Annons

Pentax 645Z


Summering

Digital mellanformatare, TTL och autofocus. 51 MP med max ISO 204800



Betyg


(5/5)
(baserat på 3 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Ulf Aspeqvist
2017-09-28 Ulf Aspeqvist
PLUS: Prisvärd, proffsig och vacker. ;)
MINUS: Ännu inte hittat något.

Jag har helt nyligen köpt en 645d som låg i begangnatskåpet på Götaplatsens Foto, Göteborg.
Köptes för "ett helt galet" bra pris - otroligt prisvärd får tolv stegs dynamiskt omfång. :)
Återkommer när jag exponerat lite mer ...
2015-02-25 swelo
PLUS: Bildkvalitén, vädertätad, alla funktioner man kan önska sig. 3 b/s, högt iso utan brus, stort dynamiskt omfång. Batterikapaciteten. Stort utbud av begagnad optik på Ebay
MINUS: Utvecklingstakten av nya digitala objektiv. Saknar speciellt LS-optik och T/S-optik

Helt fantastisk kamera som förenar det bästa från två världar, nämligen digital mellanformat och professionell småbildskamera. Samma sensor som går att hitta i Hasselblad och PhaseOne. Bildkvalitén är fullt jämförbar med dessa men till ett pris som är under hälften. Den stora skillnaden är vädertätning som helt saknas i andra mellanformatskameror. Från prof. småbildskamera har den ärvt mjukvara, funktioner och hanterbarhet. Kameran har ett brett användningsområde. Landskapsfotografering tack vare den höga upplösningen och stora dynamiska omfång. Funkar även fint till frihandsfotografering tack vare smidig hantering, mjuk spegelrörelse och 3 b/s. Har testat kameran parallellt med Hasselblad H4D-50 och Nikon 810. Bildkvalitén håller jämna steg med bladaren och slår 810:an. Batterierna är billiga, samma som till bl.a. K3. Dessutom kan jag fotografera hel dag utan att byta batteri.

Liknande produkter: Hasselblad H5D och Nikon 810
Alf Johansson
2014-08-01 Alf Johansson
Har även Pendtax 645D. Pentax 645Z har en enastående skärpa i fotona, lättarbetade menyer och funktionsknappar. Har tidigare jobbat med Hasselblad analogt, varför jag var intresserad av mellanformat, även om jag har Leica M och Canon EOS 5D Mark III. Det är något speciellt med mellanformat.
ANNONS