Annons

Canon EOS 1N RS

Betyg


(4.83/5)
(4.5/5)
(5/5)
(baserat på 6 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Lennart Rönnestig
2008-01-16 RÖN

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Gedigen och snabb
MINUS: Lite tung

Köpte denna begagnad och i mycket fint skick hos Scandinavian foto. Har den som komliment med diabildsfotografering. Det är något visst med diabilder. Med de nya gluggarna som jag har köpt blir det blir det fantastisk kvalitet på bilderna

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 1500
Henry Andersson
2006-08-29 Baabwaf

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: För min del upplever jag det bara positivt. En kamera som gjort att jag förr lägger lite mer pengar på en "bra" kamera, än försöker hitta en genväg genom att köpa en billigare. (inom rimliga gränser, givetis)
MINUS: Jag upplever inte att det är ngt som är dåligt med kameran. Visst har den egenheter som allt annat men absolut inga som gör att den skall klassas ner på ngt vis.

Den bara tröskar på o funkar.
Verkar vara en "never-klick".
Inget problem, bara positivt att säga.
Långt över tusen rullar har gått igenom kameran och det märks inte funktionsmässigt på den.

Kundtjänst: Med den här kameran har jag aldrig behövt kontakta kundtjänst pga reparation eller dyl. De ggr jag sökt tillbehör har Canon hjälpt till att hitta det jag söker.
Lars Gustafsson
2006-07-31 lagus

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Mycket stabil och gedigen. Ingen blackout vid fotografering pga fast spegel. Snabb!
MINUS: Permanent booster. Avsaknad av fokuspunkt knapp på vertikalgreppet. Kan ibland sakna en inbyggd blixt också.

Efter flera år av digitalt plåtande köpte jag denna kamera för att hitta tillbaka till rötterna :) Har tidigare endast använt mig av Nikon på den analoga sidan, senast Nikon F4. Men pga jag använder mig av Canon digitalt fick det bli en sådan analog också.

Det första som slog mig när jag fick den i handen var att den var grymt gedigen och greppvänlig, man ville inte lägga den ifrån sig nästan. Att plåta med den är en dröm. Autofokusen är snabb och direkt, inga tveksamheter här inte. Alla knappar sitter bra till, med undantag för knappen för att välja AF-punkt på boostern som helt glömts bort.

Fördelen med fast spegel är inte bara att den är snabb. Det är väldigt praktiskt då man ser bildögonblicket. Blinkar modellen ser man det, och man märker också om blixten inte hänger med. Dessutom har kameran ett lite unikt slutarljud :)

Nackdelen med just RS modellen kontra den vanliga Eos-1n är att boostern inte går att montera av. Den är kanske inte den smidigaste kameran på marknaden :)

Liknande produkter: Canon Eos-1n HS, Nikon F5

Köpt hos: Privat
Mikael Ångström
2004-12-19 Mikael Ångström

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Helheten! Alla fördelar förknippade med att ha ostörd sökare i exponeringstillfället! Supersnabb!
MINUS: Ljussvag sökare pga fast spegel. Af inte helt "up to date".

Genomtänkt konstruktion och lättanvända inställingar. Hela kameran är gjord för att hanteras med minsta strul. Enkla och gedigna reglage och solid känsla. Flyger fram i RS läget! AF systemet har dock utvecklats en del sedan 1995 och märks framförallt om ett ljussvagt objektiv sitter på. Är dock helnöjd med kameran och kommer inte att släppa den i första taget.

Edit: Har nu (20051031) sålt kameran pga ommöblering i kameraväskan, samtliga ovan nämda omdömen står dock fast. Kameran är en riktig guldklimp och har tjänat mig väl!

Liknande produkter: EOS 1, EOS 1N HS etc.

Kundtjänst: Mycket bra

Köpt hos: Privat

Pris: 4000
Ulf Ågerup
2004-01-23 bug

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Perfekt för att fånga ögonblicket
MINUS: Tung och ljussvag

Jag använder inte kameran för hastighetens skull, men jag uppskattar verkligen att se bilden i sökaren hela tiden. Jag ser hur bilden blir tack vare att sökaren inte svartnar under exponeringen. Om personen jag fotar blinkar vet jag det. Det är som en mätsökarkamera, fast med den fördelen att jag här även ser hur skärpedjupet blir, d v s fördelarna från både RF och SLR. Dessutom är fördröjningen vid avtryck minimal. Nackdelen jämfört med en mätsökarkamera är att den väger 1,3 kg utan objektiv, och att man inte kan plocka av boostern som är inbyggd. Vill jag resa lätt tar jag en vanlig EOS-1:a utan booster.

Liknande produkter: EOS-1

Kundtjänst: N.a.

Köpt hos: Privat

Pris: 5000
Christian Kaatman
2001-10-05 kaatman

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: ROBUST, lättanvänd, otroligt snabb och säker med alla funktioner man förväntar sig av en proffessionell 35mm kamera
MINUS: Ljussvag pg a fast spegel. Kameran överexponerar 2/3 steg för att kompensera detta. "Bara" 5 st AF-punkter och möjligen lite ljussvag sökare

Efter ett år med min EOS 1N-RS är jag verkligen mycket, mycket nöjd!
Kameran har slutartider från 30s (+B) till 1/8000, blixtsynk på 1/250, tar 10 bilder /s med förutsägande och följande AF. Den spolar tillbaka filmen innan man ens hunnit säga "C-41", massor med cutsom-funktioner.
Ljusmätningen har inget övrigt att önska; jag har svårt att exponera bättre med en handhållen exponeringsmätare.
Den största skillnaden jag märkte när jag bytte kamera var att den här är så sjukt snabb. I o m att det är fast spegel i kameran (filmen exponeras genom spegeln som är halvgenomskinlig) så har kameran öppnat nästan innan man har hunnit trycka av... Nästan iaf! Tar man snabba serier bilder (6- eller 8 bilder / s) så har man kontinuerlig bild i sökaren. Sökaren visar 100 % av bilden.
nackdelarna skulle kunna vara att den är klute klumpig och tung (men ruskigt skön att hålla i) plus att den snor ibland lite mkt ljus, tack vara den fasta spegeln.
Men summa summarum, så vet jag inte om jag skulle vilja ha en EOS 1 V istället; detta pga av den inte har fast spegel. Man vänjer sig snabbt vid fördelarna med detta!!!

Liknande produkter: EOS 5, EOS 3, EOS 1 N, EOS 1

Kundtjänst: Canon är ju alltid Canon, så lite griniga är de ju... Slutaren gick sönder efter 8000 exponeringar (canon säger sig ha prövar den för 150 T exponeringar). Efter lite gnäll delade vi på kostnaden för detta.

Köpt hos: H Strand

Pris: 9000
ANNONS