Canon EF 16-35mm f/2.8L III USM


Summmering

EF 16-35mm f/2.8L III USM är ett förstklassigt zoomobjektiv med ultravidvinkel, med konstant maximal bländare på f/2,8, för bästa möjliga bildkvalitet även i svagt ljus. Objektivets uppbyggnad (linser/grupper) 16/11. Bländarlameller 9. Minsta bländare 22. Minsta fokuseringsavstånd (m) 0,28. Maximal förstoring (x) 0,25 (vid 35mm).2019-04-18 Tommy Åström

PLUS: Helt enkelt fantastiskt!
MINUS: Kanske lite dyrt.

Oerhört bra på ALLA sätt. Dyrt, jovisst, men så får man också top-notch. Inga som helst synliga aberrationer eller svagheter, det är helt enkelt ett fantastiskt objektiv i för mig bästa tänkbara brännvidds-område. Jo i och för sig så vinjetterar det en del på full glugg främst då vid 16mm. Men annars så är det så nära toppen än optiker/fysiker kan åstadkomma. Jag har inte ägt någon av de tidigare varianterna, men så mycket kan jag säga, har du råd köp detta objektiv, du kommer inte att ångra dig. Tommy Åström.

Liknande produkter: Nej

Kundtjänst: Inte behövt. Men Canons service är känd för att vara bästa tänkbara service.

Pris: 22590
2016-11-18 ankarback

PLUS: Extremt skarpt, mycket bra redan på bländare 2.8. Mycket bra motljusegenskaper. Har inte sett någon kromatisk aberation alls, trots att jag försökt få fram det. Inte mycket distorsion.
MINUS: Stort och tungt. Väldigt känslig manuell fokus, kunde haft längre "slaglängd".

Har testat objektivet några fototurer nu och är mycket imponerad. Går att sammafatta med mycket bra byggkvalitet och extremt bra bildkvalitet. Det kostar mycket pengar men man får verkligen vad man betalar för.

Liknande produkter: Canon EF 16-35/4 L IS USM

Lastolite HaloCompact