, som stille og roligt gik i stykker. D3'eren er i et helt, helt anden høj byggekvalitet. Det mærkes, at det er highend - omend highend med en del år på bagen.

Jeg har købt et, der i lang tid har værer ubrugt med ca. 90.000 eksponeringer. Så der er masser tilbage at bruge læs af. Det er muligt, at jeg her efter et par uger efter modtagelse er for positivt indstillet, men jeg tror det ikke. I og med prisen var lav, kan jeg bruge lidt mere på objektiver.

Jeg er også rigeligt tilfreds og dækket ind med kameraets ISO-formåen og antallet af megapixels.

Jeg anvender Nikon D3-kameraet sammenm med blandt andet med et Zeiss Milvus 50 2,0 ZF-objektiv.

På den baggrund kan Nikon D3 kun få mine bedste anbefalinger med på vejen.

De fleste af billederne på min Fotosidan-blog er taget med et Nikon D3, det samme er alle billederne samlet her.

Liknande produkter: Jeg kiggede på nyere modeller i Nikons D-serie, men landede på et D3 ud fra et budgetperspektiv. Jeg kiggede også på Pentaxs K-1II fulframme-kamera, Pentax' mellemformat 645D/Z og et ældre fra Hasselblad H3D-serien.
2018-07-26 Foto-Ake

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: De nya proffsmodellerna är egentligen bara förfinade versioner av denna. Säger nog allt.
MINUS: Tung

Grym! Byggd som en stridsvagn. Upplösningen räcker, autofokusen fortfarande i topp. Men inget för en nybörjare.

Pris: 4200
Hans Erik Hansson
2017-01-31 Ventures

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Pålitligt rejält arbetsverktyg.
MINUS: Vikten om man ska bära den länge

Gick från en D2x till denna så skillnaden är inte dramatisk när det gäller handhavandet. Den största skillnaden vilket också var främsta avsikten med bytet är lägre brus vid högre ISO. Nu finns det väl ännu bättre prestanda på de senare D4 och D5, men steget är ganska stort i det avseendet mellan en sensor från 2004 och en från 2007. Främst är det de större pixlarna i och med Fx som påverkar med större ljusinsläpp.
Med Fx följde utbyte av några av Dx-objektiven till en högre kostnad, ökad vikt och storlek. Med automatisk detektering av Dx-objektiv går det sömlöst att använda både Fx och Dx-objektiv. De senare med förlust av upplösning från, med dagens mått redan blygsamma 12Mp.
Displayen på baksidan är betydligt större än på föregångaren och några finesser som vattenpass och kamerainställningar kan visas tydligt. Liveview-funktion är nytt på D3 men jag tycker den är oprecis och långsam. Spegeln ska fällas upp och ned och man vet inte riktigt i vilket moment bilden tas då det klickar flera gånger.
Knappar, reglage och inställningar kan anpassas långt mer än man behöver.

Mitt exemplar hade gjort bara 13.500 exponeringar så gummit och allt var i bra skick utom tumhjulet som glappade. Det finns förstås ett till tumhjul i vertikalgreppet men det är inte praktiskt att använda det i horisontalläge. Felet är relativt enkelt åtgärdat med hjälp av servicehandboken, en liten krysspårskruvmejsel och elektronikrengöring samt en portion tålamod.

Som oftast med Nikons ensiffriga kameror får man en väl genomtänkt och ergonomisk kamera gjord för att tåla mycket och D3 är inget undantag. Det skulle vara tumhjulet då. Det var inget fel på bildkvalitén från D2:an så länge ljuset var tillräckligt. Med D3 kan man fota en stund till i skymningen.

Liknande produkter: D700
2015-09-07 Erik T

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Den är med. Den bara tok matar på helt hejdlöst med en dödskön presition. Snabb autofokus,
MINUS: Något gummi gräpp lossnade lite med va väldigt lätt att limma tillbaka.

Fulländad kamera för den som vill göra fina street fotto bilder och fotta i mörka Miljöer.

Liknande produkter: Nikon d700 / d600

Kundtjänst: Super bra

Pris: 6000
Peter Andersson
2014-08-22 Jamespkulle

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
En helt grym kamera trots några är på nacken
som fågelfotograf så kan säga helt grym
jonas karlsson
2013-07-31 photokjk

Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: tygden. kvalitet. bra bateri.
MINUS: tygden

kvalitet rett igenom hela kamran !

Liknande produkter: canon d1 nikon d200 nikon D2

Kundtjänst: ingen
2012-12-16 Doktor H

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Den är verkligen förtroendeingivande. Det går också att vrida ur den några riktigt bra bildfiler. En är verkligen lättjobbad.
MINUS: Den är TUNG. Nikkorgluggarna är ganska bra, mende kommer inte i närheten av Leica. Zoomarna undrar jjag varför någon enda använder. Dyra och ganska dassiga

Det är inte Leicakvalitet. Verkligen inte, Men det är en bra och trevlig kamera. Med fasta gluggar går det att få den att klämma ur sig bilder som går att använda.En billigare lösning om man inte kan få tag på Leica

Liknande produkter: Jag kikade på Canon, Sony, Pentax. Nikon är fortfarande mycket intuitiva.

Kundtjänst: Har inte behövt söka kundtjänst. Allt jag har behövt har jag hittat i bruksanvisningen
Bo Maltanski
2012-03-30 bomalt

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb, skarp, "full-format sensor", bra ISO-egenskaper, bra ergonomi
MINUS: Ganska tung, går inte att filma med

Då jag köpte den var det ett rejält "lyft" att gå över till FF-senor. Använder den fortfarade idag till viss fotografering då den presterar väldigt bra.

ISO-egenskaperna är mycket bra (nyare kameror har givetvis bättre ISO-egenskaper idag). Inga problem att köra på t ex 1 600-3 200 ISO utan nämnvärt brus. Autofokusen är snabb och säker även i svagt ljus. Man kanske inte tror att "bara" 12 MP och en FF-sensor kan åstadkomma ett så bra resultat, men det gör det! Gör t ex A3+ utskrifter där resultatet är hur skarpt och bra som helst.

Möjligheten att själv kunna "programmera" kameran för olika motivtyper är väldigt bra för att nyttja den optimalt. Inställningarna kan också lagras utanför kameran eller göras via dator m h a programvaran Nikon Camera Control 2.

Batterikapaciteten är också mycket bra. Plats för 2 st CF-minneskort. Ergonomin är bra och välbalanserad även om den är ganska tung.

Sensorn har en viss förmåga att dra åt sig damm och man kan behöva göra ren den lite då och då vilket jag inte upplevt med andra kameror.

Filmmöjligheten är inget jag direkt saknar, men det skulle ha varit trevligt om den fanns (med tanke på att kamerorna har det numera).

Liknande produkter: Tidigare Nikon D2Xs

Kundtjänst: Bara det bästa...

Köpt hos: Foto A-Bild

Pris: 36500
Stefan Tangen
2012-01-20 Dr No

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Känslan, hastigheten, ISOt, allt!
MINUS: Den är förstås stor och tung, men det som irreterar är att det är dyrt att skaffa fjärrkontroll och blixtstyrning.

Jag har nu varit en lycklig D3 ägare i 2 år. D4an har precis blivit utannonserad men kan överhuvudtaget inte tänka mig att en kamera kan bli bättre än så här... jag vet att jag har fel men så känns det. D3an har ingen videofunktion men det åtgärdades på S versionen men har nog aldrig saknad den heller.

Den är som en stridvagn och jag har aldrig varit särskilt försiktig med den. Den skjuter som en automatkarbin oavsett om det är ljust eller mörkt ute. Lättanvänd men knapparna på rätta stället. Känslan när man har den i händerna är perfekt!

Det enda som irreterar mig är att man måste köpa dyr extrautrustning för extra funktioner som finns i amatörkamerorna, tex fjärrkontroll (extremt dyrt och klumpigt att hänga på), eller stryra Nikon blixtar externt.

Liknande produkter: Ägde tidigare D40, D90...men hoppade över D300s för denna!

Kundtjänst: -

Pris: 30000
Jesper Berg
2011-05-08 unit

Att använda: 2 Hållbarhet: 5
PLUS: bildkvalité vid höga iso, batteritid! (mitt rekord är 4500 exponeringar på en laddning, arvika 2008)
MINUS: tung och stor

fantastisk kamera, inte mycket att orda om. håller fortfarande toppkvalité efter drygt 3 år. behöver man en stabil och rejäl kamera så är den här ett bra alternativ. har börjat glappa lite i gummit, men får väl limma.
knivig att använda om man är kameraovan, lite enklare om man gillar mycket knappar.

kommer troligtvis aldrig köpa ett så här stort och tungt kamerahus någonsin igen. nästa digitalkamera blir nog D700 ersättaren, när Nikon nu behagar släppa den.

Liknande produkter: Canon 5D (köpte den när den kom ut 2007), är sugen på Leica M9 nu

Kundtjänst: har ej behövt det än, men Nikon brukar vara trevliga.

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 48000
1 2 3 ... 4 Nästa 

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

1 2 3 ... 18 Nästa 
1 2 3 ... 18 Nästa 

Ägare

1 2 3 ... 9 Nästa 
Medlem Lagd i kameraväska +
JohnnieJ 2007-11-06 20:22:54
PerFogelberg 2007-11-30 22:09:41
Pequa 2007-12-14 11:57:29
michael bergman 2007-12-31 09:58:27
Jonasborg 2008-01-10 03:43:12
jonthu 2008-02-10 21:06:03
Ståle Tvete 2008-02-21 00:56:08
theflow 2008-02-21 21:33:32
uneed 2008-03-21 21:26:14
Maron 2008-03-31 09:50:37
iBoat 2008-04-01 15:18:12
Håkan Karlsson 2008-04-04 08:38:17
Torparn 2008-04-07 14:12:48
Hassepe 2008-04-09 12:53:01
Linn Jensen 2008-04-10 08:49:03
johsn 2008-04-16 09:06:12
Havsfotograf 2008-04-16 22:57:20
Peo Bengtsson 2008-04-21 01:01:03
Heliboy 2008-04-26 17:43:52
BjornCentio 2008-04-29 20:06:48
Christian Hollmann 2008-05-01 08:50:21
1 2 3 ... 9 Nästa 


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS