Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Canon Powershot A610


Summering

5MP



Betyg


(5/5)
(4.2/5)
(4.2/5)
(4.4/5)
(baserat på 5 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2011-03-27 Skäran

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Den vinklingsbara displayen och många manuella möjligheter och alla förinställda program. Snabb starttid och snabb mellan bildtagning. Känns rubust o gedigen. Egentligen klarar man sig långt med den här kameran.
MINUS: Locket till kabelanslutningarna lite klent och handremmen sitter ivägen när luckan ska stängas. Annars inga svagheter.

Enkel hantering, lätt att ta med i fickan el. liten väska i bältet. Den vikbara displayen är suverän. Har haft den sen 2005 och den har aldrig krånglat. Batterierna håller länge.

Liknande produkter: Många andra.

Kundtjänst: Ingen

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2895
2006-09-21 upnorth

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Automatläget - Är ingen erfaren fotograf men kameran lyckas för det mesta ändå! Strömsnål - Använde kameran första kvällen i 9 timmar i sträck med display på och tog ca 200 bilder. Helt ok.
MINUS: Kameran känns nästan lite "hal". Bra grepp, men för glatt yta.

Har länge behövt en riktig kamera, har tidigare bara använt en enkel 35 millimeters analog kompakt. Jag ville ha en kamera som hade ett bra automatläge men som jag ändå kunde lära mig fota med.

Efter att ha kollat några billigare modeller valde jag ändå att gå upp en prisklass och satsa på en kamera med riktigt bra automat läge och med möjlighet till att manuellt justera allt.

A610 rekommenderades av nästan alla jag vänt mig till om råd så det fick bli den. Och jag blev inte besviken.

Köpte den hos cyberphoto med lite tillbehör för ett bra pris.

Liknande produkter: A520, FujiFilm F11.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 3550
Theresia Höglund
2006-09-11 Ziesta

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Vridbar skärm, möjlighet till både auto & egna inställningar, lättfattlig meny, bra bilder, liten men samtidigt "något att hålla i"..
MINUS: Att den gick sönder så plötsligt och utan synbar anledning

Om inte kameran redan efter några veckor gått sönder, utan att jag tappat den el.dyl, hade betyget varit Mycket bra och en femma! Nu uppstod det dock ett s.k E16-fel som gjorde att man inte längre kunde ta bilder.. att titta på gamla gick dock bra.. Tydligen ett fel som hade att göra med objektivet.. Efter att ha lämnat in kameran på Canon Service Center, lång väntan på extradelar... beslöt sig Canon till slut för att ge mig en ny ersättningskamera.. Och än så länge är den felfri!

Men bortsett från detta lilla missöde är jag väldigt nöjd med kameran! Jättekäckt med den vridbara skärmen, exempelvis när man tar bilder i "grodperspektiv", över sin egen synvinkel, eller när man vill ta en bild på sig själv.. Blir bra bilder och blixten är helt ok för att vara en så liten kamera. Jag letade efter en hyfsat liten kamera, lättanvänd men som man ändå kunde få mer avancerad om man ville, och det känns som jag hittat rätt!

2011-04-08: Litet tillägg sedan recensionen skrevs 2006.. Kameran fungerar fortfarande utmärkt! Vis av E16-felet är jag dock noga med att alltid sätta kameran i Play-läget när jag stoppar den i väskan så att inte objektivet ska åka ut av misstag och komma mot ngt så att det låser sig..

Liknande produkter: Jag kikade på alla möjliga kameror.. läste recensioner och frågade alla jag kände vilken kamera de hade & fördelar/nackdelar med dem..

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 3100
Tobias Vincent Solem
2005-12-31 TVS

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: + Mycket bra bildkvalitet. + Bra batteritid. + Snabb fokus/zoominställning. + Många funktioner och inställningar. + Tillbehör!
MINUS: - För lite minne som standard (16MB) - Blixten lämnar mycket att önska.

Efter att ha haft en Canon Powershot A300 som huvudkamera i två år nu, så sade plånboken att jag kunde uppgradera. Efter en lång tids läsande och övervägande, så bestämde jag mig till sist för Canon Powershot A610. A610 är storebror och uppföljare till Powershot A95, de mest avsevärda skillnaderna är ny optik (som kommer från G-serien (alltså DIGIC-II), 4x Optisk Zoom, SD-minne istället för CF och en hel del nya fräscha småfinesser.

Det som gör A610 till en så bra kamera för mig som är "mellananvändare", det vill säga: Jag är inte riktigt nybörjare, men jag är inte riktigt heltidsfotograf heller är att den är balanserad just för mina behov. Här finns upp till 16s slutartid (ned till 1/2000), justerbara bländare, manuell skärpeinställning, mm. - men också en riktigt bra (det är ju Canon) automatik, som är indelad i olika kategorier (night-shoots, porträttfoton, 1cm makro, mm.).

Någonting annat som finns med sedan A60-dagarna är tillbehör, till A610 finns bland annat extra vidvinkel/teleobjektiv. Just vidvinkelobjektivet ser riktigt attraktivt, medan teleobjektivet enbart lägger till motsv. 1x extra optisk zoom. Därtill finns ett undervattenskamerahus som gör att man kan fotografera ned till 40m under vattnet, någonting som kan vara riktigt trevligt. Detta kamerahus kan givetvis även användas för regnväder.

På det hela taget är kameran mycket kompetent, och har inte de småfel som A95 hade (med bl.a. dålig hantering av röda ögon, kantfel (lila inslag i bilden, mm.)) - det går att ta riktigt skarpa bilder, och kameran ger en gedigen känsla.

Liknande produkter: Canon Powershot A95, Canon S70, Pentax Optio S6

Kundtjänst: Alfadigi som jag köpte kameran av var lite sega på att respondera via e-post. Men var väl bemötande, och riktigt snabba på att leverera.

Köpt hos: Alfadigi

Pris: 3140
Linus Eriksson
2005-12-26 LinusE

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: storleken. att man kan gå så nära objektet. rörlig skärm.
MINUS: locket över kabbelanslutningarna på sidan känns lite för klen o säkerhetsnöret är mitt bland locket :)

Valde mellan A610 och A95
efter att ha kollat både så valde jag denna. dels för att den känns nyare och att des objektiv är betydligt bättre.
Batteri tiden är helt otroligt bra. massor med instälningar som desutom är väldigt enkla o lära sig och använda. kameran käns stabil i handen är inte alls så plastig som många andra gör. känns som en "stor kamera" i liten förpakning.

Liknande produkter: A95 A520

Köpt hos: Alfadigi.com
ANNONS