Sony FE 135/1,8 GM


Summmering

Ljusstarkt tele med kort närgräns.2020-03-31 Michael Johansson

PLUS: Fantastisk skärpa! Bokeh!!!!
MINUS: Finns inga minus.

Detta objektiv är en riktig klump, stort och tungt. På köpet får man ett kvalitetsobjektiv med optiska egenskaper som förmodligen är omöjliga att överträffa. Dessutom medföljer sådana saker som bländarring, knapp för AF/MF, knapp för att välja tre olika fokusområden, två programerbara knappar samt knapp för att välja stegad eller steglös bländarring. Självklart går det att parkera bländarringen i A-läge för den som vill styra bländaren från kameran eller har kameran inställd på tidsförval.

Autofokusen är otroligt snabb och exakt, dessutom helt tyst.

Det stora motljusskyddet har bajonettfattning som låses med en liten knapp, något som jag inte råkat ut för tidigare. Det var lite ovant i början och första gången jag skulle ta av det vred jag som vanligt men fick ta i lte extra eftersom låsmekanismen höll emot. Som tur var verkar det inte hänt något och nu har det blivit en vana att trycka in låsknappen när motljusskyddet skall lossas, både rättvänt och bakvänt monterat.

Köpt hos: Byte genom annons på Fotosidan.
2019-09-19 hamsi

PLUS: AF, Skärpa, Bokeh
MINUS: inget

Vill du ha Bokeh? Då är det här det du söker. Bästa porträtt tele på marknaden någonsin. Krämig bakgrund, skarp och super snabb objektiv

Pris: 22.49

Lastolite HaloCompact