Annons

Minolta AF 28-105mm f/3.5-4.5 Limited edition


Summering

Kitobjektiv till 8000i limited edition. Objektivet är vitt (pärlemor).



Betyg


(4.25/5)
(baserat på 4 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Sten-Åke Sändh
2007-03-07 Sten-Åke Sändh
PLUS: Gediget och överaskande skarpt. Välbyggt med ett ganska användbart zoomomfång. Ger bra balans med den lite tunga 7D.
MINUS: Min allvarligaste invändningen är väl att det har 62mm filter. Alla mina andra objektiv har 55. En del andra ägare av detta nämner vikten och att en del exemplars lins tydligen "kryper" ut av sin egen tyngd när man går med det.

Köpte detta objektiv sen mitt Tamron 24-135 pajat i transporten efter återsändning från rep hos Tamron. Minoltas gamla 80 och 90-tals AF-objektiv är ofta både prisvärda och bra och detta är inget undantag. Jag bestämde mig efter att ha kollat lite på nätet. Kan bara hålla med en av recencenterna på Dyxum. Detta måste vara ett av Minoltas mest underskattade objektiv. Men det kanske inte är så lätt att få tag i för det verkar inte vara speciellt vanligt vad jag kunnat se, så när jag hittade ett så slog jag till direkt.

Jag kanske har haft riktig tur för en gångs skull för detta exemplar är som nytt, verkligen skarpt och färgerna skiljer sig faktiskt en hel del från de lite blekare mitt Tamron återgav även om det faktiskt inte heller är något dåligt objektiv. Färgåtergivningen är typiskt Minolta-varm. Jag tror detta objektiv kommer att sitta på mycket och bli mitt standardobjektiv för gatu- och resefoto fr.o.m nu.

Det här objektivet kostar knappt mer än ett kitobjektiv 28-80 eller 28-75 (jag fick det ena med Dynax 5D och det andra med D7D) men det är så mycket bättre än dessa. Så jag rekommenderar verkligen folk att kolla begagnatmarknaden istället för att slentrianmässigt betala för ett medskickat kitobjektiv som sällan gör kameran verklig rättvisa och som många ändå lägger åt sidan när de hittar nåt bättre.

Jag är verkligen nöjd med detta objektiv och tycker att det kanske är mitt mest prisvärda objektiv i hård konkurrens med Minoltas 70-200mm/f4 telezoom. 28-105mm är trots allt mer användbart än "the beer can" även om det också är ett väldigt prisvärt gammalt Minolta-objektiv.

Pris: 1500
Jimmy Fröberg
2003-08-25 Softasnubben
PLUS: Gedigen konstruktion, vikten (känner att man håller i något)
MINUS: tungt objektiv.

Ett bra objektiv, är mycket nöjd med det. Lite ljus svagt.
När man bär kameran i handen med objektivet neråt, så har objetivet en tendens att vilja "zooma" in, detta p.g.a. den tunga linsen.
Ger väldigt fina bilder, balanserade och bra.

Köpt hos: SergelFoto - Stockholm
2002-06-02 oskar.lissheim
PLUS: tungt (gediget/kvalitetskänsla), fin färgbalans, svart :)
MINUS: tungt :) lite ljussvagt men det är det ju på de flesta objektiv av denna sort

Sammantaget ett mycket bra objektiv som jag trivs med. Att jag fick det 2000:- billigare än originalpriset (4200) gör ju inte saken sämre :)

Liknande produkter: Canons 28-105

Kundtjänst: Scandinavian Photo: Utmärkt butik! Rekommenderas starkt.§

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 2200
Klas Gidlöf
2001-11-18 klasg
PLUS: Bra brännviddsområde. bra skärpa över hela zoomomfånget
MINUS: Vinjettering vid 28mm och full bländaruppning

Helt klart ett godkänt normalobjektiv. bra motljusskydd som standard
ANNONS