Canon EF 400mm f/2,8L IS II USM


Summmering

Som efterträdare till det omtyckta objektivet EF 400 mm f/2,8L IS USM kommer den att locka både natur- och sportfotografer. Det nya objektivet har ett helt omarbetat optiskt system och den senaste utformningen av Canons egen bildstabiliseringsteknik (IS). Den nya konstruktionen med magnesiumlegering och titankomponenter ger robusta men ändå lätta objektiv.

Med den stora bländaröppningen kan man isolera objekten från bakgrunden på ett kreativt sätt och den 9-bladiga cirkelformade bländaren skapar dramatiska bakgrundsslöjor som gör bilderna speciella. Snabb, tyst autofokusering ges med en ringformad ultraljudsmotor, nya dedicerade AF-algoritmer och en ny höghastighetsprocessor, som resulterar snabb och korrekt fokusering under tagningen. Fokuseringen kan ske helt manuellt. Fokus kan alltså justeras även när AF-systemet är aktiverat, något som ger ännu större kontroll över själva fotograferingen. Power Focus är till hjälp vid fokusering i videosekvenser. Fokus kan justeras på ett smidigt sätt med hjälp av en fokusmotor som aktiveras genom att vrida på Power Fokus kontrollringen.2012-12-08 Peter Holgersson

PLUS: Vikten, skärpan och snabbheten i fokuseringen
MINUS: Inget

Som väntat extremt skarpt redan på f/2.8 och ända ut i kanterna, blixtsnabb fokusering och mycket hög kontrast. Dessutom så lätt att man kan använda det handhållet både under sportfoto och naturfoto. Tänker man inte fotografera handhållet duger version 1 utan problem men handhållet är detta objektiv enda alternativet med brännvidd 400 m och bländare f/2.8.

Liknande produkter: Canon EF 400 mm f/2.8 L IS USM

Pris: 100000

Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar