Annons

Canon PowerShot G7


Summering

Canons senaste i den fina G-serien
Optiskt bildstabilisering
Ny 6x zoomoptik 7,4-44,4 mm, f:2,8-4,8 (35-210 mm)
10 Mpixel upplösning
Digic III bildprocessor
2,5-tums högupplöst skärm ...

Läs mer


Betyg


(4.45/5)
(3.27/5)
(4.09/5)
(4.36/5)
(baserat på 22 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2011-12-03 cocuyo

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Kameran ger mycket skarpa och vältecknade bilder och har god ergonomi, med de flesta inställningarna lättåtkomliga. Möjligheten att ladda CHDK och spara RAW är värdefull, liksom Zebra mode live i CHDK för att se att man inte bränner högdagrar. Möjligheten att sätta på extra tillbehör är värdefull för mig, främst för närbilder.
MINUS: Det enda som jag har på minuskontot är att man inte kan ta ur minneskortet när kameran sitter på stativ. Det är ganska bökigt att behöva plocka av den från stativet för att lägga in bilder i datorn när man jobbar i ateljé.

Den har varit en trogen följeslagare i ungefär fem år vid det här laget, hängande i en liten väska vid bältet. Den är alltid med, vilket gör att det är kameran jag tar allra flest bilder med.
Torbjörn Lindberg
2011-01-05 Babyola

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: 1cm närgräns, lätt att ta med sig, går att ta bra bilder med
MINUS: Manuella inställningar svåråtkomliga, går inte skydda linsen men filter, blixten suger, ISO>200 oanvändbart

Bästa kompaktkameran jag har kommit i kontakt med. Funkat skitfint tills att jag dunkade linsen i en sten när jag försökte ta kort på en myra.

Svår att använda utan stativ i mörkare förhållanden. ISO 400 eller högre är oanvändbart och blixten mycket svår att få några ens hyfsade bilder med. Bildstabiliseringen funkar nog men inte på de lite längre slutartiderna.

Just denna modell i serien kan inte ta bilder i RAW-format. Vet inte om jag skulle använt det ändå kanske bra att veta.

Digitalzoomen är ju lite rolig att man kan dra på, men bildkvaliteten blir risig direkt så räkna inte med den. Håller mig alltid i det optiska området.

Liknande produkter: Var bara denna jag var intresserad av då vad det gällde kompakta digitala. Nu finns ju Nikons P7000 t ex.

Kundtjänst: Inte nyttjat.

Köpt hos: Kommer inte ihåg

Pris: 4500
Jonatan Hedberg
2010-03-13 toffeltora

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust, bra zoomomfång (5x optisk, 24x digital)
MINUS: Tung

Nyckelord: Kvalité!

Liknande produkter: Canon G9

Köpt hos: Beg
Carl Stenbratt
2008-01-18 Leonard91

Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Gedigen, kvalitet, fotokvalitet, närgräns
MINUS: AF, ej RAW, stor skillnad i ljust/mörkt i en bild, i princip oanvänd bar över ISO 400

Klart bästa kompakta digitalkameran som fanns ute på marknaden när jag köpte min för nästan precis 1 år sedan. Och nu är det ju G9 som gäller istället =)
Jag använder min G7 mest för att ta närbilder och vyer.

Väldigt bra kamera, som känns stabil och välbyggd. Den är ganska tung för att vara kompaktkamera, men det tycker jag bara är skönt att hålla i. Så ett plus för det från mig.
Den tar mycket fina bilder och har såklart de flesta inställningar du behöver. Dock saknar jag RAW formatet, som däremot finns i nya Canon PowerShot G9.
Autofokusen är det nåt knepigt med, jag tycker inte den fungerar bra och den manuella fokusen är bara jobbig att använda (oftast). Vet inte om det bara är jag som har problem med det, men min fungerar inte alltid bra.
När man fotar ljusa och mörka föremål i samma bild blir det mörka ännu mörkare eller det ljusa ännu ljusare, vilket jag ofta stör mig på.
Batteritiden kunde vart bättre och det kan vara mycket störande att man inte ser hur mycket det är kvar på batteriet, förän några bilder innan det är helt slut.
Priset är okej, kanske lite högt, men man får vad man betalar för. Småsakerna är inget större att klaga på, men vi får hoppas att G9 är lite bättre!

Liknande produkter: Canon S3 IS

Kundtjänst: sådär, Elgiganten verkar inte ha brytt säg när man frågat efter någonting.

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 5500
2008-01-08

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Mycket bra närgräns, känns gedigen i handen, många inställnings möjligheter, bra skärm
MINUS: Dålig batteritid, dålig batteri indikator föränns 3 minuter innan batteriet tar slut, saknar raw

Känns mycket bra att hålla i då andra kameror kan verka plastaktiga, INTE denna. Mycket gediget byggd och lcd-skärmen är trevlig.

Dock så håller batteriet inte alltför länge och batteri-indikator saknas nästan helt (3 minuter innan batteriet lägger av visas en batteri symbol) vilket är pest och pina.

Har vid vissa tillfällen automatiskt stängt av då macro läget är aktivt och maximal zoom ställs in, anledning okänd men ingenting jag upplevt som störande.

Allt som allt en mycket bra kamera med viss tendens att ge brus vid vissa förhållanden (ISO 1600, skulle vara bättre att den inte skulle finnas med, för mycket brus), dock inget som stör i amatör användning men som gärna skulle kunna fixas då prislappen faktiskt ligger ganska högt.

Köpt hos: Inet Data

Pris: 5500
2007-11-08 Vespa

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 2 Hållbarhet: 4
Var inte så mycket betyg jag ville ge utan snarare lägga upp en fråga. Jag tycker jag får gryniga bilder med min G7:a. Speciellt när jag fotar i lite dåligt ljus inomhus. Jag som amatör kör på auto inställningar men har provat att mecka lite med inställningarna för att se om de blev bättre men inget tycker jag har hjälpt.
Mary Johansson
2007-08-26 Mooj

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Den har en mycket olika inställningar vilket är värt att pröva
MINUS: saknar batterielimenator

Jag har ägt G7 i ett halvår och är mycket nöjd med bildresultatet.
Jag prövar oftast 2:dra ridån på blixt med bra resultat.
När det är ljust ställer jag upp ljuset på LCD skärmen. I och för sig sknar jag RAW men hur lång tid är fördröjningen vid fotografitillfället. Bildsensorn är mindre på G9. Kommer det att betyda brus. Jag väntar nyfiket på den kommande testen. G7 har samma batteri som 400D.

Liknande produkter: Nikon 5100

Kundtjänst: -
Lars Nordström
2007-08-25 Lars Nordström

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Kvalitetskänsla. Snygg. Ergonomisk. Utmärkt bildupplösning.
MINUS: Saknar RAW-format. Lite brusig.

Den är så härlig den här kameran till känsla, "look", och handhavande att jag önskade jag kunde ge den ett toppklassbetyg. Dock saknas några viktiga aspekter. RAW-format som borde vara standard på den här typen av semiproffskamera. Den skulle annars funka ännu bättre som en backup eller minikamera för gatufoto även för ett proffs. Bruset är lite för stort redan på ISO 400. Bilderna ger inte heller ett lika realistiskt intryck (beroende av sämre dynamisk omfång etc) än en systemkamera.
En annan miss är avsaknaden av Adobe RGB.
Bortser vi från detta är den alldeles underbar. Kvalitet rakt igenom, bra ergonomi och rätt bra bildkvalitet sett t ex till den goda bildupplösningen. Bildstabilisatorn är också klockren och gör att man ofta kan undvika högre ISO.

Nu är uppföljaren G9 på ingående så den rekommendéras hellre då den ska ha RAW-format.

G7 är jag trots allt nöjd med eftersom jag mest använder den som turistkamera. Den uppfyller lite av den gamla drömmen om en mätsökar-Leica.

Drömmen vore om det kunde komma en G-modell som har fullformatssensor, mer vidvinkel än 35 mm samt lite bättre sökare.

Köpt hos: FotoVideo

Pris: 4000
Per-Eric Stjerna
2007-07-23 pest

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: ISO-ratten och bra/logiska funktioner f ö, snabbstartad, gedigen
MINUS: Batteritiden borde vara bättre, batteriindikator saknas. Avsaknad av RAW-formatet, Lite mer vidvinkel vore ju dessutom kanon...

Levererar bra bilder som dock inte riktigt kan jämföras med vad min D80 kan ge. Har i stort sett allt som jag önskar av en kompaktkamera (mer vidvinkel vore ju mumma förstås...).

Har använt den i ca 4 mån nu och märker att jag tar med den allt oftare i stället för D80:an. Till viss del beroende på viss bekvämlighet förstås, men i "sociala" sammanhang etc räcker ju bildkvaliteten mer än väl. Vid mer "seriös" fotografering (sport, natur, konserter etc) kan den förstås inte konkurrera med systemkameran.

Som helhet den icke-systemkamera som jag varit mest nöjd med och som troligen kommer att få hänga med att bra tag framöver!

PS. Jag har ställt in kameran efter de anvisningar som Christian Nilsson i FOTO lämnade i ett nummer i våras. Det funkar för det mesta ypperligt!

Liknande produkter: Har följt alla nya produkter de senaste åren, G7:an känns som det bästa (billiga) komplementet till systemkamera för tillfället

Köpt hos: Privatperson (beg ca 5 mån)
Oscar Ekstrand
2007-07-21 Ecen

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: ISO-ratten är smidig, lättmanövrerad, bra bildkvalitet, många inställningsmöjligheter, stor och glasklar display, blixtsko.
MINUS: Ingen batteri-indikator, saknar RAW-format, ej möjlighet till fjärrutlösare.

Jag ville hitta en kamera som skulle tjänstgöra som "kameran innan den digitala systemkameran". Canon PowerShot G7 uppfyller detta krav med råge. Jag har i princip tillgång till alla funktioner som en digital systemkamera ger mig, dock självklart med vissa begränsningar. Kameran ger ett "maxat" intryck och erbjuder mängder med inställningsmöjligheter.

Konstruktionen känns gedigen och knapparna känns helt rätt utplacerade. ISO-ratten och inställnigsratten är kanon och väldigt lätthanterliga. Displayen är stor och oerhört klar. Dock är bilderna en hel del ljusare på displayen än vad de är när man laddar in de i datorn. I början lurades jag av detta, och det är viktigt att hålla ett öga på histogrammet när man är ute i fält.

Det som saknas är en batteri-indikator; plötsligt lyser en "low battery"-ikon, och sekunden senare är kameran död... Jag saknar också RAW-formatet som hade varit trevligt, samt möjlighet till fjärrutlösare. Det finns objektiv- och filter adaptrar som kan tänkas vara intressanta. Hur kvaliteten på dessa är ska jag låta vara osagd, men möjligheten finns i alla fall. För övrigt tycker jag att kameran också är fruktansvärt snygg!

Har haft kameran i ungefär en månad, och det tar inte lång tid att lära känna den. Bildresultatet är jag väldigt nöjd med hittills, och det finns egentligen ingenting att anmärka på här, förutom bruset vid de högre ISO-talen, men det får man väl nästan räkna med på en digital kompaktkamera. Jag tycker att de 10 megapixlarna sköter sitt jobb alldeles utmärkt. Har dock inte gjort några större utskrifter, men med bilderna i helskärmsläge på min 19" skärm är skärpan fortfarande mycket skarp.

Detta är en kamera som jag tror jag kommer växa med tills jag är mogen för en ordentlig digital systemkamera. Tills dess klarar jag mig alldeles utmärkt med min nya G7:a.

Liknande produkter: Canon PowerShot S3 IS

Kundtjänst: Ingen erfarenhet. Fick för övrigt kameran i födelsedagspresent.
2007-07-08 ClaesK

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Välbyggd,Blixtsko,Bildkvalité,Bildstabilisator, 6ggr zoom
MINUS: Saknar grepp, saknar Raw, Dålig bruksanvisning

Jag köpte kameran som ett komplement till min systemkamera, då man inte vill släpa på den alltid. Bildkvalitén är bra men att Canon går upp på 1600 eller i värsta fall till 3200 på ISO skalan tycker jag är tråkigt. Tidigare upplevde jag det som att Canon höll sig på mattan i ISO racet men nu har man alltså vikit för detta och att dra på över 800 är lika med rejält med brus.
Kameran är väldigt lätt att hantera med enkla kontroller och även en speciell ratt för att justera just ISO med (klokt). Det finns även ett hjul att bläddra i menyerna med och detta underlättar helt klart. När det gäller menyerna så har man hållit fast vid utseendet på dessa så den som tidigare använt Canons kameror känner igen sig enkelt. Kameran har alla inställningar man kan tänka sig samt ett antal motivprogram för den som vill använda dessa.
Vill du ansluta en extern blixt går det bra via blixtskon.
Kamerans minus tycker jag är att den kan vara svår att hålla i. Canon har tagit bort greppet man tidigare haft på höger sida och den känns lite fjuttigt som den är att hålla i nu. En annan sak är bilderna som förvisso blir bra men skulle kunna bli bättre om objektivet svarat lite bättre mot kamerans 10 mp sensor än vad det gör. Så till bruksamvisningen, varför har man snålat på denna? För mig känns det helt fel att Canon när man tillverkar en kamera som ändå får anses rikta sig till entusiaster inte skickar med en TRYCKT bruksanvisning. Utan bara en urkass snabbguide och sedan "avancerad hanbok" på cd som pdf.

Hur som helst så tycker jag det är en prisvärd kamera, ett alternativ när man inte vill släpa på en systemkamera ex.på semestern och alla i familjen kan hantera den.

Varför köpte jag en Canon och inte en Nikon när jag har en Nikon system? Jo innan jag köpte min Nikon har jag alltid kört på Canon även analogt så jag känner mig mer hemma med den. Så enkelt är det.

Liknande produkter: Nikon P5000

Kundtjänst: Ingen erfarenhet

Köpt hos: JapanPhoto

Pris: 4400
Hans Pahlen
2007-05-04 hanspahlen

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildkvalité och gedigen byggkvalité. Lång zoom.
MINUS: Ingen batterikoll, inget raw-format.

Köpte min G7 att använda som ett komplement till DSLR, som är tung att släpa på i många fall. Bildkvalitén är mycket bra, och detta gäller också i de längsta telelägena.
Som andra redan sagt, så skulle G7:an vara en helt perfekt kamera om den stödde RAW och kunde visa batterinivån. Å andra sidan så nöjer jag mig med JPEG för denna typ av fotografering (resor, promenader, familjebilder, snapshots, gatufotografering), och har köpt ett reservbatteri att ha i fickan.
G7:an är lätt att bära, ibland på axeln eller runt halsen, ibland i en jack- eller kavajficka. Autofocus är långsammare jämfört med en DSLR, men å andra sidan är ansiktsigenkänning och bildstabilisator plusegenskaper jämfört med min DSLR. Kameran känns ändå tillräcklig snabb, och man kan fotografera genom sökaren (som visar 80%) eller skjuta från höften utan man upplever att man får vänta på kameran. Vill man ta längre tid på sig och komponera bilden genom att titta på displayen, så visar en grön markör när fokuseringen är klar.

Eftersom jag är Nikonanvändare sedan många år, så tycker jag att Nikons supportsite på nätet ligger ljusår framför Canons. Canon skickar med en CD med bildprogram som kraschar på Vistax64, och ingen som helst info finns om ev problem eller patchar. Men det fungerar som det ska på XP och Vistax32, och man kan använda andra program för att hantera JPEG.

Liknande produkter: Funderade på Nikon Coolpix P5000, men läste på Nikonians att bildstabilisatorn surrar och låter även när den inte används. Därför blev det Canon G7.

Kundtjänst: Canon borde lära av Nikon, som har en förträfflig supportsite, där man lätt får svar på frågor och får snabba svar av tekniker. Inget fel på kameran, men det finns inte mycket support på programmen som skickas med.

Köpt hos: Scandinavian Photo
Roger Nilsson
2007-04-13 Roger Nilsson

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildkvaliteten,byggkvaliteten,bildstabilisatorn,närgränsen på 1cm
MINUS: Zoomen kunde kanske varit lite snabbare...och längre.

Jag är väldigt nöjd med min G7:a!Man får visserligen inget gratis av den,man måste jobba lite för bilderna.Ställer man in allt på auto blir det helt ok,men då får man inte det där lilla extra. Bildstabilisatorn är guld värd,och har räddat många bilder.10 megapixel gör att man kan beskära hårt utan att kvaliteten blir nämnvärt lidande.Formatet på kameran är perfekt för mig.Den går lätt ner i "napoleon-fickan" på jackan,men känns ändå stabil och gedigen att hålla i.Den är alltid med!
Jag velade i ett halvår innan jag bestämde mig för denna,och kan konstatera att jag valde helt rätt!
Avsaknaden av RAW stör mig inte ett dugg!

Liknande produkter: Canon Powershot S3 IS

Köpt hos: Inet Data

Pris: 4700
Lennart Karlsson
2007-04-04 LennartELK

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Knivskarpa bilder, lätthanterlig och kul
MINUS: Något för stor kanske

Det är en mycket bra kamera som i många stycken är bättre än min "gamla" 350D. Den är på gränsen att ha i fickan men det går bra och då är det en bra kompis på resor där man inte orkar dra med all utrustning. Har just köpt ett undervattenshus som jag inte riktigt lärt mig hantera än (glömde att det fanns en funktion för undervattensfoto. När jag kom på det tog batteriet slut...ja...ja. Skall försöka snart igen fick iaf 2 bilder som vare kul på barn under vatten. Huset var lätt att hantera och alla funktioner går att använda.

Köpt hos: Kamera&Bild

Pris: 4500
claes jonsson
2007-01-25 cyan

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra byggkvalité dock inte kassaskåpskänsla. Ansiktsdetekteringen var en positiv egenskap, Bra skärm Bra bildkvalité vid iso 80 dock inte att jämföra med systemkameraklass.
MINUS: Iso 1600tt skämt iso 800 knappt användart 400 ej att rekommendera, 200 är nog max jag kommer att använda. Iso 80-100 bra kvalité. Mitt omdöme är en klar besvikelse alltför högt brus vid högre iso-tal än 100. Jag tror att dagens teknik ännu inte är tillräckligt bra för att kasta in 10 mp i en så liten sensor.

Svårt att sätta betyg. Det mesta är positivt men det är ju bildresultatet som räknas mest. När resultatet är så dåligt från Iso 200-1600 så blir den inte att rekommendera.
Kanske har jag för stora krav då jag annars använder systemkamera.

Liknande produkter: Trodde denna skulle vara en klassiker. Inga andra var påtänkta.
Svante Hall
2007-01-22 Jalong

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 2
PLUS: Handhavande. Skärmen.
MINUS: Brus på höga ISO. Saknar RAW. Bedrägligt stötkänslig.

Jag trivs utmärkt med denna kamera som jag använder för snapshots och som komplement till min EOS 350D (system). Handhavandet är suveränt. Kan snabbt göra alla inställningar jag vill; ISO, exp. kompensation, vitbalans, MF, macro, mätmetod för exponering m.m. Stort plus för den speciella ISO-ratten. Skärmen upplever jag grymt bra och kan fota ur i princip vilken vinkel som helst utan extra fippel. Kan även göra alla inställningar med handskar på utan större besvär, vilket är mer än vad jag kan säga om min 350D.

Det jag ogillar med den är FÖRSTÅS det höga bruset. ISO 1600 är helt oanvändbart och ISO 800 kan till nöds användas för bilder i skärmstorlek och med kraftig brusreducering. I viss mån kompenseras detta av en bra bildstabilisator, men kameran KUNDE ha varit så mycket mer. Trots detta fann jag den passa mig och mina behov bättre än någon annan modell. Funderade starkt på Canon A710 IS, men den klart bättre skärmen på G7:an fällde avgörandet. Även Panasonics LX2 lockade med sitt lilla format i kombination med RAW, men trots allt har jag ju redan tillgång till RAW på min system.

16/5: Jag sänker hållbarhetsbetyget två snäpp. Gick med kameran i fickan och tydligen fick den en smäll utan att jag märkte det. Karossen öppnades mellan två fogar och två dammfläckar kom in och lade sig på sensorn. Försökte lämna in den till Canon för rengöring, men de förklarade att det inte var möjligt utan att byta ut hela optiken i kameran till en kostnad av halva nypriset, eftersom allt satt så tajt. Helt galet! Kunde inte drömma om att en till synes så robust kamera faktiskt var så överkänslig för en stöt på fel ställe.Borde förstås satt en tejplapp över skadan med en gång.
Denna avighet är i och för sig säkert inte unikt för denna konstruktion, men jag hade faktiskt en S45 innan som "sprack upp" betydligt mer utan att damm kom in på sensorn.

Liknande produkter: Panasonic LX2, Canon A710 IS

Köpt hos: Scandinavian Photo
Erik Johansen
2007-01-22 raderadmedlem

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 2 Hållbarhet: 4
PLUS: Välbyggd, fin LCD, god optik.
MINUS: Uselt dynamisk umfång. Brus på ISO => 800. Shutterlag, tväksam AF. Lite kamera för mycket pengar.

2007-01-22 Recension uppgiven! Ägaren oxå uppgiven!
En fin liten kamera som borde hatt alla möjligheter till att bli en "klassiker"
Tyvärr, Canon har missat grovt här.

Jag byter "upp mej" till en G6:a!
Jonas Persson
2007-01-11 forstheim

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Välbyggd, hög bildkvalitet, manuella inställningar, IS, fin LCD, blixtsko
MINUS: Tar inte bilder i RAW, ingen symbol för kvarvarande batteritid

Det här är en kamera som jag i alla fall inte kan annat än tycka väldigt mycket om. Trots att den inte på något vis är helt perfekt ska sägas.

Kameran har en läcker design som ger intryck av en äldre mätsökarkamera, och det får i alla mig att bli inspirerad att vilja fotografera mera. Byggkvaliteten kan man inte klaga på och LCD:n är en mycket trevlig bekantskap. Bygget är en klar femma, men hållbarheten (som jag tolkar som något annat än byggkvalitet) gav jag endast betyget "bra". Anledningen är att jag har en känsla av att kameran trots allt kan vara känslig för tex en stöt på det utfällda objektivet. Men som sagt, byggkvaliteten är ändå på topp!

Kameran är hyfsat snabb, åtminstone så pass snabb att man inte direkt retar sig på några större fördröjningar eller så. Jag har å andra sidan inte så många andra digitalkompakter att jämföra med eftersom det här är min första. Och att jämföra den med EOS 1V som jag är van vid är inte riktigt rättvist tycker jag..

Bilderna håller överlag god kvalitet, framför allt är det färgerna som jag tycker är på topp. Efter att ha plockat in bilderna i datorn behöver man inte justera speciellt mycket. Nivåer, storleksförändring och en aning oskarp mask så är man på banan!

Jag testade att skriva ut några bilder på min nya Canon Selphy 720 sublimeringsskrivare i går. Resultatet blir riktigt bra även om man skriver ut direkt från kameran och med grundinställningarna. Visserligen bara 10x15 kopior, men ändå. Vad gäller bruset (vid granskning på datorn i 100%) tycker jag att vid ISO 80 och 100 är det helt okej, vid ISO 200 är det heller inga problem även om det syns lite mer här. Vid ISO 400 tycker jag det börjar bli lite väl tydligt, men är fortfarande användbart. Högre ISO skulle jag själv inte använda om det inte absolut var tvunget. Jag har ännu inte hunnit skriva ut kopior i större format, typ A3.

Det ska sägas att med defaultinställningarna riskerar man att bränna ut högdagrarna. Som tur är går det att via "custom colours" justera sådant som bla skärpa, kontrast och färgmättnad. Spontant känns defaultinställningarna "skärpa" och "färgmättnad" lagom, medan det nog är klokt att ställa ned "kontrast" ett eller två snäpp.

Det finns som ni förstår en del fläckar på denna sol. Förutom småsaker som jag har skrivit om ovan finns det några till: att inte kunna ta bilder i raw-format är en sak. Att den saknar batterisymbol och att man inte har möjlighet att ansluta trådutlösare är två andra saker. Om man inte måste fånga ett precist ögonblick så fungerar det fint även med enbart självutlösaren. Detta är alltså saker som jag personligen kan klara mig utan, men som kanske är avgörande för andra. Sökaren är inte någon höjdare heller egentligen då den enbart visar runt 80-85% och är något förskjuten. Dessutom ser man en del av objektivet i nederkant av sökaren i vidvinkelläget. Men vad kan man förvänta sig av en sökare i kompaktklassen egentligen? Tycker inte det är något att hänga upp sig på trots allt, även om det hade varit skönt vid frihandsfotografering att kunna använda en bättre optisk sökare i stället för LCD:n. Men som för många andra blir det LCD:n som används för att komponera bilderna med. Denna visar som tur är 100% av bilden, vilket jag uppskattar mycket.

Med tanke på alla negativa saker jag har skrivit ovan kan man tro att jag totalsågar den här kameran. Men så är det inte ändå. För totalt sätt är jag mycket nöjd med G7:an och känner att den kan bli en fin följeslagare vart man än går. Lagom stor för att man ska kunna hålla den någorlunda bekvämt, men samtidigt så pass liten att man gärna släpar med den överallt. I princip känner jag att jag skulle kunna utelämna det mesta av den negativa kritik jag har nämnt i den här recensionen och i stället ösa superlativ över kameran. För det är trots allt den känslan hos mig som dominerar när jag hanterar kameran och ser bilderna G7:an lämnar efter sig.

Är det en snap-shot kamera du är ute efter kanske du bör se dig om efter en annan digitalkompakt. Men är du beredd att "jobba lite för bilderna" och vet vad du håller på med är det troligt att det här är kameran för dig.

Vill slutligen tillägga att det finns en mycket fin väska för just G7:an som heter SCDC-50. Denna påminner mycket om dem väskor som finns till tex Canon Canonet QL17 och liknande. Dock är denna väska i ett mjukt material och finns tyvärr ännu inte att få tag på på den svenska marknaden. Efter ett tips fick jag dock reda på att det finns en annan väska som heter DCC-600, vilken också är specialdesignad för G7:an. Denna säljs däremot i svenska butiker!

Köpt hos: Mattssons i Lund

Pris: 5500
2007-01-03 kameraroffe

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Mycket manuelle inställningar
MINUS: Dålig vidvinkel ingen RAW funktion

Ett superbt mellanting mell en system/compactkamera
tung och rejäl inget plastaktigt här inte.

Liknande produkter: Nix

Kundtjänst: Bra

Köpt hos: Rosenbergs
2007-01-03 eljenmyr

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildkvalitet, byggkvalitet, "känsla", blixtfäste, sökare, funktioner.
MINUS: Kraftigt brus vid 800ASA och oanvändbart kraftigt vid 1600ASA.

Köpte kameran tidigt och har haft den ett par månader nu.
På många sätt en underbar kompakt om än lite stor och tung.
Men storleken och tyngden är dock värt allt den här kameran har i byggkvalitet, "känsla" och bildkvalitet.
Jag älskar rattarna och känslan av en gammal hederlig "riktig" kamera. Den erbjuder mängder med användbara inställningar som kan ta en tid att lära sig men det är värd att sätta sig in.
När man kan grejerna och upptäcker att man kan ändra en hel drös personliga inställningar genom att vrida ett klick på en ratt då blir man lätt salig.
För den som vill ha känslan hos en systemkamera i ett kompakt format är detta det rätta valet.

Liknande produkter: Nikons systemkameror och Fujifilms kompakter

Köpt hos: Kameradoktorn
Anders Lundkvist
2006-12-02 Anders-l
Har just köpt kameran och bara testat litegran. Känns bra i handen med en tyngd som jag gillar.
De bilder jag tagit ser bra ut.
Återkommer med mer när jag provat den ett tag.

Köpt hos: YFO
2006-11-10 saab
Har precis hämtat den och håller på att ladda batteriet. Jag är den andra som lagt till den i sin kameraväska här på FS. Bestämde mig efter att jag läst att Michael Reichmann på siten The Luminous Landscape köpt en (läs här: http://luminous-landscape.com/reviews/cameras/Canon-G7.shtml#post). Känns mycket välbyggd och rejäl. Jag återkommer så snart jag plåtat lite med den.

Köpt hos: Cyberphoto
Curt Leidig
2006-11-09 Curt L

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Byggkvalitet, handhavande & reglage, IS, bildkvaliteten, blixtegenskaper med extern blixt.
MINUS: Saknar RAW, batterilivslängd kunde vara bättre.

Lite svårt först att bestämma mig om detta är fågel eller fisk. Ett flertal positiva egenskaper men också några plumpar i protokollet. Gillar byggkvalitet, handhavande, IS och bildfilerna, saknar RAW och utfällbar skärm. Efter en veckas användande har jag bestämt mig för jag gillar bygget, och kan leva med nackdelarna. Troligtvis bästa kompakten på marknaden just nu.

Köpt hos: Netonet

Pris: 4490
ANNONS