Annons

Canon EF 24-70mm f/4L IS USM

Betyg


(5/5)
(baserat på 9 recensioner)
Skriv en egen recension2018-10-03 ArtisPLUS: Skärpa, kontrast, färger, IS, vikt, storlek, pris
MINUS: Har inte hunnit testa det utförligt.

Efter att ha ägt det i några dagar är jag supernöjd.
Mindre och 350 g lättare än min 24-70 2,8L. Med IS i bagaget underlättar bilder i svaga ljusförhållande om motivet inte rör sig så mycket. Det återstår att testa det vid konsertfoto med lugnare framträdandet. Mycket prisvärt som L glugg med IS tycker jag.

Liknande produkter: 24-105 F/4

Pris: 8500

2018-04-09 OförbätterligPLUS: Väldigt användbart brännviddsomfång Skarpt som alla L-objektiv trots att det är en zoom Förhållandevis litet, lätt och smidigt Finns även en makrofunktion IS
MINUS: Inget som sticker ut som dåligt.

Passar bra som allroundobjektiv till landskapsfoto, semesterbilder och porträtt tycker jag. Det är säkerligen inte bäst på något, men tillräckligt bra på allt.
f/4 är inte jättestort, men jag använder mest mindre bländare med objektivet avsiktligt (landskap). Dessutom håller det ned storleken och vikten så att det kan få följa med i fickan när jag är ute med stora telet.
Tycker det är skarpt, jag märker inte av så mycket sämre skärpa någonstans i zoomomfånget. Fasta L-gluggar är skarpare på samma brännvidd, men efter att ha köpt tre sådana skulle man vara fattigare och två av dom skulle ligga kvar hemma. Och det skulle alltid vara fel brännvidd man plockade med sig =)
Det har bildstabilisering. Är det skumt ute och man fotar landskap på f/13 och inte har något stativ med sig (poängen för mig var som sagt mobilitet) tror jag faktiskt inte man vill vara utan IS med de långa slutartider som kan krävas då!

Liknande produkter: 24-105, flera fasta gluggar inom zoomomfånget

Kundtjänst: -

Pris: 6000

2017-04-10 TomasKronbergPLUS: Har inte hunnit testa så mycket än, men bildkvaliteten verkar i klass med min 100/2.8. Får väl återkomma senare med utlåtande. Makro, liten storlek är också något jag uppskattar. Liksom bildstabilisering förstås, har inga andra objektiv med stabilisering... Vid makrofotografering är det nästan ett måste.
MINUS: Inte direkt, men jag hade lite problem med låsknappen till makroläget. Har aldrig behövt läsa en manual till ett objektiv! Nu var jag tvungen att göra det. För att komma till makroläget måste man skjuta knappen uppåt och hålla den kvar där - inte helt intuitivt skulle jag vilja säga. Men har man lärt sig det en gång så vet man ju. Tog mig en halvtimme innan jag kom på hur trots att jag läste manualen, andra kanske skulle fixa det lättare. Kan vara bra för andra att veta.

Jag har sedan länge (sedan 2008) ett Canon 24-85/3.5-4.5. Är väl inget större fel på det objektivet, men så kom det här för några år sedan. Kombinationen makrofunktion och bildstabilisering betydde nog mest för mitt val. Jag har också en Canon 100/2.8 som är ett utmärkt makro- porträttobjektiv men som är tung att släpa på. I makroläget verkar aldrig ljuset räcka till (trots 2.8 bländare) och framför allt blir då skärpedjupet bara några mm(!) Finns inte heller någon bildstabilisator (finns i den senare versionen dock).

Minns i våras när jag kröp runt i gräset för att fotografera blåsippor från sidan, minns inte hur många exponeringar jag fick göra och då är ändå skärpedjupet i kortaste laget.

Storleken på 24-70 är heller inte mycket större än min 24-85:a. Det är möjligt att den nyare 24-70/2.8 är snäppet bättre - ett steg större ljusstyrka, men å andra sidan ingen bildstabilisering och är mycket dyrare och tyngre, så jag tyckte det här var en bra kompromiss.

Liknande produkter: Canon 24-70/2.8

Kundtjänst: Bra! Hegethorns har tagit efter Cyberphoto, så nu får man choklad i paketet också!

Pris: 8500

2016-10-23 RaneKöpte denna för ett par veckor sedan och kan bara konstatera att det är den bästa normalzoom jag hittills ägt . Förutom skärpan ( den är riktigt vass) så är den ju förhållandevis lätt ( jämfört med de ljusstarkare alternativen) och behändig. Macrofunktionen är ett extra plus!

Pris: 8475

2016-06-25 plenty1PLUS: Skärpa, fokus
MINUS: Inga ännu

Fantastiskt objektiv. Mycket bra allroundobjektiv

2015-03-16 Si1verPLUS: Lätt, skarp och macro läget är ett plus när man reser
MINUS: Dyr

Mycket bra L-objektiv. Liten och smidig att ha med när man bara vill ha med ett objektiv.

Pris: 9000

2015-02-22 PlejadernaPLUS: Stabilisering, makroläge
MINUS: Inte hitta några ännu.

Kompakt design normalzoom, skarp, kontrast och färger.

Köpt hos: i Danmark

Pris: 7990

2013-04-10 Arne StrömbergPLUS: Optisk kvalitet parad med liten storlek.
MINUS: Inte samma bakrundsoskärpa som f2,8 (förstås)

Efter mycket grubbel har jag nu äntligen skaffat ett normalzoom för fullformat. Jag tycker att den optiska kvaliteten motsvarar förväntningarna för ett L-objektiv. I vissa recensioner har detta objektiv kritiserats för dålig skärpa i 50 mm-området, och jag kan nog märka en litet mjukare skärpa där, men kan inte se det som ett problem. I vidvinkelområdet känns den otroligt skarp. Och överlag är kontrast och färger väldigt fina. Bakgrundsoskärpan kan ju inte jämföras riktigt med f2.8-varianter, men jag tycker ändå den är helt ok. Eftersom jag främst har tänkt att använda det till gatufoto, cityscapes och landskap så tycker jag inte bakgrundsoskärpan är lika viktig.
Det som avgjorde för mig var den relativt ringa storleken: den känns helt ok att bära på stan, inte samma teleobjektivkänsla som de andra f2,8-varianterna på marknaden, detta är för mig värt de extra pengar det kostar jämfört med tex tamrons nya 24-70 f2,8.
Macrofunktionen är också fullt användbar och trevlig; 20 cm närgräns här.
Bildstabiliseringen som är en ny erfarenhet för mig är också imponerande, men det förutsätter ju förstås icke-rörliga/långsamma motiv.

Liknande produkter: EF 24-70 f2,8L, EF 24-70 f2,8L II, EF 24-105 f4L, Tamrons senaste 24-70 med flera.

Pris: 12999

2013-01-28 ThinkpadPLUS: Skarp, bildstabilisering
MINUS: Kan inte hitta några ännu

Har haft denna glugg i en vecka nu och är väldigt nöjd, den är väldigt skarp även ute i kanterna på alla brännvidder. Fantastisk kontrast och färgerna är väldigt bra med denna glugg, och jag är väldigt nöjd med bildstabiliseringen som jag kräver ska finnas i en normal zoom.

Liknande produkter: Ef 24-105 f4 L IS

Pris: 12980