Canon EF 50mm f/1.8 STM

Betyg


(4.67/5)
(baserat på 3 recensioner)
Skriv en egen recension


Summmering

Ett prisvärt, högkvalitativt objektiv som är perfekt för kreativa porträtt och bilder i svagt ljus. Gör bakgrunden oskarp så att dina motiv framhävs. Jämn och nästan ljudlös STM-fokusering när du filmar.Jonas Seffel
2018-09-13 Jonas Seffel

PLUS: Vikt, pris och skärpa nedbländat
MINUS: Måste bländas ner, ful oskärpa, lila överstrålning

Sett till pris - ett fantastiskt objektivet. Bortser man från priset och bara ser objektivet:
AF är inte supersnabb, dock tyst. AF är inte heller super stabil på min 6D. Mittskärpan är OK vid 1.8. Oskärpan är inte särkskilt behaglig. Uppvisar lila överstrålning på stora bländare. Det här objekitvet skall nog egentligen ses som ett f/2.8 objektiv.

6D och det här objektivet ger ett tämligen behändigt paket. När jag anser att mitt 35/2 IS är lite för otympligt så smackar jag på det här objektivet.

Pris: 1200
2015-12-02 Roel

PLUS: EF 50/1,8 II var lika plastigt som en systempåse. Detta är mycket bättre.
MINUS: inget motljusskydd medföljer

Har fått hem mitt nya Canon EF 50/1,8 STM. Konstigt att det är så stor skillnad i skärpa mot gamla EF 50/1,8 II. Testade med stativ,uppfälld spegel,självutlösare,samma värden och jämförde. Det ska ju ändå vara samma optik? Men det är stor skillnad,speciellt på f 1,8. Mitt gamla EF 50/1,8 II kan ju ha varit ett "måndagsexemplar"? Funderar du på att byta till nya versionen. JAG tycker att den nya STM är bättre än den gamla versionen och värt pengarna.

Pris: 990
Hedda Berander
2015-10-13 loveisrocketscience

PLUS: Lätt och litet. Bättre AF, snyggare bokeh och kortare närgräns än föregångaren.
MINUS: Egentligen inga sett till priset.

Nifty fifty som gör vad det ska.
Jag har haft den tidigare versionen också, och känslan efter ett par veckor med denna glugg är att den känns lite mer stryktålig (metallbajonett är trevligt) och att autofokusen som väntat är snäppet bättre och tystare än på den tidigare. Skärpan är helt okej på 1.8 och blir riktigt bra efter några stegs nedbländning.

Värt en uppgradering för den som filmar eftersom AF är såpass mycket tystare.

(För nybörjaren som vill testa att fota med fast optik skulle jag rekommendera att kolla efter den tidigare versionen begagnat då den kan fås för riktigt billiga pengar nu.)

Pris: 1300
ANNONS