Annons

Nikon Nikkor Z 50mm f/1.2 S


Summering

TEKNISKA SPECIFIKATIONER
Nikons Z-fattning
Format: FX/35 mm
Brännvidd: 50 mm
Maximal bländare: f/1,2
Minsta bländare: f/16
Objektivkonstruktion: 17 element i 15 grupper (varav 2 ED-element, 3 ...

Läs mer


Betyg


(5/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Ingvar Eliasson
2023-07-15 Ingvar
PLUS: Optiskt mycket höga prestanda, vacker bokeh, vädertätat, programmerbar funktionsratt och funktionsknapp. Optik i absolut toppklass!
MINUS: Tungt, dyrt. Kameran blir framtung på stativ. Objektivet hade möjligen tjänat på att ha inbyggt stativfäste med ring.

Ett objektiv för kreativt skapande! Ett stort steg avseende både vikt och pris, jämfört med Z 50 mm / 1.8, så det är inte självklart att välja detta bamseobjektiv. När det gäller ren optisk kvalitet så är det svårt att motivera. Men vilken känsla! Det ligger stadigt i handen, stor fokusring gör manuell fokus hanterlig, vid full bländaröppning löser skärpan upp sig på båda sidor av fokusplanet med en underbar, krämig bokeh. En fördel är, att om man har Z 24-70/2.8 och Z 14-30/4 så har alla tre objektiven samma filtergänga, 82 mm, vilket gör att man klarar sig med ett filter. Bra om man vill investera i till exempel ett polarisationsfilter eller ett variabelt gråfilter av hög kvalitet, vilket kan behövas om man vill filma eller ta bilder med rörelseoskärpa och kort skärpedjup. Med det korta skärpedjupet kommer den nya funktionen "byt öga" i firmware 4.0 för Z 9 väl till pass.Ögonskifte kan nu läggas på en funktionsknapp, t ex på objektivet.

Pris: 24965
ANNONS