Canon EF 24-105mm f/4 IS II USM

Betyg


(5/5)
(baserat på 3 recensioner)
Skriv en egen recension


Summmering

Förstahandsvalet för den som vill bära ett enda objektiv, och det ger fantastisk bildkvalitet med avancerad bildstabilisering.2020-10-13 Felix Oppenheim

Är nu inne på min 5:e 24-105 L glugg efter att ha slitit ut/kraschat de föregående under ett antal år. Denna känns mer gedigen, kraftigare, bra med låsknappen för zoomen och skärpan är betydligt bättre, högre kontrast och bättre kvalitet rätt igenom än föregående modell.
2018-01-16 jorglund

Perfekt allround objektiv till min 5d mk4
2017-06-30 Tommy Åström

PLUS: Skarpt, vädertätat, bildstabilisering som är värd namnet.
MINUS: Vinjetterar vid 24mm.

Enligt tester jag läst så ska denna modell 2 inte vara så mycket bättre än föregångaren. Det kanske stämmer inte vet jag. Men detta objektiv är riktigt bra på alla sätt. Kantskärpan är väl inte så värst krispig förrän vid bl 11. Mittskärpan är dock fantastisk. Motljusegenskaperna är riktigt bra för att vara en zoom med 17 linser. Det som jag upplever minst bra är den kraftiga vinjetteringen vid 24mm. Bildstabiliseringen är rena drömmen! Närgränsen är 45cm, räcker nog i de flesta fall om man inte ska plåta pistiller och ståndare. Mitt objektiv kräver en liten AF Mikrojustering i min 5-DSr, -1 för vidvinkel och -4 för teleläget. Balansen känns helt rätt för mig. Inte vet jag om det är värt att byte upp sig från modell 1 till denna men det här är onekligen ett mycket fint allround-objektiv.

Pris: 12290
ANNONS
Samyang - Cyberphoto