Annons

Canon PowerShot G5


Summering

Canon PowerShot G5 - Canons "professionella" digitala kompaktkamera med 5 megapixels

PowerShot G5 fortsätter utvecklingen av Canons uppskattade PowerShot G-serie. Det robusta och lätthanterliga ...

Läs mer


Betyg


(4.46/5)
(4.43/5)
(4.5/5)
(4/5)
(baserat på 28 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Per-Olof Olsson
2011-01-28 Peppe Olsson

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Pålitlig vän. Funkar alltid. Platsar under jackan när det är minus 20 grader, det gör inte systemkameran.
MINUS: Programratten borde ha en spärr.

Mycket bra kamera. Jag har fotograferat väldigt mycket med den och publicerat mycket. Den har varit med om tuffa tag. Trots att den är av äldre modell med "bara" 5 miljoner pixlar ger den mig mycket bra bilder. Kanske köper jag den nya G12:an med tiden?

Köpt hos: Gåva
Janos Rapai
2007-12-16 J.R

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabblärd utan handbok kan man komma långt. Batteritiden, Kortformatet CF, RAW format, Kan ansluta stor blixt. Knapparna sora och bra avstånd mellan dom. Metallhus. Optisk sökare som kan ställas in efter behov. Batteritid mycket bra
MINUS: Bara 35mm vidvinkel, Vid full bländaröppning kan blixtens ljus skymmas av objektivet. Vid macro, ingen blixtkontroll. Från opiska sökaren skyms en del av bilden höger nedre kant

Kameran är underbar, fokuserar lagom snabbt. Bildkvaliten är mycket bra. Har gråfilter inbyggt i menyn, användbar vid vattenblänk eller annan blänkande yta. Alla fukntioner man behöver finns, P, Av, Tv, Manuell, Auto.

Liknande produkter: Nikon 5600,

Kundtjänst: Behövdes inte

Köpt hos: Begagnat

Pris: 2800
Kjell Mesch
2007-01-16 Mesch

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Skärmen som går att vinkla och vrida åt alla håll. Klarar raw-format Bra optik förklassen
MINUS: Långsam autofocus Lång starttid

Smidig kamera med "de rätta" inställningsmöjligheterna.
Har tagit ett par tusen bilder och resultatet blir bra för det mesta.
Behöver extern blixt för att komma till sin rätt under dåliga ljusförhållanden.

Köpt hos: Datorbutiken.com

Pris: 4995
2006-02-19 Muhammed

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: bra bildkvalitet, bra batteritid, bra kvalitet, bra skärm
MINUS: Långsam uppstart, liten sensor, dålig sökare, brusiga bilder på hög ISO

Jag är överlag väldigt nöjd med kameran, den är mycket användarvänlig, och tar mycket skarpa bilder, tyvärr är uppstarttiden 4 sek, bildskärmen är underbar, avtryck och autofokustiden är någorlunda ok, sökaren är kass

Liknande produkter: sony V1 canon A70

Pris: 5800
2005-12-22 aqvarick

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Skärpa Vikbar skärm
MINUS: liten zoom

En kanon kamera i sin klass !! bra skärpa ! Slår många dyrare kameror

Liknande produkter: WZ-8080,7hi , G6

Kundtjänst: ingen

Köpt hos: Blocket.se

Pris: 4500
Hans Håkansson
2005-11-22 maurice_flower

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Skarpt objektiv. Ger mycket hög bildkvalitet. Avancerade funktioner. Stadigt bygd. Vridbara LCD-skärmen. Mycket bra batterilivslängd.
MINUS: Ibland svårt att finna fokuspunkten. Något långsam i fokusfunktionen. Sökaren ej så bra -- litet fjuttig.

Oj, jag vill skriva så mycket om denna kamera -- positivt i detta mesta!
Jag håller med Martin Elvheim här ovan när det gäller hans omdöme på det positiva och det negativa -- i det stora hela. Jag vill dock bl.a. tillägga att det är ett MYCKET STORT PLUS att ha en kamera där LCD-skärmen går att fälla ut och vrida åt alla möjliga håll! Jag använder den funktionen ofta! Det är också till bra hjälp när man/jag lämnar över kameran till någon som inte är så foto-van, det underlättar för dem att finna en lämplig kameravinkel. Dessutom är den vridbara skärmen stabil och det är lätt att finna ett lägge för hur man vill ha skärmen ställd. Väldigt användbart. Nu kan jag men lätthet finna nya intressanta fotovinklar! :-) Tänk Dig en vacker vy att fotografera utomhus, men du vill komma ner lågt över marken...och det är blött och lerigt på marken och Du vill inte stå där på alla fyra smutsen...inget problem när du har en kamera som denna med vridbar skärm!! Tänk dig att det är kunglig kortege genom Stockholm och du vill fotografera kungen och drottningen när de susar förbi vid Kungsträdgården i Stockholm...men det är så mycket folk som står längs färdvägen framför dig att du inte kan komma åt att fotografera på vanligt sätt...inget problem med denna kamera! Håll bara upp den över huvudet och vinkla ner skärmen! Det blir ju rena periskopet! Sååå bra!
Kameran tar mycket bra bilder. Skarpt blir det. Det finns RWA bildformat(utan komprimering) för de som vill köra med extra hög kvalitet. Detta format är bland annat omtyckt för de som vill göra avancerad bildbehandling, som t.ex. de som arbetar med reprografi inför produktion av trycksaker.
En finess som jag tycker är väldigt användbar är att det går att spela in ljudspår (60 sek.) som lägges till en bild. Väldigt fiffigt. Här kan man göra komihåganteckningar till hur bilden togs osv. Denna finess kan t.ex. även användas till att låta den som just blivit fotograferad tillexempel säga sitt namn och telefonnummer, som då i en handvändning blir inspelat! Kameran kan genom detta ersätta ett anteckningsblöck och penna -- och det snabbt att göra. Funktionen är dessutom lättskött. Det går att avbryta inspelningen efter t.ex. 10 sekunder och sedan i efterhand bygga vidare på inspelningsspåret. Smart. Inspelningen kan spelas upp genom en högtalare på kameran. Volymkontroll finns. Kameran kan alltså användas om en liten ljud-minnesbank eller diktafon. Tilläggas kan att bilder MED ljudfilerna kan laddas ner på Canons hemsida. Där går att göra fotoalbum MED ljud. Sedan kan man bjuda in vänner och andra att över nätet se bilderna och "höra" bilderna! Och tjänsten är gratis. Från Canon.se går det också att ladda hem både bilder och ljud TILL sin kamera!
Kamerans reglage är tydliga, logiska och lättmanövererbara.
Det finns väldigt mycket "godsaker" i den här kameran att finna ut. Kameran kan användas i autoläge som en rikta-och-fota-kamera för dem som inte kan så mycket om kameror och inte vill fördjupa sig. Men egentligen är inte denna kamera för en sådan publik. För att få kameran att fungera bra så att man kan ta riktigt bra bilder, behöver man läsa den digra manualen, provfotografera och träna upp sig.
En svaghet med kameran att den har svårt att finna fokuspunkten i autofokusfunktionen när det är litet mörkt eller då det är alltför låg kontrast på motivet. Men då finns olika sätt att hjälpa kameran att finna fokus, bl. a. att använda manuell fokusering(speciell inställning). En annan sak som hjälper kameran är ett ledljus(ljusstråle) som kameran kan sända ut för att belysa motiv på kortare avstånd, t.ex. inomhus. Denna funktion är dock inte tillförlitlig i alla situationer, tyvärr. Men genom att trycka ner avtrycket till hälften för att få denna funktion att slå på och att rikta om kameran endast litet, så kan kameran finna fokuspunkten lättare.
Kameran är väldigt välbyggd. Funktionerna är logiska. Reglagen sitter bra till. Bra tillbehörsprogram, bl.a. vidvinkel- och teletillsatser.

Liknande produkter: Sony Cybershot DSCV3 7.2MP och Nikon D50.

Kundtjänst: Nej, ännu ingen erfarenhet.

Köpt hos: Privat.
Magnus Hugosson
2005-11-04 goldwingbiker

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Kanonfina bilder. Lång batteritid. Gedigen känsla
MINUS: Har inte hittat några.

Är jättenöjd.....har tagit riktiga närbilder på fjärilar med kanonskärpa.
Att jacob Gavlic gav bildkvaliten en 1:a måste bero på handhavandefel av grövsta slag.

Köpt hos: Blocket

Pris: 3200
Petrus Torstenson
2005-10-19 petrus.t

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Den tar bra bilder, klara och naturliga färger. En vinkelbar skärm är inte alls dumt.
MINUS: Seg autofokus, svårt att fånga ögonblicksbilder.

Jag har nu haft min G5 i snart ett år. Den har ett bra objektiv och jag kan säga att jag är helt nöjd med bilderna.

Kundtjänst: Dålig information om kameran inte fanns i lager och därmed blev mycket försenad.

Köpt hos: www.topvision-online.de

Pris: 4500
2005-02-02 Oumpa-pa

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
Det är min första digitalkamera! Fantastiskt bra!

Köpt hos: Cyberphoto
Martin Elvheim
2004-10-18 Elvez

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra bildkvalitet. Många inställningsmöjligheter. Blixtsko. Vinklingsbar LCD. Bra batterikapacitet.
MINUS: Storleken. Objektivet syns i sökare vid vidvinkel. Objektiv vid start.

Jag har nu haft kameran sedan i juni och är mycket nöjd med fotoresultatet. Kameran är väldigt flexibel och plockar ned bra funktioner/teknik från de dyrare modellerna. De övervägande fördelarna är manuella möjligheter, blixtsko, batterikapacitet.

Några få nackdelar som man dock kan leva med är: Objektivet syns i den optiska sökaren i vidvinkelläget. Fast å andra sidan är det ändå bättre att använda LCDn som ju är en av digitalkamerans stora fördelar. Den andra är att objektivet skjuter ut då kameran startar. Man bör alltså ta av linsskydd innan start och se till att kameran inte startar i väska eller liknande eftersom det kan skada kameran. Men man lär sig snabbt att vara försiktig. Sista nackdelen är att den är något stor, men det går att leva med eftersom det samtidigt är lätt att hålla kameran och komma åt alla reglage.

Slutomdöme: En mycket bra kamera för den som inte har råd med digital systemkamera av rang (som jag) men som ändå vill ha bra möjligheter att utveckla sin fotografering med goda resultat. Rekommenderas varmt.

Kundtjänst: Kameran var restad då jag beställde den, men den kom efter några veckor som utlovat. I övrigt inga problem med leverans. Jag köpte till hyggligt pris med 1 GB microdrive. Nackdelen var tysk manual, men det finns engelska manualer i pdf-format på nätet så det har inte varit ngt problem. Rekommenderar!

Köpt hos: Technikdirekt.de

Pris: 5600
jakob gawlik
2004-10-14 jakob gawlik

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 1 Hållbarhet: 4
PLUS: Till synes bra kamera
MINUS: Men sanningen sved...

Köpte den i somras innan min D70 för att uppgradera från S45.

Värdelös AF, slö och oexakt. Purple fringing FROM HELL säger jag bara. Jag hade bara min till synes gamla och omoderna S45 att jämföra med, men G5:an åkte tillbaka med posten efter 10 dagar.

Som alla andra redan har sagt, sökaren är oanvändbar. Dessutom verkar linsskyddet vara konstruerat av en 3-åring.

Bet ihop och köpte en ordentlig kamera efter den här besvikelsen.

Liknande produkter: Sony DSC-V1

Kundtjänst: Köpt på Pixmania, inga problem, snabba svar-raka puckar!

Köpt hos: Pixmania

Pris: 5000
Mikael Wessely
2004-10-14 The Mike

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Liten, avancerad, lätthanterliga menyer/funktioner/knappar. Många fina tillbehör. Vinklingsbar display.
MINUS: Längsta slutartiden är bara 15 s.

Ruskigt j***a nöjd med denna kamera. Blev bestulen på min första men tvekade inte en sekund på att köpa en ny likadan.

Liknande produkter: Minolta Dimage A1/7Hi, Olympus.

Köpt hos: Blocket.se

Pris: 4500
2004-09-09 coffe69

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Hyffsat snabb, ok upplösning och bra skärpa
MINUS: Kass ljusmätning

Vet inte om det är mitt exemplar, men jag behöver ha minst 2/3 stegs underexponering på alla bilder...

Köpt hos: B&H photo

Pris: 5000
2004-08-10 karmak

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Utmärkta bilder, gott om tillbehör från 3:e parts tillverkare
MINUS: Långsam autofokus vid dåligt ljus. Lite plastig känsla

Jag har haft kameran i ca 1 månad nu och tagit 1300 bilder. Den tar väldigt bra bilder och har mycket möjligheter till manuella inställningar.
Lensmate addapter för 250kr gör att man får tillgång till massor med filter och tex macrolinser.

Köpt hos: Alfadigi.com

Pris: 5400
Anton Gildebrand
2004-08-09 Antonpower

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra på det mesta
MINUS: Dålig optisk sökare, Objektivet skymmer dock sökaren i inzoomat läge

Detta är en mycket bra kamera som man kan använda till det mesta,Te.x filma.
För semiproffset eller den avancerade amatören.

Liknande produkter: Canon Powershot A80
Alf Andersen
2004-07-21 alfa

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Använder mest kameran på labbet, perfekt för det ändamålet. Bildkvaliten är bra.
MINUS: brusig bild på högre asatal.

En riktig arbetshäst. Används varje dag. Kan programera Kameran och låta den ta en bild i timmen över helgen. Kanon...Har även använt den för andra "småjobb" som för trykt material och publicering på webben.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 6500
2004-05-26 Jocke Sand

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra upplösning, lätt att använda, robust design.
MINUS: Inte världens bästa blixt, som med alla inbyggda. Inte perfekt vid dåligt ljus.

Köpte den för 4 papp i Singapore och för det priset finns det egentligen ingenting att klaga på.

Pris: 4000
2004-03-10 soyo

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Stabil och lätthanterlig kamera med många inställningsmöjligheter
MINUS: Lite stor formatet

Min första digitala kamera, Glatt överaskad att det har gått så mycket framåt på bara några år inom den digitala fotografin. Helnöjd med denna kamera.Lättheten och snabbheten att få tillgång tillbilderna är helt suveränt.

Köpt hos: Datorhuset Malmö

Pris: 7000
2004-02-11 hakanv

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Mycket kamera för pengarna. Ger mycket bra bildkvalitet och är mycket lättanvänd. Slinker lätt ner i jackfickan. Svenska menyer är ett stort plus!
MINUS: Inga mer än att autofocusen klickat när jag har försökt att ta bilder på träd, och då var det bara att ställa in focusen manuellt, så var det problemet löst :-)

En mycket bra kamera som ger mycket bra bildresultat. Många inställningar kan göras och den går att köra manuellt, vilket jag uppskattar mycket. För det mesta så är det bara att dra in bilderna via BreezeBrowser, och eftersom att jag till 99.9% använder RAW-formatet, så är det en baggis att ändra vitbalansen i det programmet om man nu skulle missa den inställningen.

Har precis köpt till en canon 420 EX blixt, och det var ett lyft. Blixten fungerar med E-TTL och det blir mycket fint ljus med den tillsammans med kameran.

Jag kan inte annat än att verkligen rekommendera denna kamera till fotoentusiasten som vill kunna göra alla inställningar automatiskt eller manuellt och som inte vill ha en stor systemkamera att släpa omkring på.

Liknande produkter: De flesta digitala Nikon, Olympus och Minoltakameror i samma prisklass.

Kundtjänst: Har ställt en fråga till kundtjänst en söndag, som dom svarade på måndagen efter.

Köpt hos: Webbhallen

Pris: 6700
2004-01-01 jonas777

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Lätthållen, man lär sig snabbt funktionerna. Tyst och snabb jämfört med ESR
MINUS: Sökaren - det suger rejält att objektivet skymmer genomsiktssökaren.

Har haft den ca en månad och tagit ca 500 bilder - det går snabbt med digitalt! Har haft systemkamera innan och uppskattar verkligen det lätta formatet. Var lite besviken på bildkvalitén i början - visade sig vara användarrelaterat - skakningar och dåliga glasögon ;). Med stativ och autofokus - inga problem. AF:en kan dock bli bättre och snabbare.

Köpt hos: (Moskva, Ryssland - USA modell)

Pris: 5500
2004-01-01 jonas777

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Lätthållen, man lär sig snabbt funktionerna. Tyst och snabb jämfört med ESR
MINUS: Sökaren - det suger rejält att objektivet skymmer genomsiktssökaren.

Har haft den ca en månad och tagit ca 500 bilder - det går snabbt med digitalt! Har haft systemkamera innan och uppskattar verkligen det lätta formatet. Var lite besviken på bildkvalitén i början - visade sig vara användarrelaterat - skakningar och dåliga glasögon ;). Med stativ och autofokus - inga problem. AF:en kan dock bli bättre och snabbare.

Köpt hos: (Moskva, Ryssland - USA modell)

Pris: 5500
anders ebefeldt
2004-01-01 starnut

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Skönt grepp, lättarbetad, många funktioner, vridbar lcd, bra batteri.
MINUS: Autofokusen som i teleläget sällan träffar rätt även i hyfsat bra ljusförhållanden, seg vid zoomning, då detta är min första digitalare vet jag inte riktgit vad man kan begära. Objektivet skymmer ibland sökaren. Ingen bulb.

Kameran är bra, men kan inte ersätta min systemkamera mer än på punkten att jag får snabbare tillgång till mina bilder. Så denna kamera behåller jag nog bara tills jag kommer över en dslr till ett mer överkommligt pris än vad man får i dagsläget. Kamern funkar nog bra som komplement till en slr om man vill syssla även med digitalt.

Kundtjänst: Mycket bra service från canon! kameran var trasig när jag fick den från tyskland, jag lämnade då in den på ett canoncenter och hade den åter igen efter en vecka utan något som helst krångel, allt gick på Europa garantin.

Köpt hos: Technikdirekt
Erik Svärd
2003-12-31 angelripper

Bildkvalitet: 5
PLUS: Lätt att arbeta med
MINUS: Har inte hittat något än.



Pris: 8200
Anders Gunnare
2003-12-22 avslutat_medlemskap

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Kompakt med många möjligheter till manuella inställningar.
MINUS: Inte så vidvinklig vidvinkel

Otroligt intressant och bra kamera med otroligt många avancerade funktioner.
Jag har 1 GB minneskort.

Liknande produkter: SONY DSC-F828

Kundtjänst: Bra webbplats för kameran,
http://www.powershot.com

Köpt hos: Hegethorns

Pris: 8100
2003-11-04 riotstarglam

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Liknande inställningar med en systemkamera. Inspelningsbart för film och ljud i kortare sekvenser.
MINUS: Rätt klumpig i formatet.

En kamera som för ett hyfsat pris ändå fungerar över all förväntan. Väldigt många finesser och inställningar. I priset tillkom även ett 1GB minne utöver 32MB samt en fjärrkontroll till blixten.

Liknande produkter: Canon Powershot G3 samt Nikon CoolPix 5700

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 8480
2003-10-17 plf66

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 3
PLUS: Känns bra i byggkvalitet, knappar etc känns bra.
MINUS: Urdålig genomsiktssökare. Långsam kamera.

Användarmässigt är kameran en stor besvikelse. Man är tvungen att använda LCD-skärmen för att komponera bilderna pga den extremt dåliga genomsiktssökaren.
Om det "bara" var så att den visare för lite av motivet kan jag leva med det, så är det med de flesta genomsiktssökare. Men motivet är inte placerat ("centrerat") lika på genomsiktssökaren och LCD-skärmen. Kameran tar bilden högre upp än vad som visas i genomsiktssökaren. Den inverkar också så till vida att de flesta bilder som innehåller himmel blir underexponerade.

AF är tämligen långsamt, kameran reagerar inte alltid och bilden blir knäppt 2-3 sekunder efter att man vill ha den (i alla fall i Auto-läge).

Vi föll för de många inställningsmöjligheterna när kameran köptes, men med facit i hand så tar man bättre bilder med flera enklare digitalkameror.

En gång hittills har den kraschat minneskortet så vi stått med 55 oanvändbara filer som kameran inte kune läsa i efterhand.

Kundtjänst: Butik med mycket långsam garantiservice.

Köpt hos: Expert

Pris: 9000
ATLE HANSEN
2003-10-09 Atle Hansen

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5
PLUS: Det mesta är mycket bra.
MINUS: Aktuell brännvidd syns av någon outgrundlig anledning inte. Den är viktigt att veta inte minst för valet av slutartid. Vid flerbildsexponering av ex rörliga motiv svartnar displayen. Sökaren visar bara ca 80 % av bilden.

Betr avsaknaden av brännviddsinfo; Den syns alltid på alla systemkameror. Ringde Canon och frågade. De upplevde det inte som ett problem. Jag var den första som påtalat behovet. Helt otroligt!

Köpt hos: Technik Direct i Tyskland
Daniel Lehnér
2003-09-06 Catten

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: massor av inställningar för manuellt bruk, och mycket bra optik
MINUS: känns lite plastig och blixten sitter ivägen för handen när man håller den med båda händerna (för mig iallafall)

köpte den för nåra dar sedan, och jag är fast för den nu, helt underbar kamera, Rekommenderas starkt

Kundtjänst: Canon har en generellt sett mycket bra kundtjänst

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 7395
ANNONS