Canon EF 35mm f/2

Betyg


(4.14/5)
(baserat på 21 recensioner)
Skriv en egen recension2012-07-15 witt

PLUS: Gediget, prisvärt.
MINUS:

Bra prisvärt vidvinkel-normal objektiv. Känns gediget och välbyggt och är alldeles tillräckligt ljusstarkt.

Liknande produkter: sigma 30mm 1,4

Pris: 2600
2012-06-11 sir macalot

PLUS: Liten, lätt, billig, optiskt suverän från 4.0 och uppåt. Väldigt nära 35 1.4L i bildkvalitet.
MINUS: autofokus låter.. Zeiss några snäpp vassare kontrast.

Prisvärd. Skillnaden mellan denna och 35 1.4L är alldeles för liten för att motivera prisskillnaden för min del, sålde därför min 1.4L och behöll den här. Att den är lättare, mer diskret (iallafall visuellt) och optiskt nästan likvärdig (något lägre kontrast vid full öppning än 1.4L på 2.0 men annars lika, ingen av dem superskarpa på 2.0 annars) gör den till mitt val. Autofokuset låter som en arg katt men på min 5d mark II prickas fokus lika ofta som med 35 1.4L..

Liknande produkter: Canon EF 35 1.4L

Pris: 1600
2012-03-21 sgfk

PLUS: Ljusstark, billig
MINUS: Lite dålig kontrast, tveksam AF

Har lånat denna optik för att testa och ev. köpa den. Tanken är att ha den som en ljusstark "normaloptik" (56 mm på 1,6 crop). Får emmelertid en kännsla av att kontrasten är något sämre än vad jag är van vid. Det blir ingen riktig "stuns" i bilderna.

Med tanke på nypriset på ca 2500 hos cyberphoto är den dock mycket prisvärd och det finns egentligen inga alternativ. Sigmas 30 mm 1,4 har fått sämre recensioner och är dyrare. Samyangs 35 mm 1,4 skall vara suveränt bra men saknar autofokus vilket känns för begränsande för mig.

Har varit med om några felfokuseringar när jag använt objektivet vilket gör mig lite tveksam till att köpa det.

Liknande produkter: Sigma 30mm 1,4; Samyang 35 mm 1,4

Pris: 2500
2012-01-26 Herr Persson

PLUS: Liten och lätt, bländare 2.0, bildkvalitén, priset
MINUS: Saknar USM

Ett bra objektiv som är gedigent men ändå litet och lätt. Jag använder den på en EOS 30D, där den fungerar som ett normalobjektiv. Det man ibland kan störa sig på är att fokuseringen låter lite, då den saknar USM. Med tanke på priset är den ett klipp.
2009-12-07 jn4u

PLUS: Ljusstarkt och bra pris.
MINUS: Uråldrig design och fokus

Vi använder oftast detta objektiv när vi inte skall fotografera utan blixt på 50D. Mörka rum på vintern etc. Det är lätt och tar inte stor plats. Det kan kännas gammalt när man håller i det men att köpa det beg kostar inte mycket och man får ett bra objektiv för pengarna.
2009-11-09 Lars Nordström

PLUS: Skarp. Lätt. Ljusstark. Bra-att-ha-brännvidd.
MINUS: För mycket distortion. Jag har gjort mig av med den på grund av detta. Synd.

Objektivet är lätt och smidigt att ha med för jämnan. Jag gillar den klassiska brännvidden som tar med lite mer av miljön än 50 mm, men som känns lika "straight". Det blir mer fokus på bilden än perspektivet i sig som det annars kan bli med mer extrema vidvinklar (på fullformat).
Mycket skarpt om man bländar ner.

Köpt hos: Scandinavian Photo
2009-02-06 spotmatic

PLUS: Skarp som tusan, helst i mitten. God ljusstyrka. Lätt. Bra närgräns. Faktiskt bättre bokeh, än man tror det ska vara. Billigt
MINUS: Autofokusen låter en del.

Har haft detta objektiv i snart två år. Köpte det,till en resa till Barcelona. För att ha ett lätt ljusstarkt objektiv, på kvällsvandringarna.
Bilder i kvällsljus på full gluggöppning blir väldigt mysiga, med en del linsöverstrålningar från ljuskäglorna i bilden.
Använder den mest när det är dåligt ljus på bl. 2,0-2,8

Liknande produkter: Tittade på Sigma 30/1,4. Men valde ef 35/2,0 efter att ha läst tester och recensioner.

Köpt hos: Cyberphoto
2008-08-01 gedjan

PLUS: Skarp, kompakt, prisvärd
MINUS: AF lite seg (AFD motor), plastig

Mycket skarp optik redan vid full öppning, bländar du ner något/några steg så är den "mumma". Hade FD 35/2,0 till min analoga kamera på 80-talet, som var ett av mina favorit-objektiv.
Mekaniskt var min gamla bättre, denna är lite plastig precis som 50/1,8 (även om denna är bättre). Men optiskt känner jag igen optiken precis... :-)
Bättre än 50/1,8 II som jag också äger, enligt min synpunkt.
Kommer att fungera som en bra normalglugg på min 1,6 crop kamera, och nu även som lite vidvinkel till min FF.

Köpt hos: Cyberphoto
PLUS: Snabb, lätt, skarp
MINUS: Plastig (även om det inte stör)

Jag blev mäkta imponerad över hur snyggt det blir med full glugg på denna.
T.o.m. på min sketna 350D (där den då funkar som en 50mm utan någon ljusskärpa att tala om direkt) blir det jäkligt fint med full öppning.
Färger å så vet jag inte så mycket om, men det ser väldigt jämnt och fint ut enligt mina ganska så otekniska tester.

Den letar lite ibland när det är sämre med ljus, men vilken lins gör INTE det?

Testade den på min Eos 1:a och där är den snabbare och sätter skärpan underbart korrekt hela tiden.

För det ganska låga priset får man ju inte direkt någon tyngd och kvalité i objektivet, men vad förväntar man sig för det priset egentligen.

Det här är en jättebra lins för alla som vill ha hyffsade bilder och som inte vill bära på tunga linser.
Det är min modesta åsikt och omdöme iaf.
;)

Liknande produkter: Canon 35mm f/1,4

Kundtjänst: Scandinavian photo är fan alltid bra

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 2500
2008-05-11 Apple.Xpan

PLUS: lätt, litet, optiskt hög kvalité, bra pris, tålig
MINUS: surrande autofocus, plastig , just det; "ful ankunge"

Det här är ett underskattat objektiv, med tanke på sin plastiga konstruktion och den smått ljudliga autofokusen. Priset är superbt och den optiska kvalitén är mycket bra, speciellt när du bländar ned 1-2 steg finns INGEN skillnad mot den betyd. dyrare, vackra, tysta systern; EF 35/1.4 L

Hörnskärpan är lite luddig med öppen bländare, men efter redan ett stegs nedbländning, artar sig saker och ting bra. Egentligen är skillnaden för liten mellan EF 35/2 och EF 35/1.4 L - eftersom den senare är inte heller så super med öppen bländare, för att kunna motivera prisskillnaden.

Liknande som jämförelsen mellan EF 50/1.2 L och EF 50/1.4 som inte heller skiljer sig speciellt optiskt för att motivera den stora prisskillnaden.

När det gäller hörnskärpa, så är den ju av mindre betydelse när du fotograferar med öppen bländare, för att man ofta lägger det viktiga motivet (punkten av skärpa) i de centrala delarna av bilden (mer eller mindre), och inte ute i bildhörnen.

Kortom; Canon EF 35/2 är faktiskt ett utmärkt val om man står ut med lite surr och plast.

Liknande produkter: EF 35/1.4 L

Köpt hos: i USA

Pris: 1700
2007-11-16 Martin123

PLUS: Prisvärd. Liten.
MINUS: Ful. Känslig.

Användbar optik. Motvsarar 56 mm på crop vilket jag tycker är något tight. Riktigt bra resultat på film. Den verkar inte så stryktålig, min fokusering blev väldigt trög efter att ha fått en smäll på framdelen. Som helhet en bra billig optik som nedbländad på stativ klår L-optik.

Liknande produkter: Leica 40. Mamiya 80 (50), Canon EF 135 2L, EF 28-105 3.5-? USM

Köpt hos: Cyberphoto
2006-10-13 Kjell Olsson

PLUS: Ljusstarkt, lätt, litet och med bra byggkvalitet. 52 mm innebär rimliga kostnader på filter.
MINUS: Har inte hittat några. Har sett att vissa recensenter klagat på hög ljudnivå på AF:en, men jag kan inte hålla med. Tycker också att den är snabb- åtminstone på min Canon EOS 400D.

Ett underbart litet objektiv!
Jag har och har haft flera zoomobjektiv (bl a Canon-original) och har alltid störts av storleken, optisk kvalitet och bristen på ljusstyrka.
Och hela tiden (sedan länge, faktiskt) har det funnits ett mycket bra objektiv som på en APS-kamera ger "normal" bildvinkel = c:a 46 mm på en "1,6-kamera"!
Objektivet väger bara 210 gram och håller MYCKET hög optisk kvalitet!
Mina Canon zoomobjektiv vilar numera i kameraväskan - zooma gör jag med fötterna!

Liknande produkter: Sigmas 1,4/30 mm, som jag tyckte var för mastigt. Skillnaden mot 2.0/35 försumbar i mitt tycke.

Kundtjänst: Cyberphoto har en suverän kundservice! Ärliga och trevliga!

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2800
2006-05-21 Tommy Åström

PLUS: Liten, lätt och skarp.
MINUS: Väsnas lite.

Det här är ett riktigt bra objektiv som får stå tillbaka en del för alla fina zoomar som inkluderar den här brännvidden, och det är tråkigt tycker jag. Själv använder jag det här ganska flitigt, särskilt när jag bara vill kånka på en kamera med ett objektiv. Skärpemässigt så är det riktigt bra, i synnerhet bl 4-11. Kantskärpan på full öppning är inte den bästa, men den är inte dålig. Den kromatiska aberrationen är riktigt låg likaså ströljusnivån. Diffraktion på bl 22 kan upptäckas, men inte mer än normalt för en så pass liten bländaröppning. Mycket bra närgräns 25cm, skapligt motljusskydd, liten och mycket lätt, attraktivt pris, riktigt skarpt är ingredienser som gör det här till ett mycket bra objektiv. Men även solen har fläckar; AFD-motorn väsnas för mycket med dagens mått mätt så det vore kul om Canon byter ut den mot den snabbare, tystare och säkrare USM. Men jag råkar veta att de inte har några tankar på det i Japan. Men fin är den ändå, mycket fin.
2005-07-31 Sebastian Skarp

PLUS: Litet, lätt, ger bra bildkvallité
MINUS: Autofokusen låter en del och är ganska dålig på att fokusera. Den fastnar dessutom i ändlägena om man slår över till manuell fokus och fokusen legat där.

Överlag känns detta som ett bra objektiv till min 300D.

Men som sagt, atuofokusen är inte helt bra.

Liknande produkter: Canon ef 50 f/1.8

Kundtjänst: -
2005-06-29 peber

PLUS: Skarpt, lätt, litet
MINUS: Högljudd motor

Jag har ägt detta objektiv i säkert 8-10 år nu och jag använder det som "normal" på min EOS100. Det har under åren aldrig varit några problem med det, bara funkar... Synd bara att motorn väsnas som den gör, USM hade varit kalas. Då hade man även kunnat styra skärpan manuellt utan att behöva ställa om knappen. Bildresultatet lämnar inget att önska, jag kör bara diafilm i den kameran och har aldrig varit missnöjd

Kundtjänst: Har ej behövts

Köpt hos: Ericsons foto, Mölndal
2005-06-29 lagus

PLUS: Skarp. Ljusstark. Lätt.
MINUS: Högljudd. Jagande AF. Plastig.

Skarp som tusan. Men vill i vissa situationer inte hitta focusen. Väldigt högljudd AF.

Liknande produkter: Canon EF 50/1.8 MkI
2005-02-26 Anden

PLUS: Liten och lätt. Drar inte till sig en massa uppmärksamhet. Ljusstark och skarp. 52mm filter.
MINUS: Plastig.

Funkar som normal på min 10D. Perfekt till gatufoto. Drar inte till sig en massa uppmärksamhet. Väger inget och tar ingen plats.

Liknande produkter: 20-35L, 50 1.8, 28-70L

Köpt hos: Privat
2005-02-10 Payman

PLUS: Skarp, liten
MINUS: inga

Är ungefär som canons 59mm 1.8
Liten, nätt och mkt skarp. Funkar bra till porträtt.

Liknande produkter: Canon 50mm 1.8

Kundtjänst: mkt bra

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2700
2005-02-10 Payman

PLUS: Skarp, liten
MINUS: inga

Är ungefär som canons 59mm 1.8
Liten, nätt och mkt skarp. Funkar bra till porträtt.

Liknande produkter: Canon 50mm 1.8

Kundtjänst: mkt bra

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2700
PLUS: litet, lätt, skarpt
MINUS: ej USM

Ett superbra allroundobjektiv, speciellt på en kamera med 1.6 gångers FOV-crop där det motsvarar ett 50mm.
Litet och lätt och väldigt skarpt gör det till ett toppenobjektiv. Autofokusen är förvånansvärt snabb, trots att gluggen inte har USM.

Liknande produkter: Canon EF 35/1.4L

Kundtjänst: har inte behövts än så länge

Köpt hos: bhphotovideo.com

Pris: 1900
2003-05-19 froderberg

PLUS: Kompakt, ljusstarkt och bra närgräns
MINUS: Högljudd motor

Jag förstår inte varför inte Canon uppgraderar detta objektiv till att bli ett USM-objektiv. Konstruktionen är från 1980-talet och har en surrande AFD-motor som känns främmande för många Canon-fotografer. Dessutom skulle en USM motor göra fokuseringen ännu snabbare

Objektivet är kompakt, skarpt och ljusstarkt. Bra allroundglugg helt enkelt. Jag köpte ett som komplement till ett 20-35/3,-5-4,5 för att få ljusstyrkan. Dessutom tog jag en del macrobilder med det. Senare bytte jag bort objektivet mot ett nytt 28/2,8 som jag tycket är en mer användbar brännvidd för mig.

Jag kan klart rekommendera objektivet begagnar - då får man mycket prestanda för lite pengar.
2002-01-22 axel_knutsson

PLUS: Liten, billig, bra skärpa
MINUS: lite plastig

Tycker mycket om mitt 35mm. Litet och lätt, så om man vill ha kameran med sig och inte har så gott om plats är det helt perfekt. Ger ett bra helhetsintryck. Dessutom är filterna inte speciellt dyra..

Köpt hos: Scandinavian Photo
2001-10-05 Henric86

PLUS: Skarp, liten och lätt, billig
MINUS: Högljud autofokus

Mitt standardobjektiv för alla former av reportage. Med en 35:a täcker jag alla vinklar. Ganska mycket plast, men känns ändå ganska "ordentlig" att hålla i. En bra glugg i kameraväskan.

(Nu har jag varit in och sänkt betyget. Det efter att gluggen har hoppat ur led. Fokuseringen funkar inte och ratten stannar vid närgränserna och förblir låst. Visst väl att det var något fel om en sån här glugg inte var L-märkt.)

(Nu har jag höjt betyget igen, några månader senare. Smällde i kameran och gluggen i en dörr, och vipps hoppade fokuseringen tilrätta. Underbart. Däremot krossade jag UV filtret i småbitar, så nu kör jag utan)

Liknande produkter: 17-35/2.8, 20-35/2.8 och alla budgetmodeller däremellan.

Kundtjänst: Har aldrig behövt någon

Köpt hos: Lilla beg-butiken i GBG

Pris: 3000

Elinchrom Rotalux Softboxes