Canon TS-E 45mm f/2,8


Summmering2005-03-14 Stefan Isaksson

PLUS: Gediget, skarpt, möjlighet att tilta och shifta. Mjuk fokusering.
MINUS: Ingen autofocus, men ser det inte som något större problem egentligen

Tiltar för att få större skärpedjup och shiftar för att räta störtande linjer, samta att göra panoramabilder med hög upplösning (stitchning). Otroligt mjuk och fin fokuserinfsring. Kvalitetskänslan är toppklass. Skärpan är också toppklass.

Liknande produkter: TS-E 24, TS-E 90
2005-03-13 Jonas Nyhav

PLUS: Nästan perfekt raktecknade, skarpt, vinjeteringsfritt, gediget.
MINUS: Önskar skärpan vore lika bra som på TS-E 90mm f/2,8. Dock inget stort problem.

Detta är ett lite udda objektiv. Den saknar autofokus och är relativt tungt. Dock så har det en helt underbar manuel fokusering som är så mjuk att man tror att den är hydralisk. Skärpan är mycket bra även om det inte är lika bra som TS-E 90mm f/2,8. Nerbländningen är automatisk till skillnad från Nikons motsvarighet.

Jag har funnit detta objektiv ersätta min gamla CF 80/2,8 för Hasselblad. Om jag vill ha en snävare skärpedjup kan jag alttid tilta objektivet och på så sätt trolla med skärpan.

Bortsett från att det är ett helt fantastiskt objektiv i allmänhet så har den även möjlighet till att utföra tilt och shift-manövrar, precis som på en storformatare.

Har man precis gått ifrån tex Hasselblad och dess fina manuella objektiv till en Canon 1Ds och brottas med Canon's plastiga autofokus objektiv i fasta brännvidder så är detta vad ni söker.

Skarpt, raktecknade, vinjeteringsfria, manuellt fokuserade och byggda helt i metall.

Har man fått en så vill man ha de andra i serien, TS-E 24/3,5 och TS-E 90/2,8.

Liknande produkter: EF 50mm f/1,4 TS-E 90mm f/2,8

Köpt hos: YFO

Miops Capsule360