Annons

Fujifilm X-H1

Betyg


(5/5)

Summmering

Fujifilms toppmodell i X-serien (feb 2018) och först ut bland Fujifilms systemkameror med inbyggd bildstabilisering. Kameran är mer hållbar och tätad än lillebror X-T2. Även videofunktionen är mer avancerad.2019-10-07 Jan Eric


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
Mycket nöjd - min bästa digitala kamera någonsin. Ersatte min Canon 6D!

Kundtjänst: Snabb och vänlig service. Utmärkt

Pris: 14.99
2018-04-02 Turbo56


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Enkel och naturlig att använda, full kontroll på skärpedjup och exponering utan att behöva gå in i menyer. Skön avtryckare och kameran känns rejäl.
MINUS:

Kamerahuset är tyngre än XT-2, den har ett stort främre grepp med på / av-knappen samt avtryckaren och en knapp som aktiverar exponeringskompensation. På X-H1 känns avtryckaren annorlunda, den är lätt och snabb med taktil känsla, till skillnad från alla andra kameror som jag har använt, det ger en fin känsla.
En lättläst LCD-skärm finns överst på kameran där slutarutlösningen och exponeringskompensationsknapparna är placerade. Detta är ett direkt inflytande från GFX-kameran. På skärmen visas allt viktigt - slutartid, f / stopp, ISO, batteristatus och fotograferings- och exponeringslägen, X-H1 lägger till mer information som tidigare endast visats på baksidan. LCD-skärmen visar också status för lagringskort, fotograferingsläge, mätläge och mer. Jag gillar det, och det är väl implementerat.
Det bästa med kameran är den naturliga enkelheten, som gör att man helt kan fokusera på bilden utan att tänka på inställningarna.
Fuji har ett bra menysystemen som har blivit ännu bättre i X-H1. Det är lätt att följa och förstå. Det finns bra grafik och illustrationer, speciellt när man arbetar för att anpassa knappar och bildskärmar. Dessa funktioner gör det möjligt för användarna att anpassa Fuji-kameran efter enskilda behov och önskemål.

Miops Capsule360