Annons

Minolta AF 28mm f/2 Maxxum

Betyg


(4.67/5)
(baserat på 3 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Magnus Grimmer
2009-02-05 Grimmer
PLUS: Väldigt skarp, gediget byggd, liten och stadigt motjusskydd.
MINUS: Orolig oskärpa. Sämre kontrast och kantskärpa vid full bländare.

Detta är en guldglugg om man är ute efter skärpa. Otroligt skarp från F2.8 och uppåt. Under 2.8 så är den mjuk i kanterna och vid F2.0 så är den ordentligt suddig i kanterna. Kontrasten är inte helt bra på full bländare men vid F2.8 så är kontrasten bra. Den har även en del CA i oskärpan vid full bländare men det försvinner också det vid F2.8. Den här linsen är inte någon kung på bokeh men funkar för det mesta bra, bara man undviker de svåraste motiven. Detta gäller om man fotar FF. På crop-hus så är inte kanterna något bekymmer.
Den är gammal så den är gediget byggd och har dessutom avståndsskala och motljusskydd med bajonettfattning. Använder man den på en crop-kamera så kan man även använda motljusskyddet från en 100-300mm eller 75-300mm. Tänk bara på att skaffa ett med bajonettfattning, det finns olika.
Köpte denna då Minolta 35 f/1.4 var alldeles för dyr för mig. Dessutom så är 1.4:an inte känd för sin skärpa precis.
Med den här så sitter fokus snabbt och säkert, även i dåligt ljus.
Har på senare tid upptäckt att närgränsen är riktigt bra. Klart kul att använda till "halvmakro". Numera så hänger den alltid med i väskan och sitter även ofta på kameran. Enda gången jag tvekar är vid kraftigt motljus eftersom antireflexbehandlingen inte är så bra på analoga gluggar som den här.
Jag försökte i ett förvirrat tillstånd att sälja den. Mycket nöjd över att ingen köpte den.

Liknande produkter: Minolta 35 f/2

Köpt hos: LP-foto

Pris: 2900
Sören Blom
2007-12-02 Sörppa
PLUS: Mycket bra skärpa, ljusstarkt, känns gediget.
MINUS: För vissa motivtyper får man en ganska dålig bokeh, den manuella fokuseringsringen är för liten, min Dynax 5D fokuserar ibland fel med detta objektiv (främst om man använder någon av de perifera AF-sensorerna).

Jag köpte detta objektiv begagnat lagom till julen 2006 för att fungera som ett ljusstarkt normalobjektiv till min Dynax 5D. Objektivet har fungerat utmärkt i denna roll och jag är mycket nöjd med det.

Köpt hos: ebay

Pris: 3000
Henrik Pilerud
2006-06-20 Pilerud
PLUS: Smidig, snabb, skarp.
MINUS: Ser lite 1984 ut.

Jag är väldigt nöjd med denna optik. När jag fotade 35mm hade jag en 50/1,7 som favorit, och sen jag gick över till en Dynax 7D så fick jag skaffa något som motsvarade brännvidden (med tanke på förlängningen). Och denna 28/2.0 har fyllt den rollen utmärkt.

Köpt hos: B&H photo (USA)

Pris: 3000
claes jonsson
2001-10-11 cyan
PLUS: Bra mekanik och ljusstyrka skarp
MINUS: inga egentliga

Mycket bra optik
Bland de bästa 2,0
ANNONS