Annons

Canon Powershot S3 IS


Summering

Kameran är en uppdatering av den kritikerrosade Canon Powershot S2 IS. Den har några förbättringar jämfört med den föregående modellen, bl.a. 6 MP istället för 5 MP, ett ISO 800 samt High ISO auto ...

Läs mer


Betyg


(4.46/5)
(4.43/5)
(4.26/5)
(4.37/5)
(baserat på 35 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2009-01-05 JonJo442

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 3
PLUS: Superbra närgräns för makrobilder, bra färger.
MINUS: Mycket brus redan på lägsta iso tal.

Jag blev aldrig riktigt nöjd med denna, känns som en enda stor kompromiss. Den var hyfsad till det mesta med inte jättebra på något förutom makrobilder
David Kennberg
2008-11-26 david.kennberg

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Displayen som går att vinkla åt alla möjliga håll är obetalbar, framförallt vid macrofotografering!
MINUS: Jaghar inte tagit en enda bra bild under mörkare förhållanden. Den här kameran är gjord för dagsljus!

Riktigt bra maskin om man inte känner att man har råd med en systemkamera. Jag har tagit ett gäng 1000 bilder och är mycket nöjd.

Börjar dock efter ett par år känna att det är dags att byta upp sig till en systemkamera inom kort. Känner mig begränsad, framförallt när det gäller att ta bilder under mörkare förhållanden.
Torbjörn Hammar
2008-07-13 mayro

Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Tror detta är som totalt sett bästa kameran jag har och har haft.. Otroligt användavänlig. Bra bilder som duger 100% för vilket fotoalbum som helst.. Och kan säkert göras en hyfsad förstoring av då det vill sig utan förstoringen skäms för sig..Batteritid med 2500 laddabra batterier är kanonbra..Och kriser det så finns alltid batterier att köpa typ på varenda ställe som har öppet..
MINUS: Hehe. Som sagt. Bedömmer som den typ av kamera detta är.. Och då kan jag inte komma på några rejäla nackdelar faktiskt alls..Förutom den lilla skärmen. Den är iofs bra .. Men vid 50 bast ålder och avtroppande syn lite grann så skulle en 28 tum skärm knappt räcka utan brillorna är med.. Och den senare modellen har större skärm..Men brillor löser "problemet".. Tar dessutom endast ibland bilder med skärmen ändå utomhus....Sökaren duger gott. det är ju en zoom kompaktare ej att förglömma..Men ändå duger tittögats finfint.. Min största kritik blir att jag inte kan direkt peka på något att ge riktigt svidande kritik emot... För det gör min recension till en halelujatext som ser föga nyanserad ut egentligen... Men kameran är faktiskt så trevlig och funktionell för vad den är ämnad att göra så jag kan inte så här finna direkt massa att klaga på...

Jag skriver min bedömning och betyg efter att det faktiskt är en långzoom kamera med dom brister som en sådan dras med i sin egenskap att faktiskt vara en zoomkamera..Jämför även med Fujifilm S9600 som jag haft..Vilken nog är en "bättre" kamera. Men långt ifrån lika bergfast säker samt alltid levererande av en bra bild som Canonen.. Canonen sviker verkligen mycket sällan att ge en bild oavsett vad i stort sett...

Och med det utgångsläget kan jag bara säga att detta är en verkligt bra kamera.. Har sällan svikit mig att leverera en bild. Goa härliga färger som andas liv..

Och då man ställer den på stativ och justera den manuellt kan den ta riktigt fina bilder i mycket svagt ljus också inomhus utan blixt... Se bara upp med auto i dåligt ljus. Kameran fegar och ställer upp iso för mycket själv..Och ha det även i tankarna utomhus.. Den fegar även där ofta har jag märkt..

Denna kamera gjorde så jag snudd valde en Canon även som systemkamera utan ens titta på annat också från start.. Bara just för den är så förbaskat go att handskas med..... Så nöjd är jag med den såsom en glad amatör..

Så söker du en bra kamera som sällan eller aldrig sviker. Speciellt inte då du lärt dig den vilket är ur-enkelt... Som har en mycket mycket mycket väl fungerade bildstabilisering och är ultrasmidig att ha med sig. Vilket bara det är en fördel som rent är ett argument för dessa Canons långzoomare... För en bra kamera som man inte pallar ta med sig är ju värdelös mot den man gärna tar med sig..Eller hur?

Kan bara rekommendera den varmt såsom begköp.. Våran s3is stannade kvar i familjen som dotterns kamera..Samt som vår resekamera då man inte pallar med släpa runt den stora kameran..Så den kommer nog få göra tjänst ett tag till.. Såvida inte vår dotter får för sig att "byta".. För det är hennes kamera nu...

Liknande produkter: Massor

Kundtjänst: Ingen erfarenhet..

Köpt hos: Beg på blocket.
2008-06-02 HNormark

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Mycket fin bildkvalitet vid bra ljus, vridbar skärm, stort zoomomfång, lätt, relativt robust och kompakt, bra videokvalitet, kan zooma i videoläget.
MINUS: Fult brus på allt över 200 ISO, för lite vidvinkel, ganska dålig skärm och sökare.

Har haft denna kamera i drygt ett år och varit väldigt nöjd. I dagsljus är den kapabel till verkligt fina bilder och jag hade den med bl.a. till Kambodja och Vietnam med gott resultat.

Den absolut största nackdelen för min del är den dåliga skärmen och sökaren. De duger till att komponera bilden, men inte mycket mer, så man vet inte riktigt hur bilden blev förrän man kommer hem och kan se den på datorn. Å andra sidan blir bilderna ofta väldigt bra, så det är inte ett så stort problem som man kan tro.

Jag har tyckt om att fotografera ända sen jag var liten, men det var denna kamera som väckte fotointresset på allvar. Efter ett fint år med den har jag nu tagit steget vidare till en DSLR.

Jag kan verkligen rekommendera Powershot S3IS till alla fotointresserade som vill uppgradera sin lilla "fickkamera" men inte känner sig redo för en DSLR.
2008-01-27 Bennie Hogan

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Nått bra finns det väl
MINUS: Fokuserar skitdåligt.

OK skitkamera

Liknande produkter: Nej
Wilhelm Frank
2008-01-25 wfrank

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: IS, zoomomfång (motsvara 400mm), bildkvalitet, flexibilitet
MINUS: Skull vilja ha stöd för RAW & en blixtsko (kom dock med S5)

Denna kamera har ersatts av S5 IS, med 8 MP. Snart kommer säkert en S7 IS, då kommer jag köpa den!

Hursomhelst så är jag extermt nöjd, extrem zoom och bildstabilisering i ett mkt bra objektiv gör denna kamera till ett mästerverk. Flexibiliteten och nära nog samma kreativa möjligheter som en systemkamera har - allt i ett mkt behändigt format. För mig har IS och den flexibla zoomen gjort det mkt lättare att "fånga ögonblick". Motsvarande IS objektiv kostar skjortan för en systemkamera.

Allt detta för under 4000 (!), gäller också den nyare S5 IS.

Köpt hos: FotoVideo

Pris: 3800
2007-12-29 stafli

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Zoomen.
MINUS: Svårt att fokusera i dåligt ljus. Svårt att ställa skärpan manuellt.

Bra superzoom

Köpt hos: JME Data

Pris: 4995
Björn Wångblad[BF]

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Liten,lätt och smidig. Helt OK skärpa, men jag zoomar sällan max.
MINUS: Halvdålig vidvinkel. Brusig på höga ISO som de flesta kompakter.

Skön att hålla i och den levererar skarpa bilder om ljuset är hyfsat. Gnället om dålig fokusering håller jag inte med om jag kör med spotmätning vid fokusering det funkar. Men manuell fokusering är jag inte vän med. Utmärkt att köra serietagning med exponeringskompensation och sedan köra i HDR-program om man vill.

Vidvinkeln är skral och motsvarar väl ca 38 mm. Har satt på en Canon vidvinkelkonverter som passar perfekt och då hamnar man på 27 mm vilket rätt OK.

Kundtjänst: ingen erfarenhet

Köpt hos: Tradera

Pris: 2250
2007-12-18 Johan Kullberg

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: 12x Optisk zoom m. bildstabilisator, bra 640x480px Video m. stereo. Återger bra bildkvalitet generellt, möjligheter till egna inställningar.
MINUS: Svår inomhus/på mellan-ISO:n (mycket brus), risk för bråk med autofokus på närbilder (använder hellre MF), tycker jag.

Som amatörfotograf tycker jag; bra brukskamera, vars bästa egenskap är den långa zoomen. Tar generellt bra bilder, men ganska bruskänslig inomhus (på auto). Tar man sig tid och gör egna inställningar/experimenterar lite så blir det ändå bra till slut.
Har ett tjugotal förinställda lägen att luta sig mot, 6MPx räcker för hemma-utskrifter, tycker jag och kameran fungerar även förvånande bra att filma med. Utvikbar/vridbar LCD.
2007-11-29 0Myself0

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: vridbar lcd, tar rätt bra bilder, bra zoom, Grym närgräns, Bildstabelisering vilket är ett måste till långzommare.
MINUS: mycket brus vid halvhöga iso tal, inte så stort grepp, långsam sekvensktagning, dålig vidvinkel, lite dålig upplösning. går inte att zomma i super macro läget.

Bra kamera för dom som vill ha en kompakt långzommare.
Dock tröttnar man efter ett halvår ett år och vill ha en systemkamera istället.
Bildstabeliseringen är inte på topp

Liknande produkter: Sony Cybershot H5 och H2 och R1

Köpt hos: Kameradoktorn
Bogdan Persson
2007-10-21 Bogdan Persson

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Zoomen; Makro; Många finesser; Batteritiden
MINUS: Autofokusen har en tendens att landa på bakgrunden. De höga ISO-talen ger högt brus.

Egentligen en mycket trevlig kamera. Den har "allt", från fantastisk makro, till en fantastisk zoom. Dessutom är den fullproppad med roliga finesser. Går exempelvis att fjärrstyra via datorn (med USB-kabel emellan), den har en programerbar själutllösare och en programerbar tajmer (även om tajmern endast går att ställa in i hela minuter, alltså minst 1 minut mellan bilderna). ISO funkar tillfredställande till och med 200... ja, kanske 400 går att använda i riktiga nödfall, men 800 är inte vackert. Autofokusen är snabb förvisso, men har ofta en tendens att landa på bakgrunden om inte motivet tar upp nästan hela AF-ramen. Har missat en del bilder på grund av detta.

Liknande produkter: Egentligen inga då jag köpte den, men numera finns ju S5 IS.

Kundtjänst: -

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4500
Tim Eriksson
2007-08-14 TEN69

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Skärpa, storlek, närgräns, zoom, IS
MINUS: avsaknad av vidvinkel

Liten och smidig.
0 cm närgräns och 12x optisk zoom, dessutom med bildstabilisering.
Filmar 640*480 30b/s tills minneskortet är slut.

Skärpan är mycket bra på måttliga brännvidder.

Ja jag är mycket nöjd med den här lilla krabaten och jag hade nog inte skaffat systemkamera igen om det inte varit för den dåliga vidvinkeln och att minsta bländare är 8 vilket kan begränsa kreativiteten.

Köpt hos: Dustin

Pris: 4500
Johanna Ljungblom
2007-06-27 ljungblom

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra grepp där man kommer åt alla knappar och allt man behöver komma åt. 12x optisk zoom. Superbra makro, man kan ta foto hur nära som helst men ändå få in skärpan. Vanliga batterier (LR6), vilket är bra om de uppladdningsbara batterierna tar slut. Då är det bara att köpa nya tillfälliga i närmaste affär. Vridbar LCD-skärm. (Man kan ta kort i smyg ;) ) Snygg design (gillar att den är svart). Videokvalitén är betydligt bättre än i vanliga digitalkameror. Man kan också zooma och ändra till svartvitt eller sepia samtidigt som man filmar. Man kan ta kort samtidigt som man filmar, men detta syns sedan i filmen. (Har dessutom stereoljud.) Man kan göra många egna inställningar som svartvitt, sepia och till viss del kan man även ställa in vart man vill ha skärpan. Man kan ställa in bländare och slutartid själv.
MINUS: Bilderna blir lätt korniga vid hög ISO. Tyvärr är det lätt att man kommer åt ISO knappen av misstag. Objektivet skuggar motivet när man fotar riktigt nära i makro om man inte har riktigt bra ljus. Blixten är seg att ladda när man tar flera kort efter varandra. Och ibland är den seg även vid första kortet, jag vet inte om detta beror på kameran eller batterierna.

Bra kamera som jag är mycket nöjd med. Efter år är vi som ett kameran och jag!

Liknande produkter: -

Kundtjänst: -

Köpt hos: Gåva
Sebastian Romert
2007-03-31 Sebastian Romert

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Skönt grepp, många direktknappar, nästan inget menygrävande, mycket snabb, lång zoom och bra IS, hög prestanda.
MINUS: Få blixtlägen i Manuellt läge, kromatisk abberation, värdelöst supermacroläge, kan indikera fokus lock fast ingen fokus hittad, MF infinity är ej infinity.

Extremt bra kamera måste jag säga. Den är otroligt snabb. Tar kanske 1 sekund för den att starta, och i högsta zoomhastigheten går den från vidvinkel till 432mm tele på under en sekund !!!
Swivel display är helt underbart att ha, underskatta det inte. Både display och EVF är helt ok, även om manuell fokus på lite längre avstånd är omöjligt pga för låg upplösning. Funkar bra i dålig belysning, och displayen är helt ok även i solljus tycker jag.
Kameran är snabb på att hitta fokus, har mycket snabb sekvenstaging, suveränt bra med vanliga laddbara batterier (ej inkluderade) som är billiga att köpa överallt och håller tusen laddningar istället för speciella dyra kamerabatterier som bara pallar några hundra laddningar, väldigt bra känsla och grepp som inte känns plastigt, skön som bara den att hålla med bara en hand, väl fungerande IS och perfekt filmfunktion.

Det negativa då?
Ganska kraftig kromatisk abberation utåt kanterna, men antagligen inte värre än andra ultrazoom-kameror.
Den kan ibland luras med fokus vid svåra motiv, och indikera focus-lock fast den inte har hittat fokus.
Den har även att litet skrammelljud för sig som kommer från orienteringssensorn, och dess skramlande kan fastna på filmerna.
Supermacroläget är väldigt dåligt, i stort sett oanvändbart. För att få en hyfsat nära macrobild måste man vara ca 1cm ifrån motivet med den stora linsen, vilket gör att allt ljus skyms och dessutom får man extrem barrel distortion som kröker hela bilden. Köp till en högkvalitativ akromatisk närbildslins omedelbart.
Blixten i manuellt läge har bara tre steg, med stora hopp emellan. Av och Tv har väldigt många steg dock vilket är bra.
Sedan är MF infinity tyvär inte riktigt infinity, så tex stjärnhimlen går ej att fota med MF om man inte har månen uppe och kan låsa fokus på den.

Trots dessa negativa sidor är kameran fruktansvärt rolig att använda, ett sant nöje. Har aldrig varit så kul att fota tidigare (kommer från en Olympus C-765 samt en IXUS 30).

Liknande produkter: Panasonics brusande utsmetande kameror, samt Sonys som saknar swivel display, så det var inte mycket snack.

Kundtjänst: Hade en lysande vit pixel centralt på bilderna på mitt första ex, men fick efter lite sura miner byta direkt till en ny och den är ok.

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 3890
Robin Gyllander Larsson
2007-03-23 RG

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb zoom Snabb uppstart bra ergonomi Vridbar skärm Fin bildkvalitet när man filmar
MINUS: Att man inte kan hålla i objektivet när man använder blixt för då skymmer handen blixten. Kromatisk abberation. Liten skärm :´(

Jag tycker att det är en väldigt rolig kamera med många funktioner.
En sak som är väldigt rolig är att man ka ta kort under inspelningar.
Den ligger väldigt bra i handen nästan som en liten systemare.
Jag tycker att den ligger bra i handen även fast jag har storlek 11 i handskar.

Köpt hos: Scandinavian Photo
2007-02-12 Göran Nordstedt

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: vinklingsbar skärm, bildstabilisator
MINUS: plastig känsla

Köpte kameran utan att ha sett den på riktigt, vilket var dumt då jag tycker den känns plastig och är för liten för mina händer, dock tar den otroligt fina bilder.

Köpt hos: Webhallen.com

Pris: 3900
Ida Grünwald
2007-02-07 Ida-G

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Vinkelbara displayen, lätta menyn, batterilivslängden, 12x zoomen och macron
MINUS: Bruset! Videoinspelningar tar upp för mycket plats för fort. Blixten är för stark, och för svag om man sänker den.

Jag hade förväntat mig mer av kameran. För det är för mycket brus på låga ISOtal och det har förstört många (som skulle kunnat vara bättre) bra bilder. Macron är faktiskt jättebra, för man kan ju komma så himla nära.
Sen tycker jag att fokusen är bra, eftersom den blinkar till i grönt om man har rätt fokus och den blinkar till i oranget om det är fel. Videofunktionen är bra, fast den tar upp för mycket plats för fort, för jag kunde spela in en halvtimme på 1 GB med den sämsta videokvaliten ochpå den bästa videokvaliten gick det att spela in 10-15 minuter på 1 GB. Så om man vill spela in mycket på den här kameran så ska man köpa ett minneskort med vääldigt mycket plats på.

Jag tycker att kameran är jättebra verkligen, men ändå, om jag hade vetat att den skulle vara så som den är så skulle jag nog ha köpt en digital systemkamera, kanske EOs 400d eller något. För då skulle kanske bruset inte vara ett för stort problem, eller skaket.

Men jag ska pröva kameran lite meer i sommar och då tror jag att bildkvaliten kommer bli mycket bättre än vad den är nu eftersom ljuset kommer vara starkare då.

Köpt hos: Pixmania

Pris: 3890
Karl Gaffron
2007-01-09 Honda

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Smidig, snabb start,många inställningsmöjligheter, bra bildkvalité
MINUS: Blixten, och att det inte finns någon blixtsko.har du dessutom som jag monterat en converter för motljusskydd så får du blixt-skugga

Kameran kompleterar väl min 400D i vissa sittuationer är den faktiskt smidigare, därför får den alltid vara med, vid svagt ljus överträffar den 400-an på full zom i skärpa
jag gemför då med canons 70-300 4,5 IS USM.
Den kameran sålde canon för billigt.

Kundtjänst: Hegertorns mycket bra

Köpt hos: Hegethorns Foto AB

Pris: 4600
Andreas Bergvall
2006-12-25 Aneber

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: vikdisplay, bra sökare, snabb och tyst 12X zoom, snabb uppstart, bildstabilisator, film med stereoljud, bra macro, visat sig vara stötålig, lång batteritid och AA batteri, manuella möjligheterna,
MINUS: stativgänga i plast, behöver adapter för att hänga på filter, iso 800 är oanvändbar, filmerna tar enormt stor plats; drygt 100Mb / minut, gillar inte systemet för manuell fokus, kommer ofta oavsiktligen åt knappen för att ändra bildupplösning, bara F8,0 , snålt tilltagen vidd för slutartiden, många funktioner går inte att kombinera tex färgaccent och manuell slutartid och bländaröppning, intervalltimern kan bara ställas in för max 1kort / minut, allt utom macrofotoinställningarna sparas på programratten i läget "C", ingen RAW, upplever bilderna som suddiga med minsta bländaren(F8,0) trots stativ

ville ha en digital spegelreflexkamera men samtidigt kunna filma med stereljud, så lösningen blev Canon powershot S3 IS.

har efter 8månader tagit drygt 2600 bilder och är väldigt nöjd. kameran är mer stryktålig än vad jag trodde och har aldrig krånglat.
ligger bra i handen och känns smidig.
vikbara LCD displayen är ounbärlig vid macrofoto och används flitigt trots att jag föredrar sökaren.
dock väldigt bökigt att ställa in fokus manuellt då man måste trycka in en knapp vid sidan av objektivet samtidigt som man pilar upp eller ner med manöverknappen på baksidan av kameran. ett plus vid manuell fokus är att det kommer en förstorad ruta så man lättare ser hur bra fokuserat objektet är.

gedigen kamera som ger mer än vad man betalat för, men nästa gång blir det en spegelreflex..

Liknande produkter: på många superzoomar men i princip alla andra saknade stereoljud..

Köpt hos: lokal Expert-butik

Pris: 5200
2006-12-21 Applet

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Zoomen, macroläget, manuella möjligheterna
MINUS: Nada!

Har nu ägt kameran i ett halvår och har tagit ca. 3000bilder varav många riktigt bra. Inga problem hittils... Rekommenderas verkligen!

Kundtjänst: Snabb leverand

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 4200
sebastian eriksson
2006-12-06 reelbigfish

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: zoomen, många funktioner, bildkvalitén, kvalitékänsla
MINUS: hm.. kommer inte på något

sjukt nöjd medmin nya kamera!

Liknande produkter: cybershot H-2 och H-5

Kundtjänst: snabb leverans

Köpt hos:

Pris: 3990
2006-11-20 Bolognist

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 2
PLUS: -bra bildkvalitet(hyffsad i alla fall...) -enkel o lätt att använda -för sin klass har den många manuella inställningsmöjligheter...ungefär allt...
MINUS: -dålig kvaltitet och hållbarhet mm.

okej.....min första kommentar. köp en billig digital systemkamera istället....jag fick samma råd och tog det inte. därför sitter jag nu här med en igital systemkamera den här...:P....

den e bra... mycket lätthanterlig...dock så är hällbarheten rätt kass...ögonmusslan eller vad det heter trillade av efter en vecka ungefär... och kameran är nu efter mindre än ett halvår till salu och inne på reparation hoos canon för att sensorn börjat dra åt fanders och att objektivet funkar ungefär 50 % av gångerna man sätter på den(jag har inte behandlat den dåligt...)...

Kundtjänst: bra.

Köpt hos: japan photo göteborg

Pris: 5000
Ellinor Ljung
2006-11-06 Slump

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5
PLUS: Väldigt hållbar. Jätte bra bild. Och bra skärpor.
MINUS: Batteriet (måste ganska snabbt igen laddas)..

En bra kamera som fotar bra. Har bra fokussystem, bra 'skärpor'. Billig - men väldigt bra.

Pris: 3790
Peter Toth
2006-11-04 Macro-Fotografen

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Super lätt att använda när man vet vad knapparna gör.
MINUS: Så här långt har jag inga hittat.

Har ägt kameran i en vecka nu och är super nöjd.
Lite mycket knappar men det kommer man över.

Liknande produkter: Kollade på fijifilms s6500 serien men den var inte lika snäll på närgränsen.

Kundtjänst: Vet ej.

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 3500
Hans Borkowski
2006-10-19 windstar

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Lätta logiska menyer!
MINUS:

Fantastis zoom! IS image stabilazation bildstabilitatorn fungerar riktigt bra!
Även vid max zoom 12 x blir resultatet skarpt, även vid dåliga ljusförhållanden, först när man lär sej de manuella programmen växer kameran till nästan system kvalitet!

Liknande produkter: Fuji, minolta

Kundtjänst: beroende på fotoaffär! bra servce där jag handlade!

Köpt hos: fotoquik

Pris: 4500
Ingemar Eriksson
2006-09-30 Pixelmania

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Naturliga färger, utvikbar LCD skärm, fungerande bildstabilisering och tyst zoom
MINUS: Ej RAW format, Brus vid högre ISO och svag belysning

Är nöjd med kameran efter att ha fotat en hel del sedan inköpet för några veckor sedan.

Både automatiska och manuella inställningar.

Den vridbara LCD skärmen är ju helt underbar och användbar vid fotografering i svåra vinklar.

Bildstabiliseringen är verkligen bra och behövs vid 12x-zoom.

Det är nog den bästa hybridkameran som även tar fina video klipp.

Önskar bara att den haft lika lite brus som Fuji 6500fd


Ju tyngre kamera desto mindre används den nog, så jämfört med systemkamera och flera objektiv för att komma upp i 432mm så är Canon S3 helt OK.

Summan är att det är en bra kamera.

Liknande produkter: Panazonic FZ30 & FZ7, Kodak P850, Sony DSC-H5, Fuji S 5600, Olympus SP 500

Köpt hos: TBH

Pris: 4180
Jonas Christensen
2006-08-31 Christensen

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Ofta bilder av bra kvalitet med bra färgåtergivning, allsidig, bra videoinsp.Manuella inställningar!
MINUS: Ingen distinkt känsla i vänsterknappen (på höger/vänster/upp/ner-knappen)!! (Tre (3) av fyra kameror led av denna defekt! Knapparna på baksidan sitter så (illa) till att man kan komma åt dom ofrivilligt, dom är liksom i vägen. Hm, jobbig storlek, inte liten och smidig men inte heller "stor" och go´ utan lite i gränslandet mitt i mellan.

Verkar vara en bra allround kamera om man vill slippa stora kameran med (oftast) 2 st objektiv att bära runt på.
Har inte hunnit pilla så mycket på den, men till helgen ska det fotas mycket så då kommer det väl fram ett och annat.

Kundtjänst: segt segt i butiken. inte alls många kunder men tog ju bara så lång tid. Dåligt första (och även andra å tredje gången jag var där) intryck.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 4595
Marcus Olofsson
2006-08-29 carlton77

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Utmärkt bildkvalitet och en otroligt batterisnål.
MINUS:

En kamera för er som vill ta vackra landskapsbilder till närgående macro. Utmärkt bildkvalitet och en otroligt batterisnål.

Kundtjänst: Otroligt snabb leverans.

Köpt hos: Zebramedia

Pris: 4300
Matts Rydén
2006-08-26 lavadusch

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Lätthanterlig, lång batterilängd, bra kvalitet på bilderna...även på lång zoom.
MINUS: Brus vid högt iso...och jag har svårt att hitta den optimala skärpan (kanske du lyckas bättre)

Har testfotota den här kameran ett tag nu innan jag ville skriva recentionen.

Bildkvalitet: Härliga färger men jag har svårt att hitta den optimala skärpan, för mycket brus vid högt iso.....betyg 4,

Batteri: Plåtar och plåtar men batterierna tycks aldrig ta slut.....betyg 5.

Allmän hantering: Många inställningsmöjligheter och en bra meny...kameran känns gedigen och ligger bra i hand, ett x-tra plus för vridbar lcd-skärm.....betyg 5.

Slutsats: En bra kamera med många positiva egenskaper...men...nästa gång så blir det en systemare.

Liknande produkter: Panasonic DMC-FC7

Kundtjänst: Bra.!.!.!

Köpt hos: Pixmania.com

Pris: 5066
Bengt Falke
2006-08-11 falke

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Batteritid, greppet, snabbhet, fäste för konverters, utfällbar display.
MINUS: En del knappplaceringar, sökaren, ingen fjärrutlösare, täckringen för konverter. CA i längsta teleläget. Brus på 800 ISO.

Mycket bra batteritid. Jag har uppladdningsbara med 2500 mAh och har aldrig lyckats köra slut på dem trots flera intensiva fotoresor. Känns mycket skön i handel med de flesta kontroller på rätt ställen, dock har jag av misstag råkat ställa om jpg-kvalitet vid ett par tillfällen som gjort att jag sumpat en del annars strålande bilder på Vitnackad Svärta.

Den utfällbara displayen är ovärdelig vid macrofoto. Kameran är tydligen utrustad med samma processor som Canons spegelreflexkameror och det gör att den är blixtsnabb. Det är egentligen aldrig några väntetider.

Objektivet har en USM-motor vilket gör att det är ovanligt tyst för en kamera i den här klassen. Den låga ljudnivån (om man stänger av alla pip och beep) uppskattas eftersom jag huvudsakligen använder den för fågelfoto är det ibland en stor fördel då en vanlig spgelereflex slamrar allt för mycket.

Jag har skaffat en Raynox 2.2 telekonverter som jag använder tillsammans med Canons adpter. Detta ger en brännvidd på 946 mm utan den förlorade ljusstyrka som man får med en telekonverter monterad bakom ett objektiv på en spegelreflex. 946 mm med bländare 3,5....strålande! Men det har sitt pris i form av en del chromatisk aberation vid höga kontraster och sämre kantskärpa. För fågelfoto är detta oftast mindre problem.

Det går att ställa in en del lägen och spara dem. Jag har C-läget inställt för snabba bildserier, med bildstabilliseringen och zoomen anpassad för telekonvertern, spotmätning och ISO 400. Så snart jag sätter på konvertern slår jag om till C och allt är klart. Praktiskt!

Av någon anledning går det inte att spara alla inställningar i alla lägen. Jag har inte lyckats lista ut var, när och hur men är ändå relativt nöjd med detta.

ISO800 är inte särskilt användbart men 400 använder jag ganska ofta för att få lite snabbare tider. Jag hade gärna velat ha ett RAW-läge men jag misstänker att det hade varit allt för avslöjande beträffande den lilla sensorn.

Liknande produkter: Jag utvärderade alla andra superzoomar men hittade ingen annan med utfällbar display, bildstabillisering med läge för konverter, bra batteritid, UD-glas och USM-motor i objektivet.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 5000
Peter Wemmert
2006-08-11 PeterWem

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Batteritid, egna inställningar såsom bländare. Zoomen. Bildstabilisatorn. Går att kräma i med blixten ordentligt.
MINUS: Skulle vilja se att man kunde förlänga slutartiden. Iso 800 är värdelös.

En trevlig kamera för den som inte vill punga ut till en systemkamera, och som vill ta steget från kompaktkameran. Gillar att den har elektronisk sökare.

Kundtjänst: Denna gången gick det bra att beställa från Elgiganten. Annars rekommenderar jag er att köpa kameran från allt annat än därifrån.

Köpt hos: Elgiganten online

Pris: 4400
Patric Franksson
2006-07-27 jofawe

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Batteritiden, Manuella inställningar i massor, Super-Macrofunktionen, Bildstabilisatorn, kameragreppet.
MINUS: Saknar blixtsko och man måste köpa till filtergänga för 400kr för att kunna använda filer.

Har haft kameran i tre månader nu och är förälskad i den.
Knivskarpa Macrobilder (ner till 0cm närgräns), kanon bildstabilisering och batteritiden med 2500mAh laddningsbara batterier är enorm, har tagit över 500 bilder på en laddning.
Sen har den massor med manuella inställningsmöjligheter, vilket gör att man kan ta bilder i klass med de man tar med en systemkamera.
Sen att greppet på kameran är bland det skönaste på marknaden med kompakta SLR-liknande kameror.

Enda negativa är det där med att den saknar blixtsko och att man måste köpa till filtergänga..

Köpt hos: JME-Data

Pris: 4300
Leif Rosén
2006-06-22 hebbe

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Vridbar skärm, AA-batterier, manuella möjligheter. Snabb. Bildstabilisator.
MINUS: Inget blixtuttag. Specialadapter för att få på filter.

Startar snabbt, zoomar snabbt. Bra menyer och knappar när man vant sig. Manuella möjligheter plus en massa förinställda scenlägen. En bra bildstabilisering. Lite bildbehandling behövs. Bra video men stora filer om man fläskar på allt som går. Men det finns mellanlägen.
Så nära en systemkamera man kan komma. Bära på knappt 600 gram och alltid rätt optik påsatt till skillnad från kanske ett par kilo och alltid fel optik som dessutom har sämre ljusstyrka och kostar multum gör att jag gärna offrar RAW.
Behöver ett snabbt SD-kort, vilket ingick ett 1 gb i det pris jag gav.

Liknande produkter: Skulle bara ha en så´n här och har inte provat nå´n annan.

Köpt hos: FujiCenter

Pris: 5400
2006-05-20 Pelle Penna

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: En fullmatad kamera. Suverän bildstabiliserang. Fantastisk skärpa på bilderna.
MINUS: Sökaren kan upplevas som liten. Jag saknar också filtergänga på objektivet. Nu måste jag köpa till en adapter för 400:- för att kunna skruva på en sådan.

Det här är en kamera för dig som vill ha enkelhet i hanteringen. Bara ställ den på Auto och knäpp. Bilderna blir perfekta. Vill man sedan vara lite mer avancerad så fixar kameran även detta.
Supermacro ned till 0 cm funkar alldeles kanon, och även här jobbar bildstabiliseringen fantastikst och ger dig skarpa bilder även med handhållen kamera. Vanliga IKEA batterier stoppar för ca 400 bilder vid lite tuff fotografering med en hel del blixt.

Liknande produkter: Samsung 815 pro.

Köpt hos: Dustin

Pris: 4595
Johan Grönvall
2006-05-14 gakusei

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: 12x zoom med bildstabilisering, 6 MP, riktigt bra videoinspelning, vridbar LCD-skärm, snabb och tar bra bilder.
MINUS: Kan inte ta RAW-bilder, stativgängan är i plast, filmerna blir väldigt stora.

Jag har inte haft kameran speciellt länge, men än så länge är jag väldigt nöjd med den. Den känns proffsig och välbyggd och den tar bra bilder med lite brus, så länge man inte använder ISO 800.
Filmerna den producerar är väldigt bra, men de blir ganska stora vilket är lite synd eftersom minneskortet då snabbt tar slut. Många manuella inställningar kan göras med kameran så som att ställa in slutartid eller bländartid manuellt. Den har dessutom många olika scenlägen som kan vara användbara.
Den svarta färgen ger dessutom ett proffsigare intryck än den silvriga som den föregående modellen hade.

Liknande produkter: Canon Powershot S2 IS, Sony CyberShot DSC-H2, Sony CyberShot DSC-H5, Panasonic Lumix DMC-FZ30, Panasonic Lumix DMC-FZ7

Köpt hos: Webhallen.com

Pris: 4695
ANNONS