Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Canon EOS 33

Betyg


(4.6/5)
(3.8/5)
(4.1/5)
(baserat på 10 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Joakim Bergquist
2009-08-26 joakimbergquist

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Batteritid med vertikalgreppet Snabb serietagning Bra grepp
MINUS: Krångligt att byta fokuspunkt Datumpålägg (för de som är utrustade med det)

En väldigt enkel och kompetent analog kamera. Med nästan knäpptyst spolning och en underbar vy genom ockularet, samt ett underbart grepp gör det denna kameran till en av mina favoriter.

Köpt hos: Privat begagnat

Pris: 600
2004-06-16 hafstad

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra att de släppte en kamera utan ögonfokusering, jag tycker fotografen ska bestämma var fokuspunkten blir!
MINUS:



Liknande produkter: Har haft en 500n innan, så jag ville ha nått "mer" än svenssonmodellen.

Köpt hos: Technikdirekt.de
Lennart Lindroos
2004-03-20 Aviator

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Greppet, den ljusa sökaren, förhållande pris-kvalitet, SNABB och TYST
MINUS: Fokusering i mörker, avsaknaden av spotmätning (men hittills har utsnittsmätningen fungerat bra)

Efter många och långa jämförelser mellan många olika kameror beslöt jag mig för Canon EOS 33 och jag tror inte att jag hade kunnat göra ett bättre val. Hittills har jag varit otroligt nöjd med min 33:a som klarar av allt jag behöver.

Jag har blivit speciellt förtjust i hur tyst den är med mitt 24-85, 3,5-4,5 USM objektiv. Om jag skulle få ändra på några saker (förutom de punkter jag nämnde vid minus) så skulle jag ta bort motivprogrammen, (tycker att de hör hemma på 300(0)-serien) och en upplyst LCD skulle vara trevligt (men även den klarar man sig utan). Förövrigt sitter knapparna där de ska (DOP-knappen kunde dock vara bättre placerad) och man blir snabbt du med kameran.

Jag rekommenderar varmt kameran till de som vill ha en bättre/stabilare kamera än de billiga men ändå inte vill satsa en förmögenhet.

Liknande produkter: Nikon F80

Kundtjänst: Mkt bra. Hade ett litet problem med slutaren, förde kameran till Canon. Två veckor senare kom den hem till dörren(!) med helt ny slutare. Dessutom hade de putsat och "kalibrerat" ljusmätningen. Allting helt gratis!

Köpt hos: Technik Direkt
2003-09-20

Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra grepp, tyst, snabb och många bra funktioner
MINUS: Fokuserar lite dåligt i svagt ljus

En suverän kamera som har otroligt skönt grepp i handen. Även väldigt stabil. Tittade även på Minoltas Dynax 5 som är mer prisvärd men inte alls lika stadig i handen.

Har funktioner för både nybörjare och funktioner som man kan växa i. Enda nackdelen är väl att den är lite dålig på fokusera i svagt ljus.

Liknande produkter: Minolta Dynax 5, Nikon F80
2003-07-31 fletell

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Kompakt, tålig, snabb frammatning
MINUS: Ingen spotmätning

Jag är väldigt nöjd med min EOS 33. Började med den som ren amatör, är fortfarande amatör men har mycket mer kunnskap och kameran är fortfarande tillräcklig för mig. Något jag på senare tid har märkt är att jag behöver en ganska snabb motor vilket jag har med min EOS 33. Något jag saknar är att jag inte har någon möjlighet till ren spotmätning, något man borde utrustat denna kamera med. Men om man vill ha en bra nybörjarkamera samt något att växa med är detta ett bra alternativ.

Tillbehör som är bra är Batteripacket med detta på kan man köra kameran på vanliga AA batterier vilket blir mycket billigare än 2 st CR-123. Förutom billigare batterier blir kameran större vilket ger ett bättre grepp!

Liknande produkter: Nikon F80, ("EOS 3")

Kundtjänst: Bra...

Köpt hos: SS Foto (Säveldalen)

Pris: 7500
2003-04-25 marie_flikkan

Att använda: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: lätt att använda. bra funktioner
MINUS:



Köpt hos: Kameradoktorn
Henrik Känngård
2002-11-28 Kanngard

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Skönt grepp, bra ergonomi, vettinga funktioner, tyst, snabb frammatning, egna programerings möjligheter, batterigreppet har eget avtryck.
MINUS: Skall vara avsaknaden av spotmätning som jag inte förstår varför de inte har bakat in kameran? Samt vissa problem att fokusera automatiskt vid lågt ljus.

Efter knappt två månaders användning så kan jag bara säga att detta är en toppenkamera för de pengar man betalar. Den känns rejält byggd, man hittar reglagen där de borde sitta och med batterigreppet så får man ännu bättre grepp om kameran. Anledningen till att jag valde denna istället för Nikon F80 är framförallt för att batterrigreppet har eget avtryck samt att EOS 33 kändes bättre ergonomiskt och spotmätning är inget som jag avsaknar jätte mycket, centrummätningen fungerar tillräckligt för mina behov.

Liknande produkter: Nikon F80, Minolta Dynax 5 och 7 (EOS 33 lägger sig någonstans emellan dessa två)

Köpt hos: Scandinavian Photo
Mikael Ångström
2002-10-16 Mikael Ångström

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Ligger rätt i handen, bra teknik i förhållande till pris, Bra placering och utformning av reglage. Den bakre inmatningsratt är mycket bra.
MINUS: Autofokusen kräver en hel del ljus för att fungera optimalt, saknar lås av "bakluckan" när film sitter i.

Mycket väl fungerande kamera med många fina funktioner. En kamera som låter användaren utvecklas. Bra ljusmätare som hittils inte har gjort mig besviken, metallbajonett. Det känns kort sagt att det är en gedigen konstruktion så fort man får den i sin hand. Kompletterar man med extragreppet så blir den bara bättre!!!

Liknande produkter: Nikon F80, Minolta Dynax 5

Kundtjänst: Inga erfarenheter

Köpt hos: Expert. Örebro (Mariebergs köpcentrum)
Magnus Svensson
2002-10-02 Mas71

Att använda: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Mycket behaglig fattning, tystgående, snygg!
MINUS: Inte helt självklara inställnings- och programmöjligheter.

Kameran käns så rätt att hålla i, jag sökte en kamera i denna prisklass rätt länge och tittade på Minoltas Dynax 5 som verkade mycket prisvärd, det som till slut fick mig att bestämma mig för EOS 33 var känslan man får när man håller i kameran och att den arbetar så tyst jämfört med Dynax 5:an. Efter att ha studerat manualen, som är lite tunn på vissa områden, så kan man hantera kameran hjälpligt men intuitivt användargränssnitt har den inte enligt mitt sätt att se. Dock är jag nöjd för den uppfyller mina behov och lite till.

Liknande produkter: Minolta Dynax 5.Canon EOS 300.Nikon F65.

Köpt hos: Expert

Pris: 7500
Jan Kellgren
2002-05-18 Janne K

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Den har allt jag behöver och fungerar i stort sett perfekt. Den är jätteskön att jobba med och mycket tyst (men min gamla EOS 100 verkar ännu tystare, konstigt nog).
MINUS: Visst kan jag hålla med om den kritik som har skrivits av andra om EOS 30, men det stör mig inte. Största önskningen vore att aktiv fokuspunkt skulle synas bättre i dagsljus. Autofokusen kunde få vara en aning säkrare på mörka motiv. En belyst display vore inte fel heller.

En toppenskön kamera, som det är kul att fota med. Saknar egentligen ingenting på den, mer än ovan anförda om fokuspunkterna. Jo, det vore bra med fler funktioner i extragreppet. Saknar särskilt inmatningsratt där.

Liknande produkter: Hade redan flera fina EOS-objektiv och ett EOS 100-hus som funkat bra. Valet av EOS var därför lätt. Funderade på EOS 30 men ögonstyrningen kändes onödig.

Köpt hos: Scandinavian Photo
ANNONS