Annons

Adobe Photoshop Lightroom 5


Summmering

Låt inte dammkorn, fläckar eller andra störande element stå i vägen för en bra bild. Med den avancerade lagningspenseln i Adobe® Photoshop® Lightroom® 5 kan du inte bara ändra oönskade detaljer – även oregelbundna former som fibrer bara försvinner.2013-12-27 lekberg

PLUS: Logiskt arbetsflöde som är lätt att följa, integrerade funktioner för att producera bildspel, bok (blurb) eller webbpublicering.
MINUS: Några småbuggar som man måste komma ihåg för att hantera. Bildspelet har ganska begränsade funktioner, webbpubliceringen måste kompletteras med plug-in för att bli ett fungerande verktyg.

För mig som har lärt mig allt om bildhantering i ett mörkrum är Lightroom lätt att använda, logiken och bildhanteringen är ungefär densamma. Jag började med 3, fortsatte med 4 och ha nu 5. Det är definitivt värt pengarna att uppgradera från 4 till 5. Redigeringsmöjlgheterna har utvecklats betydligt. Eftersom jag uteslutande fotograferar i raw-format ger det mig mycket stora kreativa möjligheter att skapa den bild jag ville se när jag tryckte på avtrycket. Och när jag ett halvår senare har en ny idé kan jag plocka upp samma bild och göra om den. Det finns ganska många LR-entusiaster på nätet som producerar kamera anpassade profiler, något som underlättar ett bra resultat. Jag använder just nu en Sony RX1 och Adobes standardprofil för raw-konverteringen blir inte bra, för att uttrycka det milt. Men det finns som sagt alternativ att ladda ned som plug-in, vilket blir bra mycket bättre.

Tillägg 131229: eftersom några har frågat; denne person har lagt ned en hel del möda på att producera färgprofiler till LR för i stort sett samtliga Sonymodeller http://www.piraccini.net/2011/02/profili-colore-sony-a900-per-adobe-lr.html. De är fria att ladda ned, jag upplever att resultatet blir bättre än med Adobe standardprofil.

Kundtjänst: Ej använt

Pris: 650

Tether Tools Case Air