Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Canon Batterigrepp BG-E2


Summering

Batterigrepp enbart för Canon EOS 20D. Tillsats BGM-E2 kan användas tillsammans med 6st AA-batterier som en nödlösning, om man inte har laddat sina BP-511A.



Betyg


(3.46/5)
(baserat på 39 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Stefan Andersson
2010-07-18 Mr Davidson
PLUS: Funkar
MINUS: Stabilitet vid stativmontering

Funkar. Men, vid tagning där skärpa är viktigt, sätt inte stativet i batterigreppet, utan försök använd stativfäste på gluggen. Inte tillräckligt stabilt för superskärpa.

Köpt hos: Privat
Mats Blixt
2007-06-01 Mr Flash
PLUS: Supernajce batteritid. Skönt grepp, för mig i alla fall. Men storleken på fingrar/händer varierar ju :)
MINUS: Något plastig. Med tyngre gluggar kan den tendera att skruva av sig själv.

Värt att köpa nästan bara för vertikalgreppet och att min 20D känns mycket lättare att hantera, speciellt med tyngre gluggar. Men batteri tiden är också mycket trevlig. Har dock inte provat att köra med AA-batterier, men helt klart användbart. Har inte haft några problem med att den skruvar loss sig själv, förutom när jag använde en tyngre glugg, då det hela kändes lite glappigt. Hade gärna fått vara lite stabilare byggd, alternativ ha ett billigare pris. Men är över lag nöjd med produkten. Har inte haft några problem med glappande batterilucka.

Pris: 1500
2007-03-14 Martin Karlsson
PLUS: Lättanvänt, få knappar, dubbla batterier, knappositioneringen
MINUS:

Jag är jättenöjd med mitt vertikalgrepp. Det ger huset karaktär och det är superskönt att använda, speiellt handhållet, det är så smidigt. Dubbla batterier ökar på den redan oslagbara batterilängden. Många anser att den är plastig och det verkar vara den generella tanken om Canon att de gör plastiga saker, men vet inte om jag stämmer in där. Jag gillar grejerna och tycker det fungerar jättebra!!!

Kundtjänst: Kanonbra service, prata med Åsa, om du behöver hjälp.

Köpt hos: Hegethorns Foto AB

Pris: 1595
Magnus Widenstål
2006-12-14 Magnus Widenstål
PLUS: Kapaciteten, greppet, balansen med L objektiv.
MINUS: Blastigt, blir ostabilt på stativ.

Något plastig och vek platta för stativfäste. Annars ovärderlig. Skulle ingå. skönt grepp, ger bra balans på min 20D till tyngre L optik. Baterikapaciteten är så stor att man glömmer ladda batterierna.

Köpt hos: Kameradoktorn
Niclas Dahlgren
2006-11-07 Niclas Dahlgren
PLUS: Gör att man inte "missar" kameran med sina dasslockshänder.
MINUS: något plastig

Inte så plastig som jag befarat, men plastig. Vertikalgrepp är för mig ett måste då jag "missar" kameran med lillfingret, känns mycket udda utan. Betterigreppet till 10D:n var mycket bättre.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 1595
Lars Levin
2006-09-01 Lan
PLUS: Stabilitet, bättre balans vs tunga objektiv, möjlighet att använda AA batterier. Möjlighet att ha kameran på standby längre, längre användartid överhuvudtaget.
MINUS: Släden för AA batterierna känns lite klen att ha separat i kameraväskan, batteriluckan är plastig och känns inte pålitlig. Ja, plus att det ökar totalvikten i väskan förstås.

Väldigt skön stabilitet man uppnår med greppet monterat, den extra tyngden balanserar tyngre linser och ger en bättre känsla när man trycker av. Monterat med handlovsrem (extra tillbehör E1) så håller man kameran bättre, torde vinna ett steg i slutarhastighet & skärpa här.

Mycket nöjd.

Liknande produkter: Inga.

Kundtjänst: Inga i detta fallet men Cyberphoto verkar mycket kunniga och bra.

Köpt hos: Cyberphoto
Daniel Pettersson
2006-08-30 Daniel Pettersson
PLUS: Ergonomi, batteritiden, extra knappar.
MINUS: Batteriluckan känns inte 100%, knakar och glappar. Knappen sitter risigt till för att öppna luckan.

Ett bra tillbehör som gör min 30D skönare att hålla, speciellt med mindre gluggar.
Gillar även den extra avtrycken.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 1600
Markus Broberg
2006-07-09 twinner
kalasbra.
Niklas Adamson
2006-05-25 Nerevarine
PLUS: Greppet, speciellt vanliga, möjlighet till handlovsrem samt längre batteritid.
MINUS: Inget.

Gör min 30D helt underbar att hålla. Speciellt med handlovsremen på.

De som säger att denna är plastig har inte testat greppet till 300D. DET var plastigt och kändes rätt taskigt...knakade i plasten, luckan glappade osv. Det här greppet är rätt skönt att hålla i vertikal-läge, men viktigast ger det ett mycket bra vanligt grepp. Plasten knakar inte, den känns rätt robust, och luckan glappar inte.

Jag tycker detta greppet är mycket bra, även byggkvalitén...så jag kanske fått ett bra ex?
Milan Bogicevic
2006-04-27 milansfoto
PLUS: Batteritid, storlek, batterihållare för AA-batterier
MINUS: Bygg"kvalite", passform

Känner nästan för att sätta betyget "dålig" men är snäll och sätter Medelbra. Om jag jämför med greppet till 10D:n så är detta en liten plastleksak. Sitter inte heller lika bra som den till 10D.
Batteritiden är dock mycket bra, har utan problem kört en hockey och en fotbollsmatch efter varandra utan att byta batterier, detta trots att jag använder displayn en del.
Och även om passformen inte är så bra så känns kameran bättre att hålla i jämfört med om jag inte har greppet på.

Köpt hos: Kringlan Foto i Södertälje

Pris: 1200
Stefan Formgren
2006-01-27 trodox
PLUS: inget glapp alls och bra att du kan ha två vanliga BP-511A batteri , men även sätta dit vanliga AA batterin om du vill
MINUS: har itne märkt av nått än

då jag satte på greppet på min 20D så låg gameran grymt bra i handen...
och batteritiden tycker jag räcker hur länge som hellst
och inget glapp

Köpt hos: fyndbörsen på nätet
Andreas Hansson
2006-01-17 Hansson
PLUS: kameran blir större. avtryckare och reglage när man har kameran i högläge.
MINUS: Dålig konstruktion. känns billig men är det inte. klumpigt kantig

Ja det här är ju inte precis så bra som man skulle tycka att det var till en sån här kamera. Att inte Canon bara drar in dom och konstruerar en ny är ju en gåta. Den gamla till 10D tycker jag är betydligt skönare. många klagar på att den är dyr men jag tyckte att den kostade vad jag trodde att den skulle kosta. Men visst, den är inte gratis.

Köpt hos: Zebra Media

Pris: 1437
Eero Karhu
2005-12-07 Eeros
PLUS: Har inte hittat något positivt än.
MINUS: Allt

Oskön att hålla i, ergonomin är rent ut sagt usel. Svårt att välja fokuspunkt med batterigreppet påmonterat. Står väldigt ostadigt och vill tippa "på näsan" med objektiv större än 50/1.8. Dessutom vill den lossna efter ett tag, då vridaratten för fastlåsning av greppet tar emot kläder o dylikt och lossnar efter hand.

Köpt hos: Cyberphoto
Peter Engdahl
2005-11-06 enghell
PLUS: Gör 20D betydligt bättre att hålla i.Ger bättre batteritid och höjdavtryck.
MINUS: Lite dyrt kanske.

Alla bara klagar på det här batterigreppet och visst kunde det vara i magnesium,ha lite bättre ergonomi och visst kunde det vara gratis,men vad fan....
Det gör vad det ska och funkar bra.20D är alldeles för liten utan det här,speciellt om man har ett lite större objektiv på kameran.Det glappar inte heller och har man bara någorlunda känsla för vad man håller på med och inte har tummen mitt i handen så går det inte att dra sönder spännskruven heller.

Liknande produkter: Finns inga.

Köpt hos: B&H Photo i NYC.
Lars Gustafsson
2005-11-06 lagus
PLUS: Stadigare grepp. Dubbla batterier & höjdavtryckare.
MINUS: Plastigt & dyrt.

Mycket bättre känsla i min 20D med geppet på. Är dock inte lika greppvänligt som BG-ED3 till D30/D60/10D. Bra med gummi på framsidan av greppet. Förstår inte varför det inte är det på baksidan också, som på BG-E3 (350D greppet) Känns plastigt och upplever det lite halt på baksidan och på sidan av greppet pga bristen av gummiklädsel. Dessutom får man plocka bort greppet om man vill plåta med stativ, glappar för mycket annars.

Liknande produkter: BG-ED3, BG-E3 etc..

Köpt hos: Expert

Pris: 1795
mats andersson
2005-11-03 mentzer
PLUS: Stadigare vid fotografering. mycket enklare att hantera större objektiv och om man skall vara ytlig så ser ju kameran snyggare ut. Och så höll jag på att glömma det mest primära: Batterierna räcker ju faktist bra mycket längre.
MINUS: kameran blir tyngre

Lysande!

Köpt hos: privat
Daniel Sidenbladh
2005-08-07 Dadigan
PLUS: Balanserar kameran, bekvämt med höjdavtryck (när det fungerar)
MINUS: Båda mina grepp har behövt service för fabrikationsfel

Liksom många andra sagt före mig är det här greppet ingen höjdare rent ergonomiskt, samtidigt är jag van vid MB-D100 från Nikon och alltså inte så bortskämd men visst hade det varit trevligt med ett bättre grepp.
På den positiva sidan kan noteras att det gör sitt jobb bra -man får dubbelt så mycket batterikraft, kameran blir mycket bekvämare och stabilare när man har en telezoom, t.ex. 70-200.

Kundtjänst: När man väl lyckas övertyga dem om att det faktiskt är fel på grejerna så går det rätt bra.

Köpt hos: Schönherrs Foto
2005-08-07 Scratchen
PLUS: De självklara: dubbel batterikapacitet, extra avtryckare och knappar för AEL och fokuspunkter. Ger 20D balans, utan batterigreppet är 20D väldigt snedtung åt vänster med objektiv monterat.
MINUS: Batteriluckan "glappar" mot själva greppet, ibland klickar det alltså till när man tar tag i greppet - löses enklast med en tejpbit, så försvinner ljudet.

Mitt batterigrepp ligger inom serien som kan ge felet med att visa låg batteristatus. Har dock inte upplevt detta problem. Greppet fungerar hur bra som helst!
Balanserar upp 20D väldigt bra, kameran känns mer komplett. Personligen gillar jag det utökade greppet - stora kameror är skönare att hålla i!

Köptes i paket med 20D för €1414.

Kundtjänst: Väldigt snabba svar på mail.

Köpt hos: www.ac-foto.de
Micke Andersson
2005-08-02 micke80
PLUS: Vertikalgreppet, ligger bättre i handen.
MINUS: Inte lika bra kvalitetskänsla som i huset, lite plastigt o kantigt. Batteriluckan är lite glapp.

Greppet motsvarade mina förväntningar ganska precis. Hade hört en del om att det inte var lika gediget som huset, lite kantigt osv. och visst var det det men långt ifrån någon katastrof. Kameran känns helt annorlunda att hålla i med greppet på, alla fingrar får plats och det känns som om man får bättre balans på alltihop. GULD att kunna ta bilder i vertikalformat utan att vrida kroppen ur led.
Har inte märkt något problem med felvisning av batterikapacitet ännu.

Kundtjänst: Aldrig några problem, tvärtom otroligt serviceinriktade

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 1595
David Andersson
2005-08-01 Dave
PLUS: Bättre grepp för oss med större händer, vertikalgrepp extra knappar att man kan ha två batterier etc
MINUS: Med den på visar kameran ofta fel hur mycket batteri som finns kvar, den kan omotiverat stänga av sig. Glappar lite även fast jag spänt den så hårt jag vågar. Är som vissa andra här intresserad av att veta varför Canon gör en sådan dålig produkt o sen tar rätt bra betalt för den . . .



Köpt hos: www.ac-foto.com
Marcus Karlson Fredlund
2005-08-01 Darw1n
PLUS: Passar perfekt i min hand, Funkar bra
MINUS: Glappkontakt med batterikassetten, känns lite plastig

Funkar väldigt bra för mig, det enda som var problem i början var glappkontakten med batterikassetten men kör man med canon batterierna så funkar det jättebra.

Köpt hos: Fuji film i Sundbyberg
Pontus Gustavsson
2005-07-18 Pongu
PLUS: +Förlänger greppet så att man kan hålla kameran stabilt. +Plats för två batterier så man slipper byta på en långtur.
MINUS: -Plastigt. -Visar fel batterikapacitet och stänger av kameran. -Dålig ergonomi, kantigt och oskönt att hålla i. -Ger dålig stabilitet med stativ. -Vek låsanordning som kan gå sönder om man spänner hårt.

Den gör sitt jobb genom att förstora greppet så att man kan hålla kameran bättre med t ex ett tele på. Resten är undermåligt. Tråkigt att Canon släpper ett så dåligt tillbehör till en bra kamera.

EDIT: Dock finns ju många som är nöjda. Kanske är inte ergonomin inte lika viktig för dem och just deras exemplar kanske inte har kretskortfelet. Ovanstående gäller mitt grepp.

Köpt hos: Zebramedia
Thomas Berglund
2005-07-17 pixelbild
PLUS: Skönare att hålla.
MINUS: Visar inte rätt batterimängd.

Visar fortfarande inte rätt batterimängd efter att ha varit inlämnad.Inte alls samma känsla som greppet till 10D.

Köpt hos: Zebramedia
2005-07-17 Scratchen
PLUS: Gör kameran mer komplett, helt ok grepp.
MINUS: Batteriluckan "klickar".

Utan BG-E2 känns 20D väldigt snedtung åt vänster. Med batterigreppet så blir kameran mer neutral i tyngden.

Blev faktiskt överraskad över att byggkvalitetet var såpass bra ändå. Det har ju skrivits mycket om att "byggkvaliteten och passformen är usel" här på FS.

Har inte haft några glapproblem (batteriet) som beskrivits på olika sajter på internet. Verkar som om jag fått den uppdaterade versionen!

Köpt hos: www.ac-foto.de
Mikael Wessely
2005-07-04 The Mike
PLUS: Gör kameran mer användarvänlig.
MINUS: Har sjläv inte haft nå glapp, peppar peppar ta i trä....

Gör kameran skönare att hålla i och när jag laddade det med två 1800 mAh från Tradera räckte det till väl över 2200 bilder plus minst 300 raderingar och lite menyorientering, detta på första laddningen.

Liknande produkter: None

Kundtjänst: None

Köpt hos: Canon Bo

Pris: 1200
2005-06-14 beta75
PLUS: Gör kameran användbar. Utan greppet är det i princip omöjligt att avända långa telen.
MINUS: Glapp, funkar inte, trasigt trasig trasigt!

Skit, hur man kan släppa en prudukt som denna på marknaden är för mig hel obegripligt. Har haft det i två månader och under den tilen har Canon haft det på service i ca 7 veckor. Jag har haft två olika mainboard i grappet men inget har funkat. Nu har det tydligen kommit ett tredje mainboard och greppet är på väg till service ytterligare in gång. Femte om jag minns rätt. Ser hur länge det funkar denna gången.

Uppdatering: Efter att ha talat med tekniker på Canon i Gbg så fick jag rådet att sätta ett par tejpbitar på ovansidan av greppet mot kamerans undersida. Till vänster om skruven till stativfästet. Detta så att trycket mot kontakterna i kameran skulle bli bättre. Nu funkar den bra.

Liknande produkter: -

Kundtjänst: Dem e ju snälla på service. Det e ju inte deras fel att Canon Japan säljer skit coh vägrar erkänna att felet existerar.

Pris: 1500
Lars Johansson
2005-06-06 lasselotus
PLUS: Bättre grepp.
MINUS: Onödigt klumpig, glappar.

Mycker bättre grepp, även vid "normaalläge" på kameran. Bra att det finns utrymme för kamerans vanliga batterilucka i batterigreppet. Plus är också att möjligheten att köra på vanliga AA-batterier, dock gör det så att greppet blir det onödigt klumpigt på "baksidan". Samt ibland vill inte batteridisplayen fungera, dvs två fullt laddade batterier kan visas som nästan tomma, så man kan få ta bort greppet ett par gånger innan den hittar rätt.

Köpt hos: Expert

Pris: 1795
Magnus Fröderberg
2005-04-08 froderberg
PLUS: Bra att ha ibland.
MINUS: Något klumpig och måste skruvas åt ordentligt. Bra att det finns plats för kamerans batterilucka. Inte samma kvalitet som kamerahuset.

Det tog lång tid innan jag köpte handgreppet till 20Dn. När jag köpte en 24-70/2,8 kändes det dock bra att ha. 24-70:an är stor och tung och då blir greppet bättre och mer balanserat med handgreppet.

Men jag skruvar ändå ofta av handgreppet då det är stort och klumpigt. Till stora fotojobb så är handgreppet ok, men när jag har med den privat så känns det för klumpigt.

Jag tycker inte att handgreppet är nödvändigt, men det kan vara bra att ha för dem med tunga och stora objektiv. Det hade inte skadat om kvalitetskänslan var bättre.

Köpt hos: Expert Fridhemsplan
Anders F. Eriksson
2005-04-08 Anders F. Eriksson
PLUS: Bättre grepp med stora händer
MINUS: Överdrivet brett i botten, och det går lika bra med ett separat löst batteri.

Jag gillar stora kameror, men då Canon gjorde det möjligt att använda AA-batterier i detta grepp blev det tyvärr löjligt brett.

Enligt diverse tester går kameran knappt att använda med annat än Litiumbatterierna, och jag hade hellre sett att greppet gick i linje med bakkanten på Eos 20:an.

Nu är det dock som det är, och i mina händer ligger kameran betydligt bättre med greppet än utan.

Köpt hos: Uppsala Fotokompani

Pris: 1800
Glenn Bark/F
2005-03-10 Glenn Bark
PLUS: Gott grepp, stabilt
MINUS: Gör kameran mycket hög

Batterigreppet ger ett mycket skönare grepp på min 20D, speciellt om man har lite större tassar. Det ger även ett klart maffigt intryck av kameran. Den enda negativa saken jag kan komma på nu är väl att höjden på kameran blir kanske lite väl stor, vilket resulterar i att det kan vara svårt att få ner den smidigt i någon kameraväska/ryggsäck med greppet monterat. Annars ökar ju batteritiden avsevärt. Sedan får man möjligheten, med hjälp av en medföljande AA-batterihållare, att använda vanliga "Pressbyrån-batterier" om man skulle tvingas till det någon gång. Bra att möjligheten finns.

Kundtjänst: Fantastiska leveranstider, mindre än 24 timmar!

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 1595
Conny Ljungberg
2005-03-09 Conna
PLUS: Skönare att hålla i kameran nu
MINUS:

Batterigreppet till Eos 10D känns lite bättre i kvalitén. Men detta till 20D är ju faktiskt lite billigare... men det är bra mycket sämre oxå. Skräp!

Köpt hos: Zebra Media

Pris: 1495
Anders Karlsson
2005-03-06 bull_k
PLUS: Passar mina händer utmärkt och ger ett mycket naturligare grepp. Lite plastigt.
MINUS: Är tyvärr en av de som råkat ut för glapp-fenomenet där fulla batterier visas som tomma när man använder greppet. Är just i färd med reklamation.



Köpt hos: Cyberphoto
David Lönnberg
2005-02-05 David-Lönnberg
PLUS: Greppet blir verkligen bra! Och man kan använda NiMH-batterier.
MINUS: Känns plastig och "fladdrig".

Bra med avtryckare för höjdformatsläge och att man kan köra med både Canons Litium Jon batterier och som jag valt 6st 2500 mAh GP AA-batterier. Tyvärr stänger kameran av redan efter ett par minuter med "vanliga" alkaliska batterier eller uppladnings bara batterier med för låg kapacitet. Canon rekomenderar minst 2300 mAh batterier. Dessutom blir kameran väldigt "fladdrig" speciellt om man har en blixt på och ett stativ monterat.

Kundtjänst: Snabb leverans! (3 dagar)

Köpt hos: Expert Gislaved

Pris: 1800
Jimmy Peterson
2005-02-05 Vinceremo
PLUS: Greppet, batteriplatser
MINUS:

Som flera sagt tidigare, nu går det att hålla i 20D:n på ett bekvämt sätt. För mig med stora händer är det omöjligt att inte få kramp i fingrarna utan batterigreppet. Med det kan jag sträcka ut fingrarna bekvämt. Helt klart ett ovärderligt tillbehör till 20D.

Balanserar kameran bra, särskilt med ett tyngre objektiv som 70-200 eller 28-75 plus blixt.

Också praktiskt att inte behöva ha extrabatteriet i fickan eller väskan utan i kameran.

Köpt hos: B&H Photo

Pris: 1190
Christian Wallin
2005-01-19 chris_wallin77
PLUS: Bra grepp om man har stora händer, plats för 2 BP-511A batterier samt en "konverter" för 6st vanliga batterier.
MINUS: Om du har små händer så kan det vara svårt att få ett bra grepp

Supernöjd med greppet, får dubbla avtryckare och det är ju trevligt, i värsta tänkbara fall så kan man till och med få i vanliga "AA" batterier

Köpt hos: Dustin AB

Pris: 1350
Reine Jonsson
2005-01-19 Zamn
PLUS: Praktisk
MINUS: Dåligt utformad

Dålig design tycker jag är det första som faller en in när man ser det här greppet! Bara för att man ska kunna trycka in batterierna på bredden har de gjort greppet fyrkantigt och klumpigt, går knappt att hålla i för ett ordentligt sätt.

Batteriluckan glappar lite.

Om det är kallt ute blir batterierna kallare i greppet än om de suttit i kameran. Går ej ta en enda bild knappt med vanliga alkaliska batterier varken inne eller ute då kraften inte räcker till, då kan man undra varför man ska kunna använda sådana överhuvudtaget.

Givetvis är det bra att man kan ha 2 bp-511 batterier i den och att den ger lite extra stabilitet. Tycker dock att den sitter lite dåligt fast och om man har ett 70-200 2.8 på och håller endast i packet känns det som om det skulle kunna slitas av när som helst, ger verkligen inget bra intryck.

Köpt hos: Kameradoktorn
Anna Svensson
2005-01-18 Karna
Första känslan det gav mig var att det var betydligt mer plastigt och skramligt än greppet till min 10d. Men å andra sidan gav 20d´n mig lite dåliga vibbar från början med lägre kvalitet. Men nu kan jag inte vara utan den.

Köpt hos: Björketorpar´n
Kim Wallung
2004-11-13 sagan
PLUS: Låg vikt, bra grepp, bra byggd, lågt pris, kan även hantera R6/AA batterier med medföljande insats.
MINUS:

Fungerar som det ska, inget att klaga på.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 1595
Daniel Sjödin
2004-11-08 daniels
PLUS: Äntligen går det att få grepp om min 20D, detta borde alla ha.
MINUS: ovant ibörjan, men nu klarar jag mig inte utan det.

Förstår det allt gnäll om BG-E2, något glappande eller andra fel har jag inte ens varit i närheten av.
ful eller inte? det fyller sin funktion och greppen känns bra, dock inte lika som med 1D mkII. men det är en annan division.

Köpt hos: Cyberphoto
ANNONS