Leica M10-p

Betyg


(5/5)

Summmering2019-10-27 maanon01


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Lättanvänd, fantastisk teknisk kvalitet
MINUS: Dyr.

Fantastisk kamera. Blir det dåliga bilder är det inte kameran det är fel på iaf...

Liknande produkter: Sony alfa 7, Canon EOS R.

Pris: 80000
2019-07-04 Johan Ericson


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Intuitiv, tyst, 100% Leica!
MINUS: Skulle vara priset - men inte om man jämför med övriga tillverkares proffs-modeller.

Kanske den bästa kamera Leica någonsin tillverkat. Helt fantastisk bildkvalitet, höga ISO nu helt i linje med de bästa från tex Nikon och Canon. Man måste gå till mellanformat för att hitta något som presterar en bättre bildkvalitet, tillsammans med Leicas optik uppstår vad man måste kalla "Leica magi"! Detta är också den första digital M-modell som handhavandemässigt är i linje med de analoga föregångarna - inte minst pga huset dimensioner (som är exakt som klassiska M1-M4/M6/M7) men också pga de förenklade kontrollerna och den intuitiv menyn.
Dessutom har just M10-P den absolut tystaste slutaren - jämfört med alla M-modeller såväl analoga med den legendariska gummiridån som de digitala. Just P-modellen saknar som vanligt den röda loggan i fronten samt har det klassiska "Leica skrytet" på toppkåpan. En pekskärm är en nyhet som tillkommit på M10-P. Denna kamera är inte billig - men den presterar absolut mest för pengarna jämfört med alla tidigare digitala Leica.kameror (inkl S-modellerna).

Liknande produkter: Leica MP (240), Leica M10, Leica M10-D

Kundtjänst: Leica är fantastiska att ha att göra med - ett besök på fabriken i Wetzlar med tillhörande "upplevelse-center" är verkligen att rekommendera!
2019-07-01 Shabiano


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: ALLT
MINUS: Inget, inte ens priset.

Den bästa kameran jag har ägd

Kundtjänst: Superb

Pris: 81000

Elinchrom ELB 500 TTL